Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

APPİAH'A 5 MİLYON STERLİN

İngiltere'nin West Ham United Kulübünün Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah'ın transferi için 5 milyon sterlini gözden çıkardığı bildirildi. Ada basınında yer alan haberlerde Appiah'ın İngiltere'de oynamak istediği ve geçen yaz Arsenal'e transferinin söz konusu olduğu kaydedildi.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden West Ham United'ın, Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah'ın transferi için 5 milyon sterlini gözden çıkardığı belirtildi. İngiliz basınında yer alan haberlerde, Gana Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen 26 yaşındaki futbolcunun İngiltere'de oynamak istediği ve geçen yaz Arsenal'e transferinin söz konusu olduğu kaydedildi. Haberlerde, Appaih'ın Fenerbahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunduğu, ancak 5 milyon sterlinlik bonservis ücretinin kulüp yönetimini ikna etmeye yeterli olabileceği ifade edildi.

SICAK ALTINDA KOŞTULAR

Fenerbahçe, 2007-2008 futbol sezonunun hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Zico yönetiminde Samandıra'daki tesislerde gerçekleştirilen 1 saatlik antrenmanda sarı-lacivertliler, takım halinde ısınma koşusu ve esneme hareketlerinin ardından antrenmanın sonuna kadar serbest tempolu koşu yaptı. Futbolcular, yorucu geçen çalışmanın ardından soğuk karpuz yiyerek serinlemeye çalıştı.

COLIN KAZIM DA İDMANDA

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Colin Kazım Richards, takımıyla ilk antrenmanına çıktı. Önceki akşam İstanbul'a gelen Colin Kazım, takımın dün sabahki çalışmasına katıldı. Colin Kazım'ın da katılmasıyla, sarı-lacivertlilerin sezon hazırlıklarını sürdürdüğü kadrodaki oyuncu sayısı 25 oldu. Fenerbahçe'nin antrenmanında, Avusturya kampının ortasında takıma katılacak Roberto Carlos, Uruguay Milli Takımı ile Amerika Kupası'nda mücadele eden Lugano, Aurelio, Appiah, Edu, Alex ve Deivid yer almadı.

F.Bahçe internet sitesi Portekizce yayına girdi

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesi ''www.fenerbahce.org''un Portekizce versiyonu da hizmete girdi. Fenerbahçe'nin, İtalya'nın Milan takımından sonra Portekizce yayın yapan ikinci Avrupa kulübü haline geldiği belirtilerek, ''Başta teknik direktörümüz Zico olmak üzere, Roberto Carlos, Alex, Edu, Deivid gibi Brezilyalı teknik direktör ve oyuncuları bulunan ve Portekizce konuşulan Brezilya'da da takip edilen kulübümüz, internet sitemizdeki Portekizce dil seçeneğiyle, Brezilyalılar ile Portekizce konuşulan diğer ülkelerin insanlarına artık daha kolay ulaşabilecek'' denildi.

04.07.2007


 

Feldkamp: Transferleri ben istedim

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, "Şimdiye kadar yapılan transferler benim onayımla oldu. Carrusca konusunda hayal kırıklığına uğradım. Benim için en önemli sorun seyircisiz oynayacağımız 5 maç. Onları düşünüyorum kafamda, felaket olarak görüyorum" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heniz Feldkamp, takımda şimdiye kadar yapılan bütün transferlerin kendisinin onayıyla olduğunu söyledi. Alman çalıştırıcı, Galatasaray'ın yaptığı antrenmandan sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında takımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Transfer konusuyla ilgili soruları cevapsız bırakan Alman çalıştırıcı, ''Bundan sonra futbolcu alımı konusunda konuşmayalım. Şu an üzerine durduğum konu kamp. Kampa 28-29 kişi ile gitmeyi düşünüyorum. Bununla ilgili çalışıyorum. Kararımı perşembe günü vereceğim'' dedi.

