Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Orman yangınları korkutuyor

Antalya’nın Alanya ilçesinde önceki akşam saatlerinde başlayan ve tamamen kontrol altına alınan yangında 250 hektar arazi zarar gördü. “Kuyucak’’ mevkiindeki yangının, çok sayıda tatil sitesine alevler 50-100 metre kadar yaklaştığı esnada ekiplerin yoğun mücadelesiyle kontrol altına alındığı tesbit edildi.

Yurdun değişik yerlerinde art arda çıkan orman yangınları binlerce ağacı küle çevirdi. Önceki gün Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan yangın Bodrum yönüne ilerlerken güçlükle kontrol altına alınabildi. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları sabaha kadar aralıksız sürdü. Meşelik Köyü Kuyucak mevkisinde çıkan orman yangınında zarar gören Halep çamlarının bulunduğu alanda ekipler sabaha kadar aralıksız soğutma çalışması yaptılar. Gece boyunca arazözlerin ışığında kazma, kürek ve hortumlarla soğutma çalışması yapan orman işçileri sabahın ilk ışıkları ile birlikte yorgun düştüler.

Yangın söndürme ekibinde görevli işçiler, 48 saatten daha fazla bir süredir yangınla mücadele ettiklerini belirttiler. İşçiler, ‘’Bizim tek mutluluğumuz müdahale ettiğimiz 2 yangınında kontrol altına alınması. Uyku uyumasak da aldırış etmiyoruz. Hayatını tehlikeye atarak yangına müdahale eden işçilerin büyük bir bölümü devletten kadro bekliyor. Yangın mevsimi başladığında günlerce çocuklarımızın yüzüne hasret kalıyoruz’’ dediler.

Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte zararın boyutu da ortaya çıkmaya başladı. ‘’Kuyucak’’ mevkisindeki yangının, çok sayıda tatil sitesine alevler 50-100 metre kadar yaklaştığı esnada ekiplerin yoğun mücadelesiyle kontrol altına alındığı tesbit edildi.

ÜÇ KÖY BOŞALTILDI

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesindeki orman yangını kontrolden çıktı. İspatlı, İshaklı ve Seki köylerinde önceki akşam çıkan ve sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman yangınının, rüzgârın etkisiyle tekrar başladığı bildirildi. Tamamen boşaltılan 3 köydeki yangına, Antalya’dan gelen 4 helikopter de müdahale etmeye başladı. Alanya Orman İşletme Müdürü Vedat Dikici, yaptığı açıklamada, yangında 200 hektarın üzerinde tarım, makilik ve orman alanının zarar gördüğünü bildirdi. Ayrıca, 20’den fazla evin yandığını ifade eden Dikici, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti. Yangına komşu ilçe ve beldelerden gelen 60’tan fazla arazözle müdahale edildi.

8 HEKTAR KÜL OLDU

Mersin’in Bozyazı ilçesinde yaklaşık 8 hektar ormanlık alanın yandığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Bozyazı’nın Karaisalı köyündeki ormanlık alanda sabah erken saatlerde çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ormanlık alanın yakınından geçen yüksek gerilim hattı tellerinden kaynaklandığı belirtilen yangına, Bozyazı Orman İşletmesinin yanı sıra Mersin, Erdemli, Anamur, Silifke orman işletmesinden teknik ekipler ile Anamur ve Bozyazı belediye itfaiye ekipleri tarafından 15 arazöz ve 3 helikopterle müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

/ MİLAS

17.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü mücadelesi imanımızı kuvvetlendirdi

  Yasak savunulamaz

  Gül: Hep direnişle karşılaştık

  Liderlerin sinirleri yıprandı

  Son ankete göre, barajı 3 parti geçiyor

  Büyükanıtla görüşmemi açıklayamam

  Arınç ve Koca’ya suç duyurusu

  AKP konvoyuna silâhlı saldırı

  Times: Türkiye kargaşa içinde

  İnternet üzerinden siyaset

  DP Lideri Ağar bugün Denizli’de

  Edirne’de 59 bin oy kullanıldı

  Kömür yardımının seçimle ilgisi yok

  YSK’dan RTÜK hakkında suç duyurusu

  Orman yangınları korkutuyor

  Atlı jandarma ekibi yangın nöbetinde

  Fransa müzakereyi durdurmayacak

  Kasırga'nın bakanlığına itiraza ret

  Değerler üzerinden siyaset yapılmamalı

  ‘Cenazemde alkış istemiyorum’

  Okulda ucuz tatil imkânı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004