Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sosyal güvenlikte ilâç yükü ağır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye’deki sağlık harcamalarının yüzde 42’sini ilâç giderlerinin oluşturduğunu belirterek, diğer ülkelerde bu oranın, sağlık harcamalarının yüzde 20’si civarında bulunduğunu bildirdi.


İş yerleri ‘kayıtsız’

Mobilya sektöründeki çocuk işçiliğine karşı yürütülen proje kapsamında denetlenen 4 bin 433 iş yerinden yalnızca 578’inin Çalışma ve Sosyal Güvenlik B

Beş aylık faiz gideri 4.4 milyar dolar

Türkiye’nin faiz gideri yılın ilk beş ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.8 artarak 4 milyar 497 milyon dolara yükseldi. Faiz geliri aynı


  Umut, İngiltere’deki gurbetçiler

‘Gurbetçi kenti’ olarak bilinen Aksaray’da, AB ülkelerinin avroya geçmesiyle birlikte bu ülkelerdeki gurbetçilerin gelirinin azalması, yeni yatırımlar için İngiltere’de çalışan gurbetçileri ön plana çıkardı.


  Sözleşmeler keyfî sona erdirilemeyecek

Danıştay 12. Dairesi, Türk Sağlık-Sen tarafından açılan davada, ‘’sebep göstermeksizin ve her zaman hizmet sözleşmesinin feshine imkan tanıyan düzenlemenin’’ yürütmesini durdurdu.


  Hazine, 4 milyar 442 milyon YTL iç borç ödeyecek

Hazine gelecek hafta, 4 milyar 442 milyon YTL iç borç ödemesi yapacak.


  ‘40 gün 40 gece’de 2 milyon YTL’lik alış veriş

Geleneksel çarşılarda ticareti canlandırmak amacıyla İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) öncülüğünde düzenlenen 40 gün 40 gecelik İzmir Alışveriş Festivali kapsamında, küçük esnaftan 2 milyon 200 bin YTL’lik alış veriş yapıldığı açıklandı.


  Arçelik, Amerikan pazarında iddialı

Arçelik AŞ, Ankara’daki işletmesinde ürettiği ve ürün gamına yeni eklediği Avrupa tipi bulaşık makinelerinden farklı ölçülerdeki ‘’tall tub’’ bulaşık makinesiyle Amerika pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefleliyor.


  Kalkınma ajansları bekliyor

Bölgesel kalkınmalara yön vermek amacıyla büyük coşkuyla kurulan kalkınma ajansları için bekleyiş sürüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004