Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Maliye’nin gözü KDV’de

Maliye Bakanlığı, inşaat, turizm, gıda ürünleri, hava, kara ve denizyolu taşımacılığı ile gayrimenkul, eğitim, sağlık ve eğlencenin de aralarında bulunduğu 59 sektörü KDV açısından izlemeye aldı.


Televizyona konu oldu

Alman MDR Televizyonunda yayınlanan bir programda, İslâmın Küba’da nasıl yayıldığı anlatıldı. Habere göre, başşehir Havana sokaklarında da artık “Alla

“Sivil anayasa” demokrasinin teminatı olacak

Demokrat Parti 22 Temmuz seçim beyannamesini dün açıkladı. “Artık Demokrat Parti var. Çare var” başlığıyla kamuoyuna açıklanan seçim beyannamesinde, “


  Miting Notları…

* DP’nin Mardin mitingi renkli görüntülere sahne oldu. * Önce Kabala Beldesi Belediye hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış kurdelasını başkanların eşleri yaptı. Ağar, “onlar kessin biz de duâ edelim” dedi.


  Dink cinayeti dâvâsı başladı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin haklarında dâvâ açılan 12’si tutuklu 18 sanığın yargılandığı dâvâ dün başladı. Dâvâ sebebiyle Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı.


  Cinayetin arkasındaki karanlık aydınlatılmalı

Hrant Dink Dâvâsını İzleme Koordinasyonu üyeleri basın açıklaması yaparak, cinayetin arkasındaki karanlığın tam anlamıyla aydınlatılmasını istedi. Dink’i öldürenlerin dün yargılanmaya başlandığını ifade eden Koornidasyon Sözcüsü Tores Dinzçöz, davanın tanığı, mağduru ve takipçisi olduklarını ifade etti.


  AB süreci zorlu geçecek

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Birliği sürecinin, zorlu bir süreç olduğunu ancak azim ve kararlılıkla bu işe devam edileceğini vurgularken, ‘’Yavaş ya da hızlı, bu sürecin hukuki yönünde işte bazen bir fasıl, iki fasıl aça aça...hatta Kıbrıs sorunu inşallah günün birinde ortadan kalktığında, fasılların kapanmasına da sıra gelecek’’ dedi.


  Kışlalara da internet

Bilgi toplumunun geliştirilmesine katkı sağlamak ve bilgisayar okur-yazarlığı da dahil olmak üzere bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Evrensel Hizmet Fonu oluşturuldu. Şu an itibariyle 300 milyon YTL biriken fonda yıl sonunda 500 milyon YTL’nin birikmesi bekleniyor.


  Gurbetçinin sınır çilesi

Yaz tatillerini geçirmek için kara yoluyla Türkiye’ye gelmeye çalışan gurbetçiler, aşırı yoğunluk ve bürokratik işlemlerin uzunluğu yüzünden sınır kapılarında saatlerce beklemek zorunda kalıyor.


  Şehitlerimiz, siyasete alet edilmemeli

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, şehitlerin siyasete konu edilmesinin milliyetçilik ve vatanseverlikle bağdaşmayacağını söyledi.


  Erdoğan: İp atanlarla, ip atlayanları millet bilir

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Benim milletimin zekâsıyla kimse oynayamaz, ip atanlarla ip atlayanları millet gayet iyi bilir’’ dedi.


  Portekiz, AB dönem başkanlığını devraldı

Almanya’dan AB dönem başkanlığı görevini devralan Portekiz, Porto kentinde bugün verilen konserle resmen göreve başladı.


  Balonlu eyleme inceleme

AKP’nin Kayseri’de düzenlediği miting alanında gökyüzüne bırakılan balonların altına bağlanan pankartla ilgili Kayseri Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.


  Bu iktidar mirasyedi çocuk gibi

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Bu iktidar mirasyedi çocuk gibi. Biz yapıyoruz onlar haraç mezat maalesef satıyorlar’’ dedi.


  Yayla duruşması ileri bir tarihe ertelendi

Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle dâvâ açılan Prof. Dr. Atilla Yayla’nın yargılanmasına devam edildi.


  Provokasyonun 14. yıldönümü

AKP İstanbul milletvekili adayı Ertuğrul Günay, 14 yıl önce bugün Sivas’ta ülkenin en büyük acılarından birinin yaşandığını ifade ederek, ‘’Ülkemizin ve halkımızın içine düşürülmeye çalışıldığı bu acımasız tuzakları unutmayacağız’’ dedi.


  Emniyetten broşürlü uyarı

Tunceli Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların patlayıcı madde ve şüpheli paketlere karşı duyarlı olmaları amacıyla broşür dağıttı.


  Sivil toplum gelişirse sistem daha iyi yürür

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, sivil toplum örgütlerinin geliştiği ülkelerde sistemin daha iyi biçimde yürüdüğünü bildirdi.


  TBMM, 274 dâvâdan 47'sini kazandı

22. Yasama Döneminde TBMM’nin lehine ve aleyhine açılan 274 dâvâdan 47’si kurum lehine, 41’i kurum aleyhine sonuçlandı. Bu dönemde, eski dönemlerden devreden 914 dâvâ ile birlikte toplam bin 188 dâvâdan, 839’u kurum lehine, 125’i ise kurum aleyhine olmak üzere toplam 964 tanesi sonuçlandı.


