Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’un imzası 1453

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. yeni bir dergiyi yayın hayatına başlattı. “İstanbul’un imzası” olarak sunulan 1453 adlı derginin tanıtımını İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan yaptı. Bayhan, “1453 ismini özellikle koyduk. Üç din, farklı düşünceler birarada yaşamaya başladı 1453’te” dedi.

İstanbul’a dair kültür san’at dergisi olarak okurlara ulaşacak 1453 adlı derginin tanıtımı Miniatürk’te gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla yapıldı. Derginin Editörü Yaşar İliksiz, Proje Koordinatörü Hasan Işık ve proje ekibinin de katıldığı toplantıda dergi hakkında bilgi veren Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, 1453 adlı dergide İstanbulluluğun ve kültür san’atın öne çıkarılacağını vurguladı. “1453 ismini özellikle koyduk. Çünkü İstanbul’da 1453’den sonra birlikte yaşanmaya başlandı. Her türlü din, dil ve ırk ve farklı düşünceler bu tarihten sonra İstanbul’da yaşama şansı buldu” diyen Bayhan, dergide de herhangi bir inanış ya da düşüncenin öne çıkarılmayacağını belirtti.

“İyide, doğruda, güzelde yarışı önemsiyoruz” diyen Bayhan, derginin kültür san’at yayıncılığına önemli bir katkı yapacağını umduklarını söyledi. 1453 İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi’nin yayın hayatına 10 bin tirajla başladığını belirten Bayhan, derginin yabancılara da hitap edeceğini, bu sebeple dergide yeralan çalışmaların İngilizce çevirilerini beraberinde verdiklerini ifade etti. Bayhan derginin Yaysat Bayileri’nden, İstanbul Kitapçısı’ndan ve www.istanbulkitapcisi.com adresinden temin edileceğini de dile getirdi.

Üç ayda bir yayınlanacak olan derginin danışma kurulu; Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof. Dr. İskender Pala, Ahmet Faruk Yanardağ ve Süleyman Faruk Göncüoğlu’ndan oluşuyor.

Editörlüğünü Yaşar İliksiz’in yaptığı derginin ilk sayısında Prof. Dr. Semavi Eyice ile yapılmış bir söyleşi, Fatih Sultan Mehmet’in Karalama Defteri’nin on sayfası, Cetvel-i Sim (Gümüş Cetvel) adlı mimarî eserin hikayesi, Avni Özgürel’in kaleminden Fatih Sultan Mehmet’in portresi gibi çalışmalar yeralıyor.

Naciye KAYNAK

14.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’un imzası 1453

  Sultan Sarnıcı yeniden ayakta

  San’atçılar: İki bakanlık ayrılsın


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004