Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mustafa Türkmenoğlu duâlarla uğurlandı

Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden ve Risâle-i Nur hizmetkârlarından Mustafa Tükmenoğlu, on binlerce kişinin duâlarıyla ahirete uğurlandı. Cenazeye, Bediüzzaman Hazretlerinin hayattaki talebelerinden Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı ve Mazhar İyidöner de katıldılar.


Problemler çözülmedi

DP lideri Mehmet Ağar, AKP’nin mağdur rolü oynayarak oy toplamaya çalıştığını belirterek cumhurbaşkanlığı seçiminin bu konuda kullanıldığını kaydetti.

Başbakan kendisi için beş kere CHP’ye gitti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhurbaşkanlığı seçiminin bir din meselesi olmadığını siyasi bir mücadele olduğunu söyledi.


  Baykal: Hükümetin terör konusunda kafası karışık

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda haklılığını tüm dünyaya anlatması gerektiğini belirterek, ‘’Kuzey Irak uluslararası hukukun suç saydığı bir durumun içindedir’’ dedi.


  AKP, çalışanlara acımasız davrandı

Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, geçmişte tüm siyasi partilerin işçilerden yana tavır aldığını, ancak partilerin iş verenlerin tarafına geçtiğini belirterek, ‘’O zaman partilerin bizden oy istemeye hakları yok’’ dedi.


  DP'nin İstanbul mitingi bugün

Demokrat Parti (DP) İstanbul Mitingi bugün Çağlayan Abide-i Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.


  AKP’li Kapusuz: CHP kriz taciri

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “demokrasiyi içselleştirememekle, aslında halkı içselleştirip kabullenemediğini’’ öne sürerek, “Önce cumhurbaşkanlığı seçimlerini kilitleyen, arkasından halkın seçmesine karşı çıkan siz, önümüzdeki dönemde de kriz çıkaracağınızı şimdiden deklare ederek, acaba bir ara rejim özlemi içinde olduğunuzu mu gösteriyorsunuz?’’ diye sordu.


  KESK üyeleri bordro yaktı

KESK üyeleri, ek zam talebiyle ‘’bordro yakma’’ eylemi yaptı.


  Halk, iradesine müdahale istemiyor

Eğitimciler Birliği Sendikası tarafından 17 ilde 2 bin 625 kişi üzerinde yapılan “Türkiye’de Demokrasi Kültürü Ve Siyasal Durum Analizi”ne göre, millet, iradesinin dikkate alındığı bir Türkiye istiyor ve iradesine müdahaleyi Türkiye için önemli bir tehlike olarak algılıyor.


  Aksu faturayı muhalefete kesti

Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, ‘’cumhurbaşkanlığı seçimini muhalefet partilerinin krize dönüştürdüğünü’’ söyledi.


  Keskin, 159’dan mahkûm oldu

İnsan hakları aktivisti Av. Eren Keskin, “Türkiye’nin tarihi kirli bir tarihtir” dediği ve ‘Kürdistan’ kelimesini kullandığı bir konuşmasından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza kesinleşirse Keskin hakkında ertelenen dört dâvâ yeniden başlayacak.


  Hidrojen bir barış köprüsü olabilir

2. Uluslararası Hidrojen Enerjisi Kongresi Başkanı Prof. Dr. Oktay Alnıak, enerji kaynakları konusunda daha bilinçli yaklaşımların giderek arttığını belirterek, ‘’Bu bizi çeşitli kaynaklara yöneltiyor. Hidrojen enerjisi bunlardan biri’’ dedi.


  Şartlar da sonuç da adil değil

2007 ÖSS Sonuçlarını değerlendiren Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, birinciliği paylaşan 21 öğrencinin eğitim kurumlarının genel itibariyle Fen Lisesi, Anadolu Lisesi veya özel kolej olduğunu dikkat çekerek, bu durumun eğitimde fırsat ve imkân eşitliğinin bütün ülke sathına yayılmasının önemini gösterdiğini belirtti.


  Türkiye 4.’sü istediği yere giremiyor

Üniversiteye giriş sınavında Sözel puan türünde 399 puan alarak Türkiye dördüncüsü olan, sayısalda ise 286 puan alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdülkerim Buğra Şimşek, İlahiyat Fakültesi hariç Türkiye’deki hiçbir okula yerleştirilemeyecek.


  TV’ler suç işliyor

Seçim ve yaz dönemi ile birlikte reyting kaygısına düşen televizyonların yaz dönemi programlarını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol; “Bu programları hazırlayanlar ve yayımlayanlar, anayasa suçu işlemektedirler” dedi.


  İnekler grevde

Ülker Şirketler Topluluğu, 1 Ağustos’ta başlayacak Cow Parade (İnek Festivali) kapsamında yer alacak ‘’Çevreci İnek’’ maketlerini tanıttı. Tanıtımda konuşan Ülker Şirketler Topluluğu İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, san’atla toplumsal sorumluluğu aynı potada eriten Cow Parade faaliyetinin, Ülker’in kurumsal sosyal sorumluluk felsefesiyle bire bir uyuştuğunu söyledi.


  Su sıkıntısı yol kapattırdı

Ege Bölgesi’nin en önemli pamuk sahasına sahip Söke Ovası’nda su sıkıntısı had safhaya ulaştı. Söke Ovası Sulama Birliği üyeleri Söke-Bodrum kara yolunu trafiğe kapattı.


  3 bin 32 hektar orman yandı

Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yılın başından Temmuz ayının ikinci haftasına kadar yurt genelinde bin 165 orman yangını çıktı. Bu yangınlarda 3 bin 32 hektarlık orman alanı yok oldu.


  Teknoloji ile Kur’ân eğitimi

Okulların tatil olmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan yaz Kur’ân kursları faaliyete geçirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004