Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖSS'de tercih zamanı

Üniversite adaylarının tercih işlemleri 23 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Adaylar, 3 Ağustos’ta sona erecek süreçte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda (ÖSS) aldıkları puan çerçevesinde kendilerine en uygun tercihi yapmaya çalışacaklar.

Adaylardan, 2007-ÖSS’ye girip 160 ve üstünde puan alanlar, 2007-ÖSS’ye girip aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olanlar ve sadece sınavsız geçiş için başvuranlar tercih yapabilecek. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yüksek öğretim programlarına yerleşmek isteyen adayların ise tercih formu doldurmaları gerekmiyor.

Tercihler, başvuru merkezlerine yapılabileceği gibi bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden T.C Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresiyle de yapılabilecek. Tercih bildirimi faks, posta, elektronik posta gibi yollardan yapılmayacak.

Başvuru merkezleri aracılığıyla tercih yapacak adayların bu işlem için başvuru merkezinden randevu alması gerekecek. Adaylar kılavuzda yer alan kurallara uygun olarak doldurdukları formları, başvuru merkezine teslim edebilecekler.

Tercihler, internet yoluyla da ÖSYM’ye gönderilebilecek. Bu yolu kullanacak adaylar ‘’www.osym.gov.tr’’ internet adresinden gerekli bilgilere ulaşabilecekler.

ÖSYM yetkilileri, tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak gönderecek adayları, ‘’Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir’’ uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan ‘’Tercih Listesi’’ni almaları gerektiği konularında önemle uyarıyor.

Yerleştirme işlemlerinin yaklaşık iki haftada tamamlanması ve sonuçların 20 Ağustos’a kadar açıklanması bekleniyor.

Adaylar bu yıl tercihler için ücret ödemeyecek ve adaylara ‘’yerleştirme sonuç belgesi’’ gönderilmeyecek.

Sınavda 160 ve 185 arasında puan alan adaylar meslek yüksek okulları ile açık öğretim programları, 185 ve üstünde puan alan adaylar da lisans programları arasından tercih yapabilecekler.

Adaylar, ÖSS sonuç belgelerindeki SÖZ-1, SAY-1, EA-1 puanlarıyla meslek yüksek okullarına veya bazı lisans programlarına, SÖZ-2, SAY-2 ve EA-2 puanlarıyla lisans programlarına yerleştirilecekler. Dil puanlarıyla da üniversitelerin yabancı dille ilgili bölümleri tercih edilebilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ise tercih yapacak üniversite adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Adayların tercih yaparken puanları değil, başarı sırasını göz önünde bulundurmalarını isteyen Yarımağan, ÖSS’de soru cevaplayan aday sayısının geçen yıllara göre arttığını ve birbirine yakın puan alan aday sayısının da yükseldiğini ifade etti. Prof. Dr. Yarımağan, tercih yaparken isteklerin de göz önünde tutulması gerektiğini belirterek, adaylardan, kazanıp da gitmeyecekleri üniversiteleri tercih etmemelerini istedi. Uzmanlar, üniversite adaylarının doğru tercih yapmaları için başarı sıralarına dikkat etmelerini ve isteklerini göz ardı etmemelerini tavsiye ediyor.

Devlet ve vakıf üniversiteleri ile KKTC ve yurtdışındaki üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında toplam 433 bin 150 kontenjan bulunuyor. Bunlardan devlet üniversitelerine 364 bin 436, vakıf üniversitelerine 37 bin 310, KKTC’deki üniversitelere 12 bin 542, yurt dışı üniversitelerine bin 953 ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına 16 bin 909 kontenjan ayrıldı.

/ ANKARA

21.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye seçimini yapacak

  Başörtülü ve başörtüsüz yan yana okuyacak

  Erdoğan: Kaç kez ‘Milî Görüş gömleğini çıkardım’ dedim

  Gül: Askerle mesafeli değiliz

  ÖSS tercihinde baskı yapmayın

  Gençliğe AB hibesi

  ÖSS'de tercih zamanı

  Koray Aydın’ın duruşması 5 Ekim tarihine ertelendi

  Yargıtay, Gazi Erçel'in mahkûmiyetini onadı

  2007/5 KPSS sonuçları açıklandı

  ANAVATAN seçmeni DP’de

  Küresel ısınmaya karşı su tasarrufu

  Meclis, yeni vekillere hazır

  HU-DER ilânına şubelerinden tepki

  Emniyet raporu: Çeteler devlete sızdı

  Öğrenci bursuna yeni düzenleme

  Sigara izmariti yangına sebep oldu

  Ortaöğretim öğrenci kayıtları elektronik ortamda yapılacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004