Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Semâzenler rekor kıracak

Türkiye’deki ilk ve tek resmî semâ grubu olan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, 2007 Mevlânâ Yılı sebebiyle yurt içi ve yurt dışında Semâ programı rekoru kıracak.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, yaptığı açıklamada, 44 kişilik topluluk bünyesinde 14 semâzen bulunduğunu, büyük çaplı törenlerde ise topluluğa, iyi eğitimli dışardan semâzenlerin de dahil edilebildiğini söyledi.

Topluluğun aynı zamanda, Türkiye’de semâyı özüne sadık kalarak, bütün kurallarına uygun yapan ilk ve tek semâ grubunu bünyesinde barındırdığını belirten Belviranlı, gruptaki tecrübesi en az olan semâzenin 25 yıllık semâ

geçmişi

bulunduğunu belirtti.

Ömer Faruk Belviranlı, gerek yurt içi gerekse yurt dışında her yıl pek çok programa davet edildiklerini, topluluğun çeşitli ülke ve kentlerde sürekli Türk Tasavvuf Müziği konserleriyle birlikte semâ programları sunduğunu ifade etti.

Türk tasavvuf müziği ve semâya dünyada ilginin son yıllarda giderek arttığını, bu nedenle her yıl dünyada katıldıkları program sayısının da buna paralel olarak arttığını vurgulayan Belviranlı, şunları kaydetti:

‘’UNESCO tarafından 2007 yılı, Mevlânâ Yılı ilan edildi. Bu nedenle bu yıl ve önümüzdeki yıllarda Mevlânâ’ya olan ilgi ve merakın daha da fazla oranda artması bekleniyor. 2007’nin Dünya Mevlânâ Yılı ilân edilmesi bile, semâya olan ilginin artmasına yetti. Geçen yıl ülke içi ve dışında sunduğumuz semâ programı sayısı yaklaşık 250 civarındaydı. Bu yıl yurt içi ve yurt dışında 500’den fazla semâ programı icra edeceğiz. Bu rakam, geçtiğimiz yıllardaki Semâ töreni sayısının neredeyse 2 katı.’’

/ KONYA

07.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Semâzenler rekor kıracak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004