Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Gece geç saatte yemek yemeyin

Gece geç saatlerde yemek yeme alışkanlığının, kandaki yağ oranının yükselmesine sebep olduğu bildirildi.

Kandaki yağ oranının yüksek olmasının beslenme alışkanlıklarıyla yakından ilişkili olduğunu ve gece geç saatlerde yemek yemenin buna yol açan en önemli sebeplerden biri olduğunu belirten uzmanlar, “İnsan vücudundaki kolesterolün oluşumu esas olarak gece tamamlanır. Gece geç saatlerde yenen yemekler, karaciğerdeki kan kolesterolü düzeyinin gözle görülür şekilde artmasına neden olmanın yanı sıra, metabolizmayı da altüst eder. Kandaki yağ oranının yükselmesi, atardamarların sertleşmesine yol açan önemli unsurlardan biri haline gelebilir” dedi.

Bunun yanı sıra gece yenen yemeklerin insülin salgısını da artırdığını belirten uzmanlar, bunun da kandaki şeker ve yağ oranlarının anormalleşmesine yol açtığına dikkat çekti.

Gece geç saatlerde yemek yeme bir alışkanlığa dönüştüyse bundan vazgeçilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Eğer gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyorsanız, o zaman bir bardak yağsız süt ya da soya sütü, bir kase lapa, bir-iki dilim kepekli ekmek ve uygun miktarda meyve daha sağlıklı bir seçim olacaktır. Ayrıca yemekten hemen sonra yatmamaya, en az bir saat kadar daha ayakta kalmaya özen göstermelisiniz” diye konuştu.

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Aşırı terleme hastalık belirtisi olabilir

  Gece geç saatte yemek yemeyin

  Yüksek ateşi diş çıkarmaya bağlamamalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004