Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Livni, Feyyad’ı sevdi

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Filistin hükümetinin ve özellikle Başbakan Selam Feyyad’ın, mevcut durumu değiştirmek konusundaki kişisel kararlığından çok etkilendiğini söyledi.

Livni, Selam Feyyad ile Kudüs’te görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Feyyad’ın ciddi ve harekete geçmeye hazır olduğunu izlenimini edindiğini belirtti.

Livni’nin, Kudüs’te Filistin Başbakanı ve aynı zamanda Dışişleri Bakanı olan Selam Feyyad ile yaptığı görüşmede, İsrail’in güvenliğini tehlikeye atmaksızın, Filistinlilerin yaşam şartlarının nasıl iyileştirileceği ve barış süreci konusunda Arap dünyasının oynayabileceği rolü ele aldığı bildirildi.

Feyyad’ın geçen hafta da İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile gizlice görüştüğü belirtiliyor. Kudüs’teki yetkililer, görüşmelerde, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgeyt ile Ürdün Dışişleri Bakanı Abdülilla Hatib’in, Arap Birliği’nin temsilcileri olarak İsrail’e önümüzdeki günlerde yapacağı resmi ziyaretin hazırlıklarının da ele alındığını kaydettiler. Arap Birliği’nce hazırlanan barış planı, Ebulgeyt ve Hatib’in ziyareti sırasında ele alınacak. İkili, geçtiğimiz haftalarda Tzipi Livni tarafından, Arap barış planı ile ilgili görüşmeler için resmen İsrail’e davet edilmişlerdi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın da bazı Ortadoğu ülkelerine yapacağı gezi çerçevesinde gelecek hafta İsrail ve Filistin’i ziyaret etmesi bekleniyor. İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da yine önümüzdeki hafta içinde görüşecekler.

/ KUDÜS

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Muhalefet Müşerref’in çekilmesini istedi

  Sarkozy, Akdeniz Birliği turuna çıktı

  ‘İran Irak’tan elini çeksin’

  Amerika Irak'ta çaresiz

  Livni, Feyyad’ı sevdi

  Avustralyalı bakan Bush gibi konuştu

  Abhazya başbakanı yaralı kurtuldu

  Rusya’dan Kosova tehdidi

  Çin’in ‘tek çocuk’ politikası tutmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004