  Eğitimde dönüşüm şart

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, ‘’Artık sistem tıkanmıştır. Tıpkı ekonomide olduğu gibi eğitimde de yapısal bir dönüşüm zamanı gelmiştir’’ dedi.


  OKS tercih kılavuzu internette

Fen ve Anadolu liseleri ile diğer bazı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) tercih kılavuzu, dün internette yayınlandı.


  Talebeleri Songar'ı andı

Psikiyatrist Prof. Dr. Ayhan Songar, vefatının onuncu yıldönümünde öğrencileri ve sevenleri tarafından rahmetle anıldı. Kızkardeşi Aygün Songar ve kızı Neslihan Tezcan’ın da katıldığı anma programında, Songar Hocanın psikiyatri alanındaki başarıları ve insanî yönü ele alındı.


  Turistlerin gözü Antalya’da

Antalya’ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısının 3 milyona yaklaştığı bildirildi.


  Boğa güreşlerinin geliri eğitime

Muğla’da düzenlenen boğa güreşlerinden elde edilen gelir, okul inşaatları ve donanımlarında kullanılıyor.


  Ava giderken avlandı

Karaman’da köstebek vurmak için hazırladığı düzeneğin kaza sonucu patlaması nedeniyle yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.


  Anız yerine 200 dönüm buğday yandı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Altıntaş Köyü’nde çıkan ve geniş bir alanı etkisi altına alan anız yangını, yaklaşık 200 dönümlük buğday ekili tarlanın yanmasına neden oldu.


  Çekirgeler ekili alanlara zarar verdi

Antalya’nın Akseki ilçesi Bucakalan köyünde çekirgeler ekili alanlara zarar verdi.


  Çiftçi buğdayını satmıyor

Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Can Vurnal, Anadolu’da yaşanan kuraklık sebebiyle çiftçilerin buğday fiyatlarının artacağı beklentisine girdiğini belirterek, ‘’Buğday satış işlemleri çok düşük bir düzeyde gerçekleşiyor’’ dedi.


  İzmir, metroyu bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaatı devam eden Üçyol-Üçkuyular metro hattında yaptığı inceleme gezisinde inşaatı hedeflenen tarihten önce bitirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


  Yeniçam Tersanesi 2008’de bitecek

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu beldesinde yapımı devam eden Yeniçam Tersanesi’nin, 2008 yılı ortalarına doğru kullanılır hale geleceğini söyledi.


  Yürüyemeyenleri yürütüyorlar

Konya’da bir derneğin organize ettiği ‘Yürüyemeyenleri Yürütelim’ kampanyası çerçevesinde bugüne kadar binin üzerinde engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldığı bildirildi.


  170 bitki türü Akgöl’de

Sinop’ta yetişen ve dünyada çok az görülen birbirinden ilginç çiçek ve bitki türleri, tabiat harikası Akgöl mevkiindeki flora bahçesinde biraraya getirildi.


  Gürültü kirliliği başladı

Yaz aylarıyla beraber sokaklarda, mahalle aralarında yankılanan seyyar satıcı anonslarının, elektro bağlamalı sokak düğünlerinin başlaması; havai fişek, maytap patlamaları, korna ve susturucusuz egzoz sesleri sebebiyle şehirler gürültü kirliliğine teslim oldu.


  Hiçbir şey çöp değildir

Akdeniz Üniversitesi Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKTENAM), üniversitenin yıllık bin tonluk çöpünden 55 bin metreküp biyogaz, 600 ton da organik gübre üretecek.


  DSÖ’den çevre uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Asya ülkelerinin, küresel ısınmanın sebep olacağı iklim değişikliğinin meydana getireceği felâketlere karşı tedbir alması gerektiği uyarısında bulundu.


  Alo Sulama Hattı’nda yeni uygulama

ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, halihazırda, ‘’Alo Sulama Hattı’’yla vatandaşların depolarına su boşaltma ve yeşil alanlarını sulama hizmetlerinin verildiğini hatırlatarak, önümüzdeki günlerde, bazı sitelerin kendi tankerlerine de kuyulardan direkt su satışına başlayacaklarını söyledi.


  İluh Deresi temizlendi

Batman’da Kasım ayında yaşanan sel felâketinin ardından belediye tarafından temizleme çalışmalarının yapıldığı İluh Deresi, toprak dolgu ve çöplerle yeniden dolunca temizlik ekipleri harekete geçti.


  Köylüler önce ‘eğitim’ dedi

Kadirli ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Koçlu köyü sakinleri, 130 öğrencinin taşımalı sistemle başka okullara gitmesi yerine, liseye kadar kendi köylerinde eğitimlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla muhtar Bayram Ali Palıt’ın öncülüğünde aldıkları yeni okul yaptırma kararını uygulamaya koydu.


  Caretta caretta hareketliliği

Nesli tükenmek üzere olan caretta caretta kaplumbağaları, Mersin’in Anamur ilçesindeki sahillere yumurtalarını bırakmaya başladı. Caretta carettaların dünyada bilinen 8 türünden ikisi (Caretta Caretta ve Chelonia Mydas) düzenli olarak Anamur sahillerinde yumurtluyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004