Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YERLİ GOLCÜ İSTİYORUM

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, İstanbul'daki çalışmalarda yer alan tüm futbolcuların İsviçre kampına götürüleceğini açıkladı. Feldkamp, santrfor alınması konusunda, yabancı kontenjanlarının dolu olduğunu, ancak iyi bir yerli santrforun transfer edilebileceğini söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbul'daki çalışmalarda yer alan tüm futbolcuları bugün başlayacak yurt dışı hazırlık kampına götüreceğini söyledi. Alman çalıştırıcı, ''Sakatlıkları bulunan oyuncular burada kalacak. Carrusca'nın da sakatlığı mevcut. Çalışmalarını o da burada sürdürecek. Burada İspanyolca ve Portekizce bilen bir arkadaşımız kendisi ile birlikte çalışacak'' dedi. Bir basın mensubunun, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in, ''Orhan ve Cihan'a görüşlerimizi bildirdik'' şeklindeki demecini hatırlatması üzerine Feldkamp, şunları söyledi: ''Adnan bey bunu söylemişse, bu onun düşüncesi, benim değil. Öte yandan takımdan gitmeyi düşünen varsa, İsviçre ve Almanya kampında buna karar veririz. Sırf bu iki oyuncu için değil, ihtiyacımız olmayan bir oyuncu olursa bunu da değerlendiririz.'' Feldkamp, Song ve Tomas ile ilgili bir soruyu ise şöyle cevapladı: ''Basında bu iki oyuncu ile ilgili çok şey yazılıp çizildi. Bu konuda herhangi bir problemimiz yok. Çalışmaları devam ediyor. Yazılıp çizilen şeylerden sonra birçok problemle karşı karşıya kalıyoruz. Bir oyuncuya telefonla aranıp bir şeyler söylendiğinde bile kafası karışıyor. Bunun en güzel örneğini Ümit'te gördük. Ümit ile ilgili 3 gün birtakım şeyler yazıldı ve değerlendirmelerde bulunuldu. Bu konuda menajerler daha dikkatli olmalı ve sessiz düşünmeli. Zaten bir transferde en çok parayı menajerler kazanıyor.''

YERLİ SANTRFOR

Feldkamp, santrfor alınması konusunda, yabancı kontenjanlarının dolu olduğunu, ancak iyi bir yerli santrforun transfer edilebileceğini söyledi. Bir basın mensubunun, ''Takımda 5 tane santrfor var, neden hala yönetim santrfor arayışında'' sorusuna ise Feldkamp, ''Evet takımda 5 santrforumuz var. Yabancı kontenjanımız dolu. Yabancı forvetten öte iyi bir yerli olabilir'' cevabını verirken, ''Bu Gökhan Ünal olabilir mi'' sorusunu da gülerek cevapsız bıraktı.

Carrusca işini ciddiye almıyor

Feldkamp, kamp kadrosuna almadığı Arjantinli futbolcu Carrusca'nın işini ciddiye almadığını dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, yaş itibariyle çocuğu olarak gördüğünü ifade ettiği Carrusca'nın, bir an önce takımla birlikte çalışmalara başlamasının kendisini sevindireceğini belirterek, ''Ama bu uzun sürebilir. Almanya'da böyle bir şey olsaydı, 3 aydan sonra sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilirdi. Ama burada herhangi bir yaptırım uygulanmıyor" dedi.

07.07.2007


 

Alex, 3 yıl sonra bırakıyor

Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcusu Alex De Souza ile 2 yıllık sözleşme yeniledi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantı odasında düzenlenen törende, sözleşmesi geçen sezonun ardından biten Alex ile yeni sözleşme imzalandı.

Törene, 20 numaralı forması, şortu ve kramponlarıyla gelen Brezilyalı futbolcu, sakatlığının durumuyla ilgili olarak, ''Gayet iyi durumdayım, lig başladığı zaman tamamen hazır olacağım'' dedi.

FRİKİKLERİ KİM ATACAK

Fenerbahçe'de geride bıraktığı 3 sezonda, bazı insanların hakkında farklı yorumlar yaptığını ifade edip, kendisini takdir eden ve sevenlere teşekkür eden Alex, ''İki yıl daha iyi şekilde devam edeceğim. Önümüzdeki 2 yıl daha başarılı olacağıma çok inanıyorum'' diye konuştu. Frikik atışlarını Roberto Carlos ile nasıl paylaşacakları sorusunu Alex, ''Her ikimizin şut şekli değişik. Ben daha yakın mesafelerden, Roberto Carlos daha uzaktan atıyor. Bu tamamen koordinasyon ve antrenman işidir. Takımda daha farklı frikik vuran arkadaşlar da var'' şeklinde cevapladı.

