Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Dick Cheney, ABD Başkanı oldu

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney bugün Beyaz Saray’daki oval ofiste geçerek Başkanlık koltuğuna oturacak. Beyaz Saray basın Sekreteri Tony Snow, Başkan George W. Bush’un rutin kolon kanser tetkiki yaptırması sebebiyle, başkanlık yetkisini yardımcısı Cheney’e birkaç saatliğine devrettiğini söyledi.

ABD Anayasasının 25. maddesi gereği başkanlık yetkisini geçici olarak Cheney’e devredecek olan Bush, kolon kanseri tetkikini Maryland eyaletinde yaptıracağı öğrenildi. Rutin kanser muayenesi sebebiyle Bush’un başkanlık yetkisini devredeceği Cheney de ABD Başkanı olduğu süreyi Maryland eyaletinde bulunan evinde geçirecek. Bush daha önce 29 Haziran 2002’de yine aynı gerekçeyle başkanlık yetkisini yardımcısına devretmişti. Beyaz Saray, Cumartesi günü gerçekleşecek olan başkanlık yetki transferlerinin hangi saatler arasında olacağını açıklamadı. Başkan olmasının öncesinde kolon tümörüne sahip olduğu anlaşılan Bush’un tümörünün kanserojen olmasından endişe edilmiş; ancak 2002 yılındaki yapılan tetkiklerde herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmamıştı. Doktorlar 5 yıl içinde yeni bir testi tavsiye etmesi üzerine Bush, test olmak için bugüne yeni bir randevu almıştı.

Yaklaşık 40 yıl önce 1967’de onaylanan Anayasanın 25. maddesine göre yetkilerini geçici olarak devreden ilk ABD Başkanı Ronald Reagan olmuştu. Reagan, kanserojen özellik gösterme aşamasındaki kolon tümörünü 1985 yılında yaptırdığı bir ameliyat öncesi başkanlık yetkilerini devretmiş ve 25. maddeye göre “başkanlık yetkilerini ilk devreden başkan” olarak Amerikan tarihine geçmişti.

/ WASHINGTON

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgalciler askersiz kaldı

  Müşerref’ten ikinci cephede ateşkes

  Dick Cheney, ABD Başkanı oldu

  Erbil Valisi: Sınırötesi harekât dostluğumuzu bozar

  Tony Blair, Neron’a benzetildi

  Clinton Afrika’ya yardıma çağırdı

  New York, ev sahipliğine hazırlanıyor

  Taliban, Alman rehinelerden ikincisini de öldürdü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004