Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref’ten ikinci cephede ateşkes

Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, görevden aldığı Başyargıç İftihar Muhammed Çaudri’nin Yüksek Mahkeme tarafından tekrar eski görevine iade edilmesi kararını tamamen kabul edeceğini söyledi.

Müşerref’in sözcüsü Raşid Kureshi, Pakistan AP ajansına yaptığı açıklamada, Yüksek Mahkeme’nin kararına razı olduklarını, saygıyla karşıladıklarını ve hürmet edeceklerini bildirdi.

Pakistan’ın 13 üyeli Yargıçlar Kurulu Başkanı Yargıç Halilürrahman Ramdey, Müşerref’in 9 Mart’ta görevden aldığı Çaudri’ye yapılanların yasal olmadığını söylemiş, başyargıcın dün tekrar eski görevine getirilmesine karar vermişti.

Çaudri’nin 3’e karşı 10 oyla tekrar Yüksek Mahkeme’nin başına getirilmesi Pakistan genelinde coşkuyla karşılandı. Çaudri’nin avukatı Aitaz Ahsan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başyargıçın tekrar eski görevine getirilmesi bütün ulus için bir zaferdir” dedi.

Başyargıç Çaudri’nin görevden alınması, hukukçuları, muhalefeti ve birçok Pakistanlıyı ayağa kaldırmış, 1999’da darbe ile iktidara gelen Müşerref, siyasî hayatının en büyük siyasî kriziyle karşı karşıya kalmıştı. Çaudri’nin görevden alınmasını protesto eden avukatlar ve Müşerref muhalifleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 40’dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Çaudri’nin, anayasa gereğince bu yıl genelkurmay başkanlığını bırakması gereken Müşerref’in bu görevde kalmasına karşı çıkacağı endişesiyle görevinden alındığı iddia edilmişti. Çaudri taraftarları, bazı dosyalar konusunda hükümeti zorlayan bağımsız çizgideki başyargıcın susturulmak istendiğini öne sürmüştü. Görevden alınmasından bu yana Çaudri, adli kararlara siyasetin karışmasına karşı çıkan bir kampanyaya öncülük ediyor.

/ İSLAMABAD

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgalciler askersiz kaldı

  Müşerref’ten ikinci cephede ateşkes

  Dick Cheney, ABD Başkanı oldu

  Erbil Valisi: Sınırötesi harekât dostluğumuzu bozar

  Tony Blair, Neron’a benzetildi

  Clinton Afrika’ya yardıma çağırdı

  New York, ev sahipliğine hazırlanıyor

  Taliban, Alman rehinelerden ikincisini de öldürdü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004