Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sizi hiç unutmayacağız

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), bugün Anadolu’nun birçok yerinde unutulmaya yüz tutmuş, el emeği, göz nuru zanaatları tekrar canlandırmak amacıyla, ülkenin dört bir yanında ‘’Kent Atölyeleri’’nin kurulmasına ön ayak oluyor. ÇEKÜL Vakfı Ankara Temsilcisi Faruk Soydemir, ‘’Kent atölyeleriyle birlikte, belli zanaatlarda birkaç tane kalan usta sayısı fazlalaştı, yeni ustaların yetişmesine ön ayak olundu’’ dedi.



Ilısu Barajında kazı çalışmaları başladı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Ilısu Baraj Gölü altında kalacak höyükteki kazı çalışmaları için 4’ü yabancı 9 ekip izin aldı. Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihî yerlerdeki kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Müdürü Songül Göksü, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak eserlerin kurtarılması için 7 yıl önce başlayan kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Beyzade Ali Camii yenilendi

Daha önce bakımsızlığı sebebiyle gazete haberlerine konu olan Beyoğlu Bereketzade Ali Camii yenilendi.



Ahmedinejad’tan yönetmen Stone’a red

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Oskar ödüllü yönetmen Oliver Stone’un hakkında belgesel film çekme yönündeki talebini reddetti.



Yalı Hanı roman oldu

Çanakkale’de öğrencilerin uğrak yeri haline gelen tarihi Yalı Hanı, yazar İlhami Algör’ün romanına konu oldu. Yazar Algör, ‘’Çanakkale Yalı Hanı ve Han Sakinleri’’ adıyla kaleme aldığı romanında ‘’insanların gürültülü tarihlerinin taşa yazılmış sessiz belgesi niteliğinde olan bir binanın öyküsünü’’ anlattı.



San’atın Google’nı yaptı

Dünyanın ünlü ressam, heykeltıraş ve fotoğrafçılarından oluşan san’atçılarla ilgili internet portalı oluşturan Hale Haifawi Yamakoğlu ilk sanal satış ve sergi imkânı sunan sitesini de açtı.



Konservatuvar öğrencileri ABD’de konser verecek

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü öğrencileri, bu yıl Amerika’nın Minnesota Eyaleti’ndeki Duluth Üniversitesinde 20 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek uluslar arası opera festivaline dâvet edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004