Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cumhuriyet, kimsenin zimmetinde değil

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhuriyetin kimsenin zimmetinde olmadığını söyledi. Ağar, partisince Manisa’nın Sultan Meydanı’nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, başörtüsü yasağını DP iktidarının sona erdireceğini ifade ederek, ‘’başörtüsü yandaşlığı ile karşıtlığı üzerinden siyaseti, Türkiye’de tümüyle ortadan kaldıracağız’’ dedi


Referandum yolu göründü

Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer ve CHP’nin, cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile ilgili kanunun iptali talebini red eden Anayasa Mahkemesi’nin kararı sosy

Kutan: Cumhurbaşkanını yeni meclis seçecek

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, yeni meclisin 11. Cumhurbaşkanını seçeceğini ifade ederek, “Çünkü ayağının tozuyla meclise gelmiş olan mille


  CHP-MHP koalisyonu mu isteniyor?

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, “Eskiden DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti vardı. Şimdi de CHP-MHP, aslında DSP de onun içinde, böyle bir koalisyon hükümeti kurmak için uğraşıyorlar’’ dedi.


  Türkiye’nin üyeliği çatışmaya en iyi cevap

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, “Türkiye’nin AB üyeliğinin, Avrupa’nın bir din ve kültür çatışmasına karşı verebileceği en cevap olduğunu” söyledi.


  Mahkemeden OYAK’a ret

Ankara 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK), Erdemir’i alması ve arkasından hisselerin bir kısmını yabancı bir şirkete satmasıyla ilgili eleştirel değerlendirmelerde bulunan Milliyet gazetesi yazarları Güngör Uras ile Metin Münir hakkında açtığı toplam 10 milyon YTL’lik tazminat dâvâsını reddetti.


  Ortadoğu’nun güvencesi Türkiye

Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AB ülkelerinin, Ortadoğu’daki tehlikeleri, sadece Türkiye ile birlikte ortadan kaldırabileceğini belirtti.


  Türkiye, İslâm âleminin feneri

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, bir hafta içinde ikinci defa Türkiye’nin üyelik sürecinin engellenmesinin İslâm âlemine kötü bir mesaj olacağını açıkladı.


  TÜDEF’ten Gökçek hakkında suç duyurusu

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Ankara’nın su sıkıntısının sorumluları oldukları iddiasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Cem Hakko soruşturmasına yetkisizlik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir avukatın şikayeti üzerine iş adamı Cem Hakko hakkında ‘’Türklüğü aşağılamak’’ suçundan başlattığı soruşturmada ‘’yetkisizlik’’ kararı vererek, soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.


  Sabah ve ATV tekrar Ciner Grubu’na geçiyor

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) ATV televizyonu ve Sabah Gazetesi’ne el koymasını haksız bularak, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.


  AB’li öğrenciler Diyarbakır’ı keşfedecek

Dicle Üniversitesi (DÜ) Avrupa Öğrenci Topluluğunun AB tarafından desteklenen ‘’Düşlerin Bekçisi Diyarbakır Surları’’ projesi kapsamında, Romanya, Azerbaycan, Gürcistan, Avusturya ve Litvanya’dan toplam 27 öğrenci Diyarbakır’a geldi.


  Yağmur, İstanbul’u serinletti

İstanbul’da dün sabah saatlerinde yağan yağmur, İstanbulluları serinletti.


  Ormancılar 24 saat tetikte

Sıcakların etkisiyle risk oranı yükselen ormanlarda yükselen her dumana, ilk müdahale merkezlerinde görev yapan ve gece gündüz ‘’hazır kıta’’ bekleyen ekipler tarafından anında müdahale ediliyor.


  Sıcak havalara isyan etmeyin

Bitlis Müftüsü Halil Bektaş son zamanlarda artan sıcaklar ve kış aylarında sert geçen havalara karşı insanların ‘Neden bu kadar soğuk veya neden bu kadar sıcak’ diyerek bazen isyan derecesinde konuştuğunu, bu tür davranışların İslâm dinine göre haram olduğunu söyledi.


  Çocuklara yaz okulu

Bursa’da, sokakta çalıştırılan 50 çocuk, valilik tarafından yaptırılan ‘’Sevgi Köyü’’nde düzenlenen yaz okuluna gidiyor.


  Başbağlar’da teröre lânet yağdı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Başbağlar köyünde 14 yıl önce katledilen 33 kişi, düzenlenen törenle anıldı. Köy meydanında düzenlenen törende, minik çocuklar açtıkları Türk bayrakları ve ellerine aldıkları dövizlerde teröre lânet okudu.


  Nijer de ışığa kavuştu

İHH İnsanî Yardım Vakfı sadece on göz doktorunun bulunduğu Nijer’de de katarakt ameliyatları gerçekleştirdi. Yıllar sonra ışığa kavuşan Nijerliler, sevinçlerini yöresel hareketleriyle sergilerken, Türkiye’deki hayırseverlere bol bol duâ etti.


  Dünyada 07.07.07 çılgınlığı

Tüm dünyada nikâh tarihi olarak, ‘’07.07.07’’nin talep edilmesi çılgınlığı, Türkiye’nin bir çok şehrinde olduğu gibi başşehirli çiftleri de sardı. Ankara’da bugün 251 çift nikâh memuruna ‘’evet’’ diyecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004