Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

AKP, vaadlerini gerçekleştiremedi

3 Kasım 2002 seçimleriyle iktidara gelen AKP hükümeti, seçim bildirgesinde yer alan temel vaatlerinin büyük bölümünü yerine getiremedi. Enflasyonun tek haneye inmesi ve özelleştirmenin hızlandırılması vaatlerini bir ölçüde gerçekleştiren AKP, kamu borcunun küçültülmesi, işsizliğin azaltılması gibi vaatlerini ise gerçekleştirmek bir yana bu alanlarda daha fazla bozulmaya yol açtı.


THY ve Teknik A.Ş’de grev kapıda

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY ve Teknik A.Ş ile yaklaşık 11 bin 300 üyeleri adına yürüttükleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde

Sanayi üretimi yüzde 5.2 arttı

Sanayi üretimi Mayıs ayında yüzde 5.2 olurken, beş aylık üretim artışı yüzde 6.1 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre,


  Esnafa sıcak darbesi

Son yılların en sıcak günlerini yaşayan Türkiye’de, bunaltıcı sıcakların boşalttığı şehirlerde, esnaf satış sıkıntısı yaşarken, göçün yaşandığı yayla ve sahil esnafı ise yaşanan yoğunluk sebebiyle sevinçli.


  Teşvik, komşu illeri olumsuz etkiledi

İzmit Ticaret Odası (İTO) tarafından hazırlanan ‘’Teşvik Yasası ve Getirdikleri’’ raporuna göre, teşvik yasasının bölgesel gelişmişlik farklılıklarını ortadan kaldırmadığı, yasa kapsamında bulunmayan illerin de yatırım potansiyelini olumsuz etkilediği bildirildi.


  Arap yatırımcı Türkiye’yi sevdi

Merkezi Mersin’de bulunan Türk-Arap İşadamları Derneği (TURAB) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Hadra, 2002 yılında Türkiye’ye giren Arap sermayesi 70 milyon dolar civarında iken, bu rakamın yıl sonuna kadar ‘3 milyar doları aşmasının’ beklendiğini bildirdi.


  Hazine, 397 milyon dolar dış borç ödeyecek

Hazine, bu hafta 396,1 milyon dolar genel bütçe ve hazine garantili dış borç servisi yapacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004