Disiplinli bir yapıya sahip olduğunu ve özel yaşantısında da çok disiplinli davrandığını vurgulayan Feldkamp, şunları kaydetti: ''Ben hep disiplinliydim. Disiplin sözcüğü benim için çok sert bir sözcük. Bunu söylerken, burada yaptıklarımız ve öğretmek istediklerim büyük bir ciddiyet ile yapılmalı. Bütün bunları yaparken de hata yapıyorlar. Hata da yapabilirler ama çalışmalarımızdan onların da zevk almasını istiyorum. Ama aşırı askeri disiplin uygulamıyorum. Buradaki çalışmalarımızın hepsini tatbik etmelerini isteyeceğim. Futbolculara daha çok zaman ayırıp, onları daha yakından tanıyorum. Bu da bana keyif veriyor.''

Karl Heinz Feldkamp, yabancı futbolcuları konusundaki soruları yanıtlarken, takıma dün katılan Song hakkında yorumda bulunmayacağını, Tomas'ın da ilk idmandan bu yana düzenli çalıştığını ifade ederek, en büyük sorunlarının Carrusca olduğunu belirtti. Alman hoca, Takımlarında 6 yabancının olduğunu, ancak ameliyat olduğu ve tam iyileşemediği için Carrusca'dan kısa süre içerisinde yararlanamayacağını dile getirdi.

Alman çalıştırıcı, UEFA Kupası ile ilgili düşüncelerini de şöyle dile getirdi: ''Takımımız UEFA Kupası'nı geçmiş dönemde kazandı. Ama bana şimdi faydası yok. Kura çekimini beklemek lazım. O zaman oturur düşünürüz. Benim için en önemli sorun seyircisiz oynayacağımız 5 maç. Onları düşünüyorum kafamda, felaket olarak görüyorum.'' Hasan Şaş şovdan vazgeçip oynamalı Feldkamp, antrenmanda yaptığı çalımlar nedeniyle kendisini sinirlendiren Hasan Şaş'ın şova yönelik bir oyun sergilediğini ve bundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Şova yönelik bir oyun istemediğini ve sonucun kendisi için önemli olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, ''Hasan dün tamamıyla gösterişe yönelik oynadı, gol atmak için değil. Önümüzdeki günlerde bunun üstünde duracağım. Bizim o yönde oyuncularla çalışmaya niyetimiz yok" dedi.

04.07.2007


 

OFTAŞ 24 milyon dolara satılık

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Turkcell Süper Lig'in yeni takımlarından Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u almak isteyen Çorumspor'un verdiği 19 milyon dolarlık teklifi az buldu.

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un Çorum'a satışı konusunda ilk kez Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile pazarlık masasına oturuldu. İlhan Cavcav, Çorumspor'un ilk teklifini kabul etmedi ancak daha önce istediği 25 milyon dolardan 1 milyon dolar indirime gitti. Çorumspor Kulübü Başkanı Enver Şen ile Çorumspor'un eski yöneticilerinden ve başkan adaylarından işadamı Halis Durkaya ve Futbol Plus Dergisi Genel Koordinatörü Yunus Kabal Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'la bir araya geldiler. İlhan Cavcav'ın ofisinde yapılan görüşmede Çorum cephesi ilk kez pazarlık için bir rakam önerdi. Ancak kabul görmedi.

Çorumspor Başkanı Enver Şen, havuz, iddia, spor toto ve fortis kupası gibi kaynaklar için Futbol Federasyonu'ndan gelecek yaklaşık 14 milyon doların üstüne 5 milyon dolar önerirken, İlhan Cavcav ise teklifi kabul etmedi ve görüşmeler tıkandı. Ancak, daha önce 25 milyon dolardan kuruş aşağı inmem diyen İlhan Cavcav 1 milyon dolar indirim yaparak son rakamı 24 milyon dolar olarak belirledi. Taraflar, daha sonra tekrar bir araya gelmek üzere ayrıldılar. Enver Şen, OFTAŞ Spor'u satın almak için son dakikaya kadar mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

04.07.2007


 

Hasta kızı için NBA'ı bıraktı

Utah Jazz takımında oynayan Mehmet Okur'un takım arkadaşı Derek Fisher, kızı için NBA'ı bıraktı. Salt Lake Tribune gazetesinin haberine göre, Fisher, 11 aylık bebeği Tatum için NBA'ı bırakmaya karar verdi.

