Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail, El Fetihlilerin peşini bırakıyor

İsrail, Batı Şeria’da, İsrail’e karşı şiddet eylemlerini durdurma kararı vermeleri halinde, aranan El Fetihlilere yönelik operasyonlarını durduracak.

Filistin’in Maan haber ajansı, Filistinli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, İsrail’in, Batı Şeria’da aranan El Fetihlilerden 178 kişilik liste oluşturduğunu ve bu isimlerin, İsrail’e yönelik bütün şiddet eylemlerini durdurmaya karar verdiklerini ispatlamaları halinde, bundan sonra İsrail güvenlik kuvvetlerinin hedefinde olmayacaklarını bildirdi. Cenin’deki El Aksa Şehitleri Tugayı lideri Zekeriya Zübeydi’nin de listede yer aldığı belirtildi. Aranan El Fetihliler, Filistin Yönetiminin güvenlik güçlerine ait üslerden birinde bir hafta tutulduktan sonra, Oslo mutabakatında “A toprakları” diye tanımlanan bölgelerde üç ay süreyle ikamete tabi tutulacak. Buna göre aranan isimler, terör bağlantılı eylemlere katılmamaları halinde, Batı Şeria’nın bütününde, yakalanma korkusu olmaksızın serbestçe dolaşım ve aynı zamanda yurtdışına çıkış imkanına kavuşacak.

İsrail radyosu ise birkaç hafta önce bir üst düzey hükümet yetkilisinin, Batı Şeria’daki aranan El Fetihlilerin, bölgede Hamas’a karşı koymaya en kararlı güç olduğunu söylediği belirtti. Aynı yetkilinin, İsrail için fazla cazip görünmese de bunların özgürlüğünü kısıtlamama seçeneğinin, uzun dönemde El Fetih’in istikrara kavuşması ve Hamas’la savaşımını sağlayabileceğini söylediği de aktarıldı. İsrailli ve Filistinli yetkililerin, arananlar listesiyle ilgili olarak pazartesi günü toplantı yapacağı da belirtiliyor.

Bu arada İsrail’in, Batı Şeria’da İslâmî Cihad, Halk Direniş Komiteleri ve Hamas militanlarına karşı operasyonlarını sürdüreceği kaydedildi.

/ KUDÜS

15.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Roma’dan da kırmızı kart

  Rusya, Akka’yı askıya aldı

  Selam Fayyad gitti, geldi

  İsrail, El Fetihlilerin peşini bırakıyor

  Irak’a dönmemek için kendini vurdurttu

  Barzani kendisini savundu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004