Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sert üslup seçmeni rahatsız ediyor

Yaklaşan genel seçimler öncesi il il dolaşarak mitingler gerçekleştiren siyasi parti genel başkanlarının birbirlerine yönelik sert üslupları seçmenlerce yadırganıyor. Siyasilerin bu tür davranışlardan kaçınması gerektiğini vurgulayan seçmenler, liderlerin topluma örnek olmaları gerektiğini işaret etti.

Genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte meydanlar da hareketlendi. Türkiye’yi il il dolaşan siyasi parti liderleri, coşkulu mitinglerle vatandaşlardan oy istiyor. Vatandaşlar da siyasileri dinleyerek oyunun rengini belirlemeye çalışıyor. Siyasetçiler, miting meydanlarında vaatlerini sıralamanın yanı sıra diğer partileri eleştirmeyi de ihmal etmiyor. Halka hitap eden liderler konuşmalarının büyük bölümünde rakiplerinin eksilerini ve yanlışlarını da anlatmaya çalışıyor. Ancak, siyasetçilerin sık sık birbirleri hakkında sert ifadeler kullanmaları ve çeşitli iddialarda bulunmaları dikkat çekiyor. Miting meydanlarında bazı siyasiler diğerlerini yolsuzlukla, haddini aşmakla eleştirdikleri gibi ülkeyi satmakla ve terör örgütüyle bir olmakla da suçlayabiliyor. Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk siyasi hayatında görülmeyen bir davranış sergilemişti. Bahçeli’nin seçim meydanında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ı neden asmadın? İp bulamadıysan işte sana ip” diyerek kalabalığın üzerine ip fırlatması tartışma konusu olmuştu.

VATANDAŞ ILIMLI DAVRANIŞ BEKLİYOR

Siyasilerin sertlik yanlısı davranışları vatandaşlar tarafından yadırganıyor. Ülkede kritik sürecin yaşandığı bu günlerde vatandaşlar liderlerin daha ılımlı davranışlar sergilemesini bekliyor. Vatandaşlar, parti liderlerinin konumları gereği örnek davranışlar sergilemeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

Son bir aydır siyaseti yakından takip ettiğini ifade eden Aykut Taşçı adlı seçmen, vatandaş olarak liderlerin üsluplarını doğru bulmadığını söyledi. Türkiye’nin zaten uçurumun kenarında olduğunu savunan Taşçı, “Birbirlerine taş atıp duruyorlar. Bu da halkın güvenini azaltıyor” diye konuştu.

Emekli Hasan Aksu ise, 1946 yılından itibaren oy kullandığını belirterek “Vatan için hayırlısı olsun” temennisinde bulundu. Siyasi gelişmeleri televizyondan takip ettiğini kaydeden Aksu, “Neredeyse birbirlerini dövecekler. Bırakın halk seçsin sizi. Şimdi halkımız bilinçlendi. Eskisi gibi değil.” dedi. Dönerci Metin Yılmaz da, siyasilerin üsluplarını beğenmediğini dile getirdi. Yılmaz, “Onlar parti başkanları, yani liderler.

Bizlere örnek olmaları gerekir. Ama iyi örnek olmuyorlar” diya konuştu .

/ İSTANBUL

05.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sert üslup seçmeni rahatsız ediyor

  Mevcut Anayasa 12 Eylül’ü temsil ediyor

  Anayasa değişiklik paketi, mahkeme gündeminde

  Yargı ve hukuk sistemi yeniden yapılandırılmalı

  Fransa, AB yolunu engelleyemez

  Tezkere yetkisi Mecliste

  Erbakan’dan AKP’ye veryansın

  Erdil'in arayanı yok

  Kimlikte yeni dönem

  CHP ve SP seçim irtibat bürolarına saldırı

  Amerika hatasını kabul etti

  Anafartalar’da ölü sayısı 9’a çıktı

  Dicle’de 25 kilo patlayıcı ele geçirildi

  Ekmekler çöpe gitmesin

  5 bin Iraklı sınır dışı edildi

  Alkollüye ehliyet yok

  Sigara, doğacak nesillere de zarar

  Susuzluk felâket getirir

  Asırlık göller kurudu

  Çevre kirliliği "stres" sebebi

  Karaya oturan kuru yük gemisi 10 gün sonra kurtarıldı

  "Gülmece Treni" Akşehir'e gitti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004