3 YIL SONRA BIRAKIYOR

Mahmut Uslu, Alex'in 3 yıl sonra futbolu bırakarak, antrenör olmak istediğini söyledi. Brezilyalı oyuncunun geçen sezon gol kralı olduğunu ve asistlerdeki başarısını hatırlatarak, ''Son 3 yılda Fenerbahçe'yi sırtlamış gidiyor. Önümüzdeki 2 yıl da aynı şeyleri yapacağına inanıyoruz. Fenerbahçe'den sonra 1 yıl daha eski kulübünde oynayıp bırakmak, antrenör olmak istiyor'' diye konuştu.

07.07.2007


 

G.Saray ve Beşiktaş bugün yolcu

Galatasaray'ın 15 gün sürecek yurt dışı hazırlık kampı bugün başlayacak. Sarı-kırmızılı ekip, İsviçre ve Almanya'da iki etap halinde yapılacak kamp çalışmaları sırasında 5 hazırlık maçı oynayacak.

İlk olarak İsviçre'nin Cenevre kentine gidecek ve buradan Yverdon'da kamp yapacağı otele geçecek olan sarı kırmızılı ekip, BSC Young Boys takımının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek OBI-Cup 2007 Turnuvası'na katılacak. Galatasaray, turnuvada 10 Temmuz Salı günü yerel saatle 18.30'da RSC Anderlecht takımıyla karşılaşırken, aynı akşam saat 20.45'te ise BSC Young Boys ile Borussia Dortmund karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmaların mağlupları 12 Temmuz Perşembe günü saat 18.30'da üçüncülük için karşılaşırken, galipleri aynı akşam 20.45'te şampiyonluk maçına çıkacak. Tüm maçlar Bern'de Stade de Suisse'de oynanacak.

Galatasaray, 13 Temmuz Cuma günü öğleden sonra Zürih'ten Almanya'nın Düsseldorf şehrine geçecek ve kamp çalışmalarını Duisburg'daki otelinde sürdürecek. Cim Bom, 15 Temmuz Pazar günü saat 16.45'te Bonn Sportpark Stadı'nda FC Köln, 18 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00'de Düsseldorf Paul Janes Stadı'nda Fortuna Düsseldorf ve 21 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00'de Bochum Rewiepower Stadı'nda VFL Bochum'la hazırlık maçları yapacak. Galatasaray kafilesi, oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere 22 Temmuz Pazar günü sabah erken saatte Düsseldorf'tan İstanbul'a dönecek.

Öte yandan yeni sezon hazırlıklarını 25 Hazirandan bu yana İstanbul'da sürdüren Beşiktaş, ikinci etap kamp çalışmaları için bugün Avusturya'ya gidecek. Seefeld bölgesinde gerçekleştirilecek 14 günlük kampta siyah-beyazlılar, 4 hazırlık maçı oynayacak. Tarifeli uçakla cumartesi günü Almanya'nın Münih kentine gidecek olan Beşiktaş kafilesi, daha sonra kara yolu ile Avusturya'nın Seefeld bölgesine geçecek. Siyah-beyazlılar, kampta 10 Temmuzda Avusturya 3. Lig takımlarından FC Hall, 15 Temmuzda Almanya Birinci Lig ekiplerinden Hamburg ile karşılaşacak. Daha sonra Avusturya'nın Leogang bölgesine geçecek olan Beşiktaş, 4'lü turnuvaya katılacak. 18 Temmuzda Almanya Birinci Ligi takımlarından Duisburg ile karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, 20 Temmuz'da ise Romanya şampiyonu Dinamo Bükreş ile Çek Süper Lig ekibi Budejovice takımlarından biriyle son hazırlık maçını yapacak. Siyah-beyazlılar, 21 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'a dönecek.

07.07.2007


 

Ailton: Türkiye'den teklif aldım

Beşiktaş'ın eski Brezilyalı futbolcusu Ailton, Türkiye'den yeni bir teklif aldığını söyledi.

Ailton, Berlin'de yayınlanan B.Z. gazetesine yaptığı açıklamada, bu sezon Bundesliga'ya yükselen Hansa Rostock takımıyla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, ''Umarım gelecek hafta her şey tamam olur. Ancak Türkiye'den de bir teklif var'' dedi. Ailton, ''Gerçekten Türkiye'ye dönmek istiyor musunuz'' şeklindeki bir soruya karşılık da ''Türkiye'ye karşı hiçbir şeyim yok. Sadece Beşiktaş ve Tigana ile sorunum vardı'' diye cevap verdi.

07.07.2007


 

Bakan Şahin: Bisikletçi 2 Alman kızı Türk olacak

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk vatandaşlığına geçmek isteyen Alman bisikletçi kızlara yardımcı olacağı sözünü verdi.

Bakan Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türk vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunan Alman bisikletçi kızlar Dana Ottmann(19) ile Jana Siekmann(19) ve ailesi ile görüştü. Alman aile, Bakan Şahin'i Manavgat Sorgun'daki evlerine kahve içmeye davet etti. Kızların ailesi PetraHorst Ottmann çifti ile biraraya gelen Şahin, Dana ve Jana'nın Türk vatandaşlığına geçmedeki yasal prosedürlerin hızlandırılmasında yardımcı olacağını söyledi.

07.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004