Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Baş ağrısına ağaç kavunu

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Türkiye’de Akdeniz, Ege ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yetişen ağaç kavunu bitkisinin yaprağındaki kokunun baş ağrısına iyi geldiğini söyledi.

Limondan büyük, kalın kabuklu ve sarı renkli olan ağaç kavunu meyvesinin günümüzde kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yararlanıldığını, Güney Avrupa ülkelerinde pastacılık, şekerleme, reçel yapımında, çiçek ve yapraklarının ise parfüm sanayiinde kullanıldığını belirten Prof. Dr. Turan Karadeniz, odununun ise Hindistan’da baston yapımında kullanıldığının bilindiğini belirtti. Tatlı ve ekşi meyveli çeşitleri olan ağaç kavununun ticarî değeri olmadığını belirten Prof. Dr. Karadeniz, “Ağaç kavunu hesperidin isimli bir glikozit içermekte ve bu madde P vitamini etkisi göstererek kılcal damarları kuvvetlendirmektedir. Ağaç kavunu safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler. Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser, mide ve kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir. Ağaç kavununu veya yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır” diye konuştu.

/ ORDU

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Çocukluktaki güneş yanığı deri kanserine yol açabilir

  Baş ağrısına ağaç kavunu

  Sünnet hijyenik olmalı

  Sedef hastalarına yeni umut


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004