Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

İngiltereli Müslümanlar şiddete karşı birleşti

İngiltere ve İskoçya’daki saldırı girişimlerinin bu ülkelerde yaşayan bir kaç Müslüman tarafından düzenlendiğinin ileri sürül-mesinden sonra hedef hâline gelen Müslümanlar, “şiddete karşı birlik” kampanyası düzenliyor. İngiltere’de ülke nüfusunun yüzde üçünü oluşturan Müslümanlar, saldırı girişimleriyle “bozulan imajlarını” bu tür kampanyalarla geri kazanmaya çalışacak.

Bu maksatla ve kampanyanın ilk ayağı olarak bugün İngiliz gazetelerine tam sayfa ilân veren Müslüman örgütleri, “Müslümanlar Birlik” sloganlı bu kampanya ile hedeflerinin “sıradan Müslümanların sesini duyurmak” olduğunu belirttiler. “Bizim adımıza yapamazsınız” sloganının kullanıldığı kampanyada, şiddetin İslâm’la bağdaşmadığını vurgulamayı hedefleyen örgütlerin, yüksek tirajlı gazetelere verdikleri ilânlarda, Kur’ân’daki Maide Sûresinin 32. âyeti olan “Bir masumu öldüren bütün insanları öldürmüş gibidir” ifadesi yer alıyor.

Bu slogan, daha önce İngilizler tarafından Irak Savaşı’nı protesto etmek için kullanılmıştı. Kampanyanın öncüleri, toplumda birlik mesajı vermek üzere bu sloganı ödünç aldıklarını belirtiyorlar. Ancak bu kez ilânda hükümete tepki değil, son dönemdeki özenli tutumu dolayısıyla takdir dile getiriliyor.

İlânın altında İngiltere’deki her meslek grubundan ve toplumun her kesiminden Müslümanların bu çağrıyı desteklediği belirtiliyor.

Yetkililer, gazetelere verilen ilânların, uzun soluklu olması planlanan kampanyanın ilk adımı olduğunu daha sonraki aşamalarda, reklâm panolarına, otobüs ve metro istasyonlarına ilanlar verileceğini belirtiyorlar. Daha sonra ise İngiltere’deki camilerde “Cafe İslâm” adı altında İslâm’ı tanıtmaya yönelik merkezler açılacak.

/ LONDRA

07.07.2007


 

Müşerref’e suikast girişimi iddiası

Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref’in uçağına ateş açıldığı iddia edildi.

Pakistan televizyonuna göre, polis teşkilâtı ve ordudan üç yetkili, ajanslara yaptıkları açıklamada, başşehir yakınındaki Ravalpindi Çaklala Hava Kuvvetleri Üssünde bir bina çatısında nizam dışı iki uçaksavar topu ortaya çıkarıldığını bildirdi. Ancak iddia, silâhlı kuvvetler baş sözcüsü Vahit Erşad tarafından yalanlandı. Müşerref’in uçağı havalandıktan sonra güneybatıda Turbat şehrine güvenli olarak indi. Müşerref, burada sel afetzedelerini ziyaret etti. Pervez Müşerref, Aralık 2003’te El Kaide militanlarının iki suikast girişiminden kurtulmuştu.

/ İSLAMABAD

07.07.2007


 

İsrail’in Gazze operasyonu bitti

İsrail ordusunun, hava desteğinde operasyon düzenlediği Gazze Şeridi’nden çekildiği bildirildi. İsrail askeri sözcüsü, operasyonun bittiğini ve askerlerin İsrail topraklarına döndüğünü belirtti.

Hastane kaynakları, operasyonda dün 6’sı Hamas’ın mensubu 11 kişinin öldüğünü, 5’i çok ağır olmak üzere, 25 Filistinli sivil ve askerin yaralandığını kaydetti. Bu ölümlerle birlikte, geçen Cumartesi gününden bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki operasyonunda ölenlerin sayısının 18’e yükseldiği bildirildi.

