Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayi devleri Anadolu’da

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde, İstanbul ve İzmit dışında, Anadolu’dan 235 kuruluşun yer alması sevinçle karşılandı.

Derlenen bilgilere göre, İSO’nun her yıl belirlediği Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde, İstanbul ve İzmit’in dışındaki Anadolu illerinde 49 farklı yerde üretim yapan 235 kuruluşun bulunması dikkati çekti.

Listeye, İzmir’den 43, Ankara’dan 26, Bursa’dan 25, Kayseri’den 17, Denizli’den 14, Gaziantep’ten 10, Manisa, Eskişehir, Balıkesir ve Dörtyol’dan 7’şer, Adapazarı ve Konya’dan 6’şer, Adana ve Kahramanmaraş’tan 5’er, Ordu’dan 4, Bolu, Antalya,Trabzon ve İskenderun’dan 3’er, Ünye, Niğde, Kütahya, İnegöl ve Mersin’den 2’şer, Karabük, Orhangazi, Karacabey, Edirne, İnebolu, Akyazı, Akhisar, Tire, Karaman, Düzce, Çankırı, Tokat, Mardin, Erzurum, Gemlik, Isparta, Kırşehir, Rize, Siirt, Aliağa, Sivas, Çanakkale, Suluova ile Çerkezköy sanayi odalarına bağlı 1’er kuruluş girerek, devlerin arasında yer almayı başardı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Trabzon’dan ve Anadolu’dan, ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giren bütün kuruluşlarla iftihar ettiklerini söyledi. Eren, Anadolu’da bu tür sanayi kuruluşlarının artmasının en büyük temennileri olduğunu kaydetti.

/ TRABZON

27.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sendikaların gözü yeni hükümette

  Sanayi devleri Anadolu’da

  Seçim ekonomisi bütçeyi boşalttı

  Çalışan ve emekli açlık sınırında

  Çiftçi, damla sulamaya yöneldi

  Motorlu araç sayısı 13 milyona yaklaştı

  Kaya tuzuna yoğun talep

  Trabzon’dan meyve-sebze ihracatı arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004