Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Borçla büyüme yoksullaştırıyor

İktisatçı Mustafa Sönmez, doğrudan yabancı yatırımlardaki artışa rağmen, dış borçlanmanın da sürdüğüne dikkat çekerek, “Sıcak paraya dayalı, yüksek faiz maliyetli büyümenin sürmesinde düşük reel ücretin kemikleşmesi ve yedek işsiz ordusunun durmaksızın büyümesi etkili. Dolayısıyla, büyüme, bölüşüme gelince yoksullaşmayla at başı gidiyor” dedi.


Borsa rekor kırdı, dolar 1,29’a indi

ABD’den gelen verilerle yurtdışındaki olumlu hava ve risk iştahı borsayı rekor düzeye taşırken, dolar 1,29 YTL’nin altına kadar geriledi.

Pozantı yolu bu yıl tamamlanacak

Türkiye’nin güneyi ve Orta Doğuya ulaşımı sağlayan otoyolun en önemli zincirini oluşturan Pozantı-Ankara arasındaki bölümünde çalışmalar sürdürülürken


  Unakıtan: Asgarî ücret yüksek değil

İSTANBU- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, partilerin mazot fiyatlarına ilişkin vaatleriyle ilgili olarak, ‘’Bunlar hesapsız, kitapsız söylemler. Herhangi bir hesap yapan kimsenin bunları söylememesi lâzım’’ dedi.


  Yapımı 125 yıl süren İnebolu Limanı açılıyor

Yapımına 19. yüzyılın sonlarında başlanan, bugüne kadar 3 Osmanlı padişahı, 58 Cumhuriyet hükümeti eskiten İnebolu Limanı’nın 6 Temmuz’da düzenlenecek törenle açılışının yapılacağı bildirildi.


  İhracatın yüzde 87’si üç birlikten

Yılın ilk altı ayında ihracatta ipi İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri (İMMB), Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) göğüsledi.


  Şahdeniz’den gaz alımına başlandı

Türkiye, Azerbaycan ile daha önce imzaladığı doğal gaz alım-satım anlaşması çerçevesinde Şahdeniz’den gaz alımına başladı.


  İGDAŞ’a 54 bin yeni abone

İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş’nin (İGDAŞ), 54 bin yeni abone ile toplam 3 milyon 455 bin abone rakamına ulaştığı bildirildi.


  Kuraklık ekmek fiyatlarına yansımayacak

Aşırı sıcaklarla birlikte yaşanan kuraklığın buğdayda korkulacak miktarda kayba sebep olmadığı, yüzde 10-12’lik kaybın ise ekmek gibi buğdaya bağlı ürünlerin fiyatını etkilemeyeceği belirtildi.


  Çaya ‘tır’lı tanıtım

ÇAYKUR Genel Müdürlüğünce ÇAYKUR ve Türk çayının tanıtımını yapmak için ‘ÇAYKUR Tanıtım ve Reklâm TIR’ı’ hazırlandı ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, TIR’ın ÇAYKUR ve Türk çayını yurt içi ve yurt dışındaki organizasyonlarda tanıtmak için hazırlandığını söyledi.


  Sıcak, sebze-meyve fiyatını arttırdı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcağa bağlı ürünün tarlada yanması ve hale gelen ürün miktarındaki azalma sebebiyle, kavun ve karpuz başta olmak üzere bir çok sebze-meyvenin fiyatı arttı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004