Fisher, Jazz ile playofflarda mücadele ederken Tatum'da göz kanseri olduğu ortaya çıkmıştı. Fisher, basketbolun önceliği olmadığını ancak henüz emekli olmayı da düşünmediğini söyledi.Fisher, bu erken ayrılık nedeniyle 21 milyon dolardan olacak.

04.07.2007


 

All Star Lewis Orlando Magic'de

NBA takımlarından Orlando Magic, All Star forvet Rashard Lewis'i kadrosuna dahil etti.

Milli oyuncu Hidayet Türkoğlu'nun da forma giydiği Orlando Magic'e transfer olan Lewis, Seattle Supersonics ile geçen sezon oynadığı 60 maçta 22.4 sayı, 6.6 ribaunt, 2.4 asist ve 1.1 top çalma ortalamaları yakaladı. Ligde bu sezon 3 numara pozisyonunda oynayan Hidayet Türkoğlu'nun, aynı mevkide oynayan Lewis'in de takıma dahil olmasıyla, gelecek sezon sahaya ilk 5'de çıkmasının zora girdiği belirtiliyor.

04.07.2007


 

Kırkpınar Ağasına sevgi gösterileri

Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde Kırkpınar ağası olan Bucaklı işadamı Mehmet Cadıl Burdur'un ardından Bucak'ta da yüzlerce davul ve zurnayla karşılandı.

Sabahın erken saatlerinde ilçenin girişinde bulunan çamlar alttı mevkiinde toplanan Bucaklılar, Kırkpınar'ın yeni ağasını gelişini beklemeye başladı. Yeni ağa Mehmet Cadıl'ı taşıyan otobüs yüzlerce araç eşliğinde ilçeye girdi. Cadıl otobüs'ten kendisini bekleyen vatandaşları selamlarken Bucaklıklar da yeni ağaya sevgi gösterilerinde bulundu.

04.07.2007


 

Bayrampaşa basketbola doydu

Bayrampaşa Belediyesi ve Tunaspor Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği 15. Geleneksel Sokak Basketbol Turnuvası sonuçlandı. Potada; büyükler kategorisinde “Zülfo ve arkadaşları”, küçükler kategorisinde “Gül Etiket” birinciliği elde etti.

Sokak aralarında basket oynayan gençlerin ve çocukların kendi aralarında kurdukları 24 ayrı takımın katıldığı ve üç gün süren Sokak Basketbol Turnuvası, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Kızlar Basket Takımının gösteri maçı ile başlayan Turnuva’da; Bayrampaşa Kaymakamı Durmuş Gençer forma giyerek basket maçına katıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ise; sporun ruh ve beden sağlığı açısından önemine değinerek, "Bu tür organizasyonlar aynı zamanda Türk sporunun altyapısına önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

04.07.2007


 

TAU, Serkan'ı bırakmıyor

İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria Kulübü'nün başkanı Jose Antonio Querejeta'nın, takımla halen kontratları olan Türk basketbolculardan Kaya Peker'in gitmesine izin verirken, Serkan Erdoğan'ı bırakmadığı öğrenildi.

Kaya ile Fenerbahçe Ülker'in ilgilendiği söylentileri son dönemlerdeoldukça sık gündeme gelmişti.

TAU'nun, 1 yıllık daha kontratı olan Serkan Erdoğan'ı ise çok büyük paralar teklif edilmemesi halinde bırakmamaktan yana olduğu belirtildi. Verilen bilgilerde, özellikle Unicaja Malaga ve Real Madrid'in ilgilendiği Serkan'ın İspanyol liginde TAU dışında bir kulüpte oynamasına izin verilmeyeceği söyleniyor. Öte yandan, gelecek sezon için halen antrenör sorununu çözemeyen TAU da Oktay Mahmuti opsiyonu da güncelliğini koruyor.

04.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004