Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Erbil Valisi: Sınırötesi harekât dostluğumuzu bozar

Irak’ın Erbil şehrinin Valisi Nevzat Hadi, Türk ordusunun bir sınırötesi operasyon yapmayacağına kesinlikle inandığını belirterek, buna gerekçe olarak da “Türk-Kürt dostluğunun üstün gelecek olmasını” gösterdi.

İsrail’in Jerusalem Post gazetesinde yer alan “Türkler kuzey Irak’ta kaybolur” sözlerine açıklık getiren Vali Hadi, bu sözleriyle bölgedeki zor doğal şartları kastettiğini ifade etti. Hadi, Türkiye’nin dostluğuna ihtiyaçları olduğunu ve zor zamanlarında kendilerine kucak açmalarını asla unutmayacaklarını söyledi. Kerkük’ün bir Kürt kenti olduğunu savunan Hadi, Irak Anayasası’nın Kerkük’ün geleceği ile ilgili 140. maddesinin ise uygulanması halinde en çok Türkmenlere yarayacağını kaydetti.

Nevzat Hadi, İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesine verdiği röportajda kendisine atfedilen sözlerini yalanladı. Hadi, “Ben PKK’nın oradan zor çıkarılacağını ve Türk askerinin bölgeye yabancı olduğunu; eğer oraya girerse orada kaybolacağını söyledim. Çünkü orası zor ve dağlık alandır.” dedi. Açıklamasının yanlış yorumlandığını savunan Erbil Valisi Hadi, “Onların geç yansıttıkları bu haberde sözlerimin aynı zamanda yorum yapılarak ve tamamen çarpıtılarak verilmesi beni şaşırttığı kadar da üzmüştür. Ben böyle bir şey demedim. Bu gazete için röportaj yapan kişi, makamımda bana Fransız bir gazeteci olduğunu söyledi. Ben İsrailli bir gazete için gelen birisi ile görüşmedim. Ben Türkiye’den döneli daha bir hafta olmadı. Böyle bir sorun varsa aramızda be oraya nasıl ziyaret ederim.” diye konuştu.

/ ERBİL

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşgalciler askersiz kaldı

  Müşerref’ten ikinci cephede ateşkes

  Dick Cheney, ABD Başkanı oldu

  Erbil Valisi: Sınırötesi harekât dostluğumuzu bozar

  Tony Blair, Neron’a benzetildi

  Clinton Afrika’ya yardıma çağırdı

  New York, ev sahipliğine hazırlanıyor

  Taliban, Alman rehinelerden ikincisini de öldürdü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004