Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Amerikalı öğretmen David: Ney, ruha hitap ediyor

Türk dili çalışmaları kapsamında Ankara’da bulunan Amerikalı öğretmen David M. Gorospe, neyin çok manevî bir alet olduğunu ve insanın ruhuna hitap ettiğini söyledi. Millî Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Türk Dili çalışma ziyaretleri kapsamında Ankara’da bulunan Amerika Birleşik Devletleri’nin değişik üniversitelerinde görevli yirmi dört öğretmene sertifika verdi.



21. Şile Bezi Festivali 27 Temmuz’da

Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, 27 Temmuzda başlayacak. Şile Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şile ve Şile bezinin tanıtımı amacıyla geleneksel olarak düzenlenen festival, 27 Temmuzda festival yürüyüşüyle başlayacak ve 27 Ağustosta sona erecek.



Valilik bahçesinde arkeolojik kazı

Ankara Valiliği, tarihi Roma Caddesi’nin ortaya çıkarılması için Ulus’taki Valilik binasının bahçesinde arkeolojik sondaj kazısı başlattı. Ankara Valisi Kemal Önal, tarihî ‘’Roma Caddesi’’nin ortaya çıkarılması projesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, ‘’Kazının, eski Valilik binası restorasyonuyla eş zamanlı gitmesi ve ikisinin birden hizmete açılmasını istiyoruz’’ dedi.



Gaziantep’te tarihî dokuya koruma

Tarihî Bakırcılar Çarşısı’nı onararak yeniden Gaziantep’e kazandıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirde hayata geçirilecek yeni uygulamalar için çalışmaları hızlandırdı. Gaziantep’teki tarihî ve kültürel mirasın korunması çalışmalarının bundan sonraki aşamasında Şehitkâmil ve Şahinbey Belediyeleri’yle de güçlü bir işbirliği yapılacak.



Yayıncılar dünya klasiğini tanımadı

İngiltere’de bir yazar, Jane Austen’in ünlü ‘Aşk ve Gurur’ adlı kitabını farklı bir isimle birçok yayınevine götürdü, ancak romana yayıncı bulamadı.



Mevlânâ’nın hayatı tiyatro sahnesinde

Mevlânâ Celâleddin-i Rumi’nin hayatı, bir tiyatro oyununa konu oldu. Yenimahalle Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘’Sevginin Yolu’’ adlı oyunda, Konya Mevlevî Dergâhı’ndan semazenler ile Kocatepe Camii Başmüezzini Nurettin Okumuş da yer alacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004