Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yeni Meclisin gündemi yoğun

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 1 hafta sonra kesin sonuçları ilân etmesinin ardından 5 gün sonra TBMM toplanacak, milletvekilleri yemin edecek. TBMM’nin gündeminde bundan sonra üç önemli gündem maddesi bulunuyor. YSK en geç bir hafta içinde, 22 Temmuz 2007 milletvekili genel seçiminin kesin sonuçlarını ilân edecek.


Asker vesayetine cevap

İngiliz basını, Türkiye’de yapılan genel seçimlerin sonuçlarına geniş yer verirken, ülkenin önde gelen gazetelerinden The Guardian, “Sonuç ordunun bas

Genç Siviller: Muhtıracılar kaybetti

Genç Siviller, seçim sonuçlarının 27 Nisan’daki muhtıraya halkın cevabı olduğunu belirterek, “Demokrasiye müdahale edenlere özeleştiri yapmalarını tav


  Oyları arttı, vekilleri azaldı

2002 genel seçimlerinde yüzde 34.29 oy oranı ile 363 milletvekili çıkaran AKP, bu seçimde oy oranını yüzde 46.50’ye yükseltti, ancak milletvekili sayısı 340’a düştü.


  Toplumsal uzlaşma sağlanmalı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), “Cumhurbaşkanlığı seçim süreci de dahil olmak üzere, toplumda oluşmuş olan hassasiyetlerin giderilerek, toplumsal uzlaşma ortamının sağlanmasına yönelik bir anlayışın benimsenmesi gerektiği görüşünde” olduklarını bildirdi.


  TBMM, 3 Ağustos'ta toplanacak

Ülke genelinde önceki gün yapılan milletvekili genel seçiminin ardından oluşan 23. Dönem Parlamentosunun, 3 Ağustos Cuma günü toplanması bekleniyor.


  Erdoğan: Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Millet ve devlet olarak Cumhuriyetimizin bütün değer ve kazanımlarını korumaya ve geliştirmeye, Türkiye’yi bu temeller üzerinde yükselterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaya kararlıyız’’ dedi.


  Özfatura: DP yoluna devam eder

Demokrat Parti (DP) İzmir 1. sıra Milletvekili Adayı Dr. Burhan Özfatura, seçim mağlûbiyetinin DP’yi ortadan kaldırmayacağını ifade ederek, Ağar’ın istifasını ise erken bulduğunu söyledi.


  Adan da istifa etti

Celal Adan, Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.


  Salim Uslu: Seçmen demokratik açılımın devamını istedi

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, ‘’AK Parti’nin oylarını artırarak yeniden iktidar olması, milletin istikrarın, reformların ve demokratik açılımların devamını istemesidir’’ dedi.


  Kriz kelimesi artık unutulmalı

Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, sandıktan çıkan sonuca göre kriz kelimesinin artık tamamen unutulması, herkesin olumlu düşünerek ülkenin geleceği için çalışması gerektiğini söyledi.


  ÖSS’de tercih maratonu

Üniversite adaylarının tercih işlemleri dün başladı. Adaylar, 3 Ağustosta sona erecek süreçte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda (ÖSS) aldıkları puan çerçevesinde kendilerine en uygun tercihi yapmaya çalışacaklar.


  Dersler kayda alınacak

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlatacağı yeni projeyle, ilk ve ortaöğretim okullardaki bütün dersler kamera ile görüntülenebilecek.


  Gurbetçilerin tercihi Alman vatandaşlığı

Almanya’da Alman vatandaşlığına geçen yabancıların sayısının 2000 yılından bu yana 2006’da ilk kez yeniden arttığı bildirildi. Wiesbaden şehrinde bulunan Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamada, 2006 yılında Alman vatandaşlığına geçen yabancıların sayısının, 2005 yılına göre yüzde 6,5 arttığı ve 124 bin 830 olduğu belirtildi.


  İzmir sağlıkta örnek olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde kurulan Sağlıklı Kentler Platformunun ilk toplantısında, İzmir’in sağlıklı şehirlere örnek olacağını söyledi.


  Kızılay, Bornova'da kan merkezi yaptıracak

Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü, İzmir Bornova’da ‘’Ege Bölgesel Kan Merkezi’’ inşaatını anahtar teslimi götürü bedel olarak yaptırmak üzere ihale açtı. İhaleye ait duyuru, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımladı.


