Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Sağlık

Yüksek ateşi diş çıkarmaya bağlamamalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, bebekte yüksek ateş ve ishali diş çıkarmaya bağlamamak gerektiğini söyledi.

Çocukların çoğunda ilk dişlerin 6-8. aylarda çıktığını 2.5 yaşına kadar toplam 20 adet süt dişinin çıktığı hesaplandığında, çocuğun her ay bir diş çıkarması gerektiğini belirten Prof. Dr. Küçüködük, “Her dişin de çocukta hastalık yaptığı var sayıldığında, bu süre içinde çocuğun sürekli hasta olması gerekir. Pratikte ise böyle bir durum yoktur” dedi.

İlk dişlerin pek sorun oluşturmadığını, ancak ikinci yaşta çıkan arka dişlerin ağrı yapıp çocuğu huzursuz edebileceğini ifade eden Prof. Dr. Küçüködük, “Sinirli bir yapıya sahip bazı çocuklarda huzursuzluk, salya akması, iştahsızlık ve uyku azlığı görülebilir. Buna rağmen çoğunlukla anneler bebeklerinde hiç bir rahatsızlık olmadan dişlerin çıktığını fark eder. Halk arasında diş çıkarma sırasında bebeğin ateşinin yükseldiği kanısı oldukça yaygındır. Diş çıkaran bir bebekte yüksek ateş ve ishal gibi belirtilerin bir arada bulunması tamamen tesadüfîdir. Bu durum yakın bir süre önce alınan mikrobik bir hastalığın belirtisidir. Diş çıkarma süresinde bebekte ancak hafif kırgınlık olabilir. İnsanlarımız yüksek ateş ve ishali diş çıkarmaya bağlamamalı ve çocuğunu hemen doktora götürüp, gerekli tedavinin başlamasını sağlamalıdır” diye konuştu.

/ SAMSUN

10.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Aşırı terleme hastalık belirtisi olabilir

  Gece geç saatte yemek yemeyin

  Yüksek ateşi diş çıkarmaya bağlamamalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004