Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ruhun teneffüs vakti

Seçim kargaşası, siyaset, güncel olaylar, patlayan bombalar, terör, ekonomi, dış gelişmeler derken, geniş dairedeki problemler ruhumuzu sıkıyor. Şöyle bir durup kendimize bakmak, hayatımızı sorgulamak, kâinatı seyredip, tefekkür etmek, ailemizin, o dar, ama bizim için geniş dairemizin içine dalarak, çevremizdeki insanların sorunlarını dinlemek… Bunları yapmayalı, bunlara vakit ayırmayalı ne kadar zaman oldu? Dar dairemizde, nefes alma vakti gelmedi mi?



Türk oyaları Japonya’da tanıtılıyor

Tatil için belirli aralıklarla Türkiye’ye gelen japon Mizue İmai, ülkesinde Türk oyalarının yer aldığı bir kitap yayımladı. Tatil için beş yıl önce bir arkadaşının tavsiyesiyle Türkiye’ye gelen Japon Mizue İmai, çok beğendiği Türk el işlemelerini toplamaya başladı. Halı, kilim başta olmak üzere Türklere özgü çeşitli el sanatlarını incelemeye başlayan İmai, büyük ilgisini çeken oyalar konusunda da araştırma yapmaya başladı.



Kültür mirasına yeni ilâveler

Avustralya’nın Sydney şehrindeki Opera Binası ve Hindistan’daki Kızıl Kale, Unesco’nun dünya kültür mirası listesine eklediği yeni eserler arasında yer alıyor. UNESCO, Japonya’da bir gümüş madenini ve Türkmenistan’da bulunan antik bir hisarı da dünyanın kültür hazineleri arasına kattı.



Topuk Yayla Şenliği yapıldı

Düzce ili Kaynaşlı ilçesi Bıçkı yanı Köyü Geleneksel Topuk Yaylası 9. Uluslararası Şenlikleri yapıldı. Yerel sanatçı Erkan Çakır, Karadeniz Müziği Sanatçıları Meryem Akyüz ile Mehmet Akyıldız da konser verdi.



Vakıflar hayatın bir parçası

Dokuz Eylül Hukuk Araştırmaları, Bilim, Eğitim ve Kültür Derneği, İzmir Barosu, İzmir İl Dernekler Müdürlüğü ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ‘’1. Dernekler ve Vakıflar Hukuku’’ sempozyumu düzenlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004