Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush köşeye sıkıştı

ABD’de Temsilciler Meclisi Bush’a verilen desteğin sonuna geldiği mesajı vererek ABD’li askerlerinIrak’tan 120 günde çekilmesini öngören yasayı onadı. Bush ise yasayı veto edeceğini açıklamıştı.

Temsilciler Meclisi’nde 223 evet, 201 hayır oyu ile Amerikan askerlerinin Irak’tan 120 gün içinde çekilmesine yönelik kanun teklifi kabul edildi. Demokrat parti Kaliforniya Eyaleti Temsilcisi Nancy Pelosi, “Biz zaten çok uzun süre bekledik.” diyerek ABD Başkanı George W. Bush’a verilen desteğin sonuna gelindiği mesajı verdi. Pelosi, Beyaz Saray’ın da Irak’taki Bush stratejinin gözle görülür bir ilerleme sağladığını söyleyemediğini ifade etti.

George Bush’un sözcüsü Tony Fratto ise Başkanın söz konusu yasa tasarısını masasına gelmesi durumunda bunu veto edeceğini belirtti. Bush da dün düzenlediği basın toplantısında çekilmeyle ilgili tüm tasarıları veto edeceğini söylemişti. Senatonun Çoğunluk Lideri Demokrat partili Harry Reid de 2008 yılı savunma bütçesinin harcanmasına dair kanunun değiştirilmesine yönelik oylama için baskı yapacağını dile getirdi. Kendilerine Irak’ta iyi gelişmelerin gerçekleşeceğini ve Eylül ayına kadar beklemelerinin söylendiğini açıklayan Demokrat parti Nevada Senatörü Reid, “Biz bunu yapamayız.” diyerek Iraklıların kendi ülkelerini kendilerinin korumalarını vurguladı.

Beyaz Saray’ın Kongreye sunduğu raporda Irak’ın işgaliyele hedeflenen 18 maddenin sadece 8’inde istenilen gelişmenin sağlandığı belirtilmişti.

/ WASHINGTON

14.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush köşeye sıkıştı

  Hariri zanlıları belli oldu

  Pakistan’da İslâm devrimi sesleri

  İran, PKK’yı vuruyor

  40 yıl sonra Batı Şeria’ya gelecek

  Olmert ile Abdullah gizlice görüştü

  İran’la UAEK anlaşma sağladı

  ABD’de sigaraya vergi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004