Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

En çok şikâyet bankalardan

Tüketiciler, bankaların aldığı yıllık hesap işletim ücreti ve kredi kartı aidat ücretleri konusunda Tüketiciler Birliği’ne şikayet yağdırdı. Bankaların aldığı ücretlerin yasal olmadığını vurgulayan Tüketiciler Birliği, ilgili bakanlıkları ve yetkilileri tüketicileri korumaya çağırdı.

Tüketiciler Birliği, “2007 Altı Aylık Hak İhlâlleri Raporu”nu açıkladı. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Orhan Demir, bu yılın ilk yarısında gelen başvuru sayısının bir önceki döneme göre yüzde 100 oranında artış gösterdiğini söyledi. Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında hak ihlalleri raporunu değerlendiren Demir, “banka yıllık hesap işletim ücreti” ve “kredi kartı aidat ücreti” konusunda tüketicilerden yoğun olarak başvuru ve tepki geldiğini kaydetti.

Tüketiciler Birliği tarafından sağlanan hukuki yardım çalışması sonunda yüzbinlerce tüketiciye paralarının iade edildiğini dile getiren Demir, “Başvurulara ilişkin olarak yurdun dört bir yanında faaliyet gösteren Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri tarafından tüketici lehine kararlar verilmiştir. Kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen Bankalar Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan yazılı açıklamada alınan bu ücretlerin yasal olduğu vurgulanarak yargı kararları yok sayılmıştır. Tüketiciyi korumak yükümlülüğü içinde bulunan başta Bankalar Birliği olmak üzere tüm ilgili bakanlıkları bu konuda yargı kararlarına uymaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Demir, başvuru sayısının ilk altı ay içerisinde 5 bin 481’e ulaştığını kaydederek, bu rakamların ülkemiz tüketicisinin hak arama konusunda istekli ve mücadeleci bir tutum içerisinde olduğuna işaret ettiğini dile getirdi.

Bu arada 2007 yılı hak ihlalleri raporunda bankaların ardından “ayıplı mal ve ayıplı hizmet” konusunda tüketicilerin şikayetlerde bulunduğu görüldü. Ayıplı mal konusunda en çok şikayet bilişim sektörüyle ilgili gelirken, ayıplı hizmet konusunda da iletişim sektöründen yoğun şikayet geldi.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

17.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş dünyası reform istiyor

  En çok şikâyet bankalardan

  İşsiz sayısı 14 bin kişi arttı

  Kuraklık ve seçim, alış verişi azalttı

  En büyük gaz dağıtım ihalesi 20 Temmuz’da

  500 büyük sanayi kuruluşu açıklanıyor

  Turkcell hissesi sattı, borç ödedi

  Yeni hükümet kamuda kemer sıkacak

  TMO, buğday ithal edebilir

  Kuraklığa gölet tedbiri

  TOKİ taksitleri yüzde 5,1 arttı

  Ülker Dankek’ten Magma

  Sagra Gıda satışa çıktı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004