Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çiftçi, damla sulamaya yöneldi

Su kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla Ziraat Bankası tarafından hayata geçirilen damla sulama kredisine, Konya Kapalı Havzası ve Çukurova ile Menderes Havzası başta olmak üzere çiftçilerden yoğun talep geldiği bildirildi.

Ziraat Bankası’ndan edinilen bilgiye göre, Türkiye’de son yıllarda sulak alanların kuruması, yeraltı su seviyelerinin düşmesi gibi büyüyen sorunlar, özellikle tarımsal sulamada tasarrufu gündeme getirdi.

Ülkenin birçok bölgesinde çiftçiler halen salma sulama yöntemiyle tarla ve bahçesini sularken, son yıllarda kullanılabilir suyun azalması üzerine damla sulamaya yönlendirilmeye başladı.

Salma sulamaya göre yüzde 80’lere varan su tasarrufu sağlayan damla sulama sistemiyle ayrıca, enerjide yüzde 40, gübrede yüzde 50, ziraî ilâçta yüzde 30, sulama işçiliği maliyetinde yüzde 70-90 tasarruf sağlanırken verimde yüzde 20-50 dolaylarında artış olabiliyor. Bu kapsamda ülke açısından son derece önemli olan sosyal bir proje olarak görülen damla sulama kredisini hayata geçiren Ziraat Bankası, çiftçilere faizsiz sulama kredisi vermeye başladı. Mayıs ayında hayata geçirilen uygulama kapsamında çiftçiler, Ziraat Bankası’ndan faizsiz kredi kullanarak basınçlı sulama yatırımı yapabiliyor. Kullandırılan kredinin yüzde 17,5 olan faizinin yüzde 10,5’i Hazine, yüzde 7’si de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Ana para ise çiftçilerden 5 yılda, 5 eşit taksitte tahsil edilecek.

/ KONYA

27.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sendikaların gözü yeni hükümette

  Sanayi devleri Anadolu’da

  Seçim ekonomisi bütçeyi boşalttı

  Çalışan ve emekli açlık sınırında

  Çiftçi, damla sulamaya yöneldi

  Motorlu araç sayısı 13 milyona yaklaştı

  Kaya tuzuna yoğun talep

  Trabzon’dan meyve-sebze ihracatı arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004