Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Arap yatırımcı Türkiye’yi sevdi

Merkezi Mersin’de bulunan Türk-Arap İşadamları Derneği (TURAB) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Hadra, 2002 yılında Türkiye’ye giren Arap sermayesi 70 milyon dolar civarında iken, bu rakamın yıl sonuna kadar ‘3 milyar doları aşmasının’ beklendiğini bildirdi.

Hadra, Türkiye’deki Arap sermayesinin finans sektörü başta olmak üzere, ticaret, turizm ve gayrimenkulde yoğunluk kazandığını söyledi.

Arap sermayesindeki bu artışın sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Hadra, ‘’Türkiye’ye 2002 yılında giren Arap sermayesi 70 milyon dolar civarındaydı. Bu rakam geçen yıl, 1 milyar 946 milyon dolara ulaştı. Bu yıl sonuna kadar da 3 milyar dolar Arap sermayesi bekliyoruz.

Bir çok yatırımcı ile görüşmemiz sonucunda Arap sermayesinin 2010 yılında ülkemizde 10 milyar dolara yakın bir yatırım yapacağını tahmin ediyoruz’’ dedi.

Türkiye’den Arap ülkelerine yapılan ihracatta da artış olduğunu vurgulayan Hadra, şöyle devam etti: ‘’İki yıl öncesine kadar Türkiye’nin genel ihracatında yüzde 2’lik pay sahibi olan Arap ülkeleri bugün yüzde 34’lük pay sahibi oldu. Bu oran yüzde 40-45 seviyelerine de yükseltilebilir. Çünkü, petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte refah seviyesi artan Arap ülkelerinin, Türkiye’ye olan merakı sayesinde ticari ilişkileri de artacak.’’

/ MERSİN

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP, vaadlerini gerçekleştiremedi

  THY ve Teknik A.Ş’de grev kapıda

  Sanayi üretimi yüzde 5.2 arttı

  Otomotiv ihracatının yüzde 80’i AB’ye

  Esnafa sıcak darbesi

  Teşvik, komşu illeri olumsuz etkiledi

  Arap yatırımcı Türkiye’yi sevdi

  Hazine, 397 milyon dolar dış borç ödeyecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004