Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İndirim mi, zam mı?

Türk Telekom, yeni tarifesi ile şehir içi görüşmelerde standart hatta yüzde 16, hesaplı hatta yüzde 10 indirim yaptığını söylerken, Elektrik Mühendisleri Odası, Telekom’un dakika bazında fiyat değişikliğine gitmeden, şehirler arası, uluslar arası ve cep telefonu aramalarında ücretlendirme periyodu değişikliğiyle yeni ‘’gelir kapısı’’ oluşturduğunu iddia etti.

Türk Telekom’un yeni tarifesine göre, 21 Temmuz 2007’den itibaren geçerli olmak üzere şehir içi görüşmelerde standart hatta yüzde 16, hesaplı hatta yüzde 10 indirim yapıldı. Türk Telekom’un yeni tarifeleri, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıda, yeni tarifelerin Telekomünikasyon Kurumuna 3 Temmuz 2007 tarihinde sunulduğu ve tarifenin onayına ilişkin resmi bildirimin 20 Temmuz’da Türk Telekom’a tebliğ edildiği, 21 Temmuz itibarıyla da yeni tarifelerin uygulanmasına başlandığı kaydedildi.

Türk Telekom Pazarlama Direktörü Erem Demircan, yeni tarifeyle birlikte şehirler arası, milletler arası ve GSM aramalarında 1 Mart 2007 tarihli tarifedeki indirimlerin aynen korunduğunu, 1 Mart 2007 tarihli tarife ile getirilmiş olan standart hattaki bedava gece kontörü uygulamasına son verildiğini, hesaplı hatta uygulanan bedava kontör sayısının 100’e indirildiğini, buna karşılık hesaplı hattaki gece kontörlerinin kullanımının yıl sonuna kadar gece saat 22.00’den 20.00’ye çekildiğini söyledi.

Ayrıca şehirler arası ve milletler arası görüşmelerde bütün kontör atışlarının 60 saniye olarak sabitlendiğini belirten Demircan, bundan sonrası için yurt dışında kullanılan saniye bazlı alternatif paketlerin de yıl sonuna kadar devreye alınacağını kaydetti.

İNDİRİM DEĞİL ZAM YAPILDI

Elektrik Mühendisleri Odası, Türk Telekom’un dakika bazında fiyat değişikliğine gitmeden, şehirler arası, uluslar arası ve cep telefonu aramalarında ücretlendirme periyodu değişikliğiyle yeni ‘’gelir kapısı’’ oluşturduğunu iddia etti.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, Türk Telekom’un seçimlerden bir gün önce yürürlüğe koyduğu yeni tarifesinde yargı kararına uymadığı belirtildi. Tarife tebliğindeki azami artış sınırına göre en fazla yüzde 9,6 oranında zamlanabilecek sabit ücrette yüzde 25’e yakın ‘’fahiş artış’’ın korunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: ‘’Yargı kararı üzerinde Telekomünikasyon Kurumuyla çalıştığını açıklayan Türk Telekom, kronometrik zam icat etmiştir. Şehir içi görüşmelerde zam hilesi durdurulan Türk Telekom, seçimden bir gün önce yürürlüğe soktuğu tarifesiyle yeni bir hileye başvurmuştur. Yeni tarifeyle 18 milyon abonenin yaklaşık 10 milyonunu kapsayan Hesaplıhatt’tan yapılan 61 saniyelik bir telefon görüşmesi üzerinden incelendiğinde, Türk Telekom, şehirler arasında 20, uluslar arasında 15 saniyelik olan ücretlendirme periyodunu 60 saniyeye, GSM aramalarında 6 saniyeden 20 saniyeye çıkarmıştır. Böylece daha önce şehirler arasında her 20 saniye ve altındaki görüşmeler için 20 saniyelik fiyat ödenirken, bundan sonra 60 saniyelik yani 3 katı ödeme yapılacaktır. Yine uluslar arasında her 15 saniye ve altındaki görüşmeler için 15 saniyelik fiyat ödenirken, yeni tarifede 60 saniyelik yani 4 katı fiyat ödenecektir. Böylece şehirler arası, uluslar arası ve cep telefonu aramalarında

20’şer adet 1 saniyelik periyot aşımı olan HesaplıHat abonesi, konuşmadığı süre için 6 YTL kronometrik zamlı ödeme yapacaktır. Bu tutar Özel İletişim Vergisi ile 7 YTL’ye ulaşmaktadır. Tüm Hesaplıhatt abonelerinin bu şekilde konuşma yaptıkları varsayılırsa, aylık Türk Telekom 70 milyon YTL’den fazla tahsilat sağlayacaktır.’’

Açıklamada, Türk Telekom’un özelleştirmeden bu yana sürekli ‘’zam hilelerine’’ başvurduğu iddia edilirken, Türk Telekom’un bu iygulamalardan vazgeçmesi, Telekomünikasyon Kurulu’nun da kamu yararına uygun olarak hukuka aykırı işlemlere geçit vermemesi gerektiğini kaydetti.

/ İSTANBUL/ANKARA

26.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İndirim mi, zam mı?

  Bütçe açığı 5.9 milyar YTL

  Özelleştirme kaldığı yerden

  İŞGEM’ler vergi avantajı istiyor

  THY’de grev göründü

  Vekiller, işe 8.200 YTL’lik maaşlarla başlayacak

  FED: Enflasyon ve konuta dikkat

  Sonuçlar tekstilciye güven verdi

  Madencilere sektörel teşvik talebi

  TOKİ, konutları erken teslim edecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004