/ GAZZE

07.07.2007


 

Lâl Mescidi kuşatması devam ediyor

Pakistan’ın başşehri İslamabad’da güvenlik güçlerinin kuşatması altındaki Lâl mescidinin imamlarından Abdürraşid Gazi, teslim olmaktansa ölmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Burka giyerek kaçmaya çalışırken önceki gün yakalanan imam Mevlânâ Abdülaziz’in kardeşi olan Gazi, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Şehit olabileceğime karar verdik, teslim olmayacağız. Başlarımızı kesmelerine hazırız ancak boyun eğmeyeceğiz” dedi. “Bu sizinle son konuşmam olabilir” ifadesini kullanan Gazi, güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrılarına rağmen kadın ve çocukların canlı kalkan olarak alıkonduğu yönündeki suçlamalarını da reddederek, kimsenin alıkonmadığını belirtti. Abdürraşid Gazi, bir yerel televizyona yaptığı açıklamadaysa kendisinin ve kardeşlerinin tutuklanmamaları şartıyla silâhlarını bırakmak ve kuşatmayı sona erdirmek istediklerini söylemişti. Gazi, hasta annesinin ve baldızının mescitten başka bir yere götürülmelerini de şart koşmuştu. Lâl mescidindeki radikallerle güvenlik güçleri arasında geçen Salı çıkan çatışmada en az 19 kişinin öldüğü bildirilmişti.

/ İSLAMABAD

07.07.2007


 

Almanya’da şeffafiyet üst düzeyde

Alman meclisinin (Bundestag) yeni kararlaştırdığı saydamlık kuralları gereği milletvekillerinin ek gelirleri internette yayımlanmaya başladı.

Meclisin “www.bundestag.de” adresli sitesinde yayımlanan ek gelirler tam olarak değil, her ek iş için 1000 ila 3500, 3500 ila 7000 ve 7000 avronun üzeri şeklinde 3 ayrı kategoride gösteriliyor. Milletvekillerinin kimin için çalıştığı da gizli tutulan sitede, işverenlerin isimleri ‘’Müvekkil A’’ ya da ‘’005’’ gibi kodlarla belirtiliyor. Bild gazetesi, en fazla ek kazancı olan 10 milletvekilini belirlediği haberinde, 14 adet ile en fazla ek iş yaptığını belirttiği Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Milletvekili Norbert Schindler’in (57), yıllık toplam ek gelirinin 21 bin avro olduğunu yazdı. Aynı partiden Heinz Riesenhuber’in (71) de 13 ek işten yılda toplam 49 bin avro yan gelir elde ettiği, Birlik partilerinin (CDU/CSU) eski Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz’in de 10 ek işten yılda toplam 56 bin Avro yan gelire ulaştığı kaydedildi. Almanya’da milletvekillerinin çıplak maaşı ayda 7009 avro. Alman Anayasa Mahkemesi 2 gün önce, 9 milletvekilinin, ek gelirlerin açıklanması kararının iptal edilmesi için yaptıkları şikayet başvurusunu reddetmişti.

/ BERLİN

07.07.2007


 

Azerbaycan’dan Karabağ seçimlerine eleştiri

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ’da “cumhurbaşkanı” seçimleri yapılacak olmasını kınayarak, “Yukarı Karabağ’daki seçimlerin, Ermenistan’ın işgalci siyasetini gizleme ve mevcut işgalin güçlendirilmesi çabasından ibaret olduğunu” bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yukarı Karabağ’da işgal ve etnik temizlikten sonra oluşturulan yönetimin uydurma bir kurum olduğu, bu kurum tarafından yapılacak seçimlerin uluslararası hukukun ihlâli anlamına geldiği vurgulanarak, “Azerbaycan toprağında yapılacak böyle bir seçim, ancak yaşadığı yerlerden zorla çıkarılan halkın geri dönerek eşit haklarla sürece katılmasıyla adil ve özgür kabul edilebilir” denildi. Erivan’ın sonuçsuz kalacak bu tür girişimlerde bulunmaması çağrısı yapılan açıklamada, “Ermenistan tarafı, yapıcı ve sonuç almaya yönelik olmayan girişimlerden vazgeçmeli, müzakereler sürecinde iyi niyet ve yapıcı yaklaşım ortaya koymalı” denildi.

/ BAKÜ

07.07.2007


 

İnternet teröristlere yardımcı oluyor

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi Başkanı Vladimir Bulavin, internetin suçlulara ve teröristlere yardımcı olduğunu söyledi.

Rus haber ajansı RİA Novosti, Bulavin’in Rusya ve Azerbaycan özel servislerinin çalışma toplantısında yaptığı açıklamada, ‘’Ortak bir başağrımız ve talihsizliğimiz var. O da dünya toplumunun daha iyi şeyler için desteklediği internet. Maalesef iyi niyetli çalışmaları amaçlayan internet, teröristlerle çetelerin ansiklopedisi ve yardımcısı haline geldi’’ şeklinde konuştuğunu duyurdu.

/ MOSKOVA

07.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004