  Urfa'da iş yeri yangını

Şanlıurfa’da çakmak ve elektronik eşya satışının yapıldığı iş yerinde çıkan yangında dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.


  Avladığı balık hastanelik etti!

Saint Kitts-Nevis bandıralı ‘’Volgo Balt 194’’ adlı yük gemisinin güvertesinde oltayla balık tutan Rus denizci, yakaladığı ‘’Trakonya’’ cinsi çarpan balığı eliyle tutunca hastanelik oldu.


  KÖMÜR VERECEĞİZ DİYEREK DOLANDIRDI

Kırklareli’de bir kişi, ‘partiden kömür vereceğiz’ diyen kişi tarafından dolandırıldı. Pınar Mahallesi, Pazarcık Sokak’ta oturan Z.Ç, polise yaptığı başvuruda, evine gelen bir kişinin tanımadığı 3 kişiyi sorduğunu, parti adına kömür dağıttıklarını, nakliye parası olarak 150 YTL verirse kendisine 6 ton kömür vereceğini söylediğini belirtti.


  Minibüs uçuruma yuvarlandı: 3 ölü

Giresun’un Dereli ilçesinde, minibüsün uçuruma devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.


  Zehirlenen 30 kişi taburcu edildi

Bartın’ın Arıt beldesinde, düğün yemeğinden zehirlenen 30 kişi taburcu edildi.


  Başına demir boru düştü

Konya’da başına demir boru düşen kişi, hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Cemal Çelik (38), merkez Meram ilçesi Alpaslan Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde bulunan kuyudan, 20 metre uzunluğundaki demir boruyu çıkartmak istedi.


  Kaçaklar sandık başında yakalandı

Bolu’da haklarında çeşitli sebeplerle arama kararı olan 14 kişinin, oy kullanmak için gittikleri sandıklarda emniyet güçleri tarafından yakalandıkları bildirildi.


  Edirne’de orman yangını

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Düğünlü köyü ormanlık alanında yangın çıktı.


  Kahvaltı, çocuklar için yazın da vazgeçilmez

Uzmanlar, çocukların yaz aylarında beslenmesi konusunda anne-babalara önemli tavsiyelerde bulunuyor. Okul öncesi çağın, çocuklarda bütün hayatları boyunca beslenme alışkanlıkları açısından oldukça şekillendirici bir dönem olduğunu belirten uzmanlar, kahvaltının her mevsim olduğu gibi yaz aylarında da günün en önemli öğünü olduğuna dikkati çekiyor.


  Sülük, doğru kullanılırsa tedâvi eder

Yaz aylarında sayıları artan sülüklerin doğru kullanımı durumunda iyi bir panzehir oldukları bildirildi.


  Muz, leblebi, ayran ishali kesiyor

Yaz mevsiminde daha sık görülen ishallerin enfeksiyonlara bağlı oluşabilmesinin yanında, besinlere bağlı olarak da ortaya çıktığını belirten uzmanlar, karpuz, kavun, kayısı, acı biber gibi yiyeceklerin fazla miktarda tüketilmesi sebebiyle barsak dengesinin bozulduğunu kaydediyor.


  Suyla gelen güzellik

Uzmanlar, kilo vermek ve bir daha almamak için en ideal formülün su olduğunu söylüyor.


  Az suya kanaati öğrenmeliyiz

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Genel Müdürü Uygar Özesmi, suyun, uzun bir süreden beri harcandığını, yanlış yönetildiğini ve fazla kullanıldığını söyledi.


  Seçim boyası alerji yapar mı?

Seçimlerde parmağa sürülen boyanın, sağlığa zararının olmadığı bildirildi. DMO’nun açtığı ihaleyi kazanarak 180 bin şişe seçim boyasını üreten Bmcolor firmasının yetkililerinden Aslıhan Erdoğan, boyalarının insan sağlığına zararının olmadığını daha önce Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nden aldıkları raporla belgelediklerini söyledi.


  İstanbul Avrupa’nın en iyi 3’üncü şehri

stanbul, ABD’nin çok satan ‘Travel and Leisure’ dergisinin okuyucularına yaptığı ankette, Avrupa’nın en iyi üçüncü şehri seçildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004