Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

“AKP eşittir demokrasi” mi?

‘AKP eşittir demokrasi’ denklemi çeşitli versiyonlarıyla karşıma çıktıkça şaşırıyorum. Acaba aynı ülkeden ve aynı AKP’den mi söz ediyoruz:

Elinde yeterli parlamento çoğunluğu olduğu halde Türk demokrasisinin büyük yapısal sorunlarını düzeltmek için kılını bile kıpırdatmayan AKP, bu AKP değil mi?

Antidemokratik yüzde 10 barajı kaldırmayan, siyasal partilerin demokratikleşmesini sağlayacak ve lider sultasına son verecek değişiklikleri yapmayan, bağımsız milletvekillerinin seçilmesini zorlaştırmak için oy pusulalarını bir buçuk metrelik bilmeceler haline getiren parti bu AKP değil mi?

Tuzaklarla dolu 301. maddeyi önümüze koyan, tüm uyarılara rağmen geçiren, Orhan Pamuk davasında yaptığı hatalarla Türkiye’yi cümle âleme rezil eden, bu maddeyi sivil topluma danışıyorum yutturmacasıyla veterinerlere ve diş hekimlerine götüren, ama aynı konuda gazetecilere randevu vermekte nazlanan hükümet AKP hükümeti değil mi?

Gazetecilere ve karikatüristlere açtığı davaların sayısıyla rekorlar kıran Başbakan, AKP hükümetinin başbakanı değil mi?

Yeri asla doldurulamayacak gazeteci Hrant Dink’in bağıra bağıra gelen cinayetini önlemek için kılını kıpırdatmayanların mülki ve idari amiri kimdi söyler misiniz? Onca ihbara rağmen bir şey yapılmamasının ve Dink’in göz göre göre öldürülmesinin siyasi sorumlusu kimdir allasen?

Terörün sıfırlandığı bir ülkeyi devralmasına rağmen Güneydoğu’da gerekli demokratik adımları atmayarak onu azdıran hükümet hangisidir?

Evet, pes yani!

Bu ne biçim demokratlıktır?

Radikal, 14.7.2007

Haluk ŞAHİN

15.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hocam, sizin TÜBA’ya ihtiyacınız yok

  Muhtıra olmayan muhtıra

  DP'nin meclise girmesi çok önemli

  “AKP eşittir demokrasi” mi?

  İnşallah haklı çıkmam

  Devletin ‘Mehmet’inden Milletin ‘Mehmet’ine

  AKP’deki eğilimler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004