Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baykal istifaları kabul etmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, 22 Temmuz Milletvekili Genel seçimlerinin sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla 2 komisyon oluşturulduğunu bildirdi. Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının CHP’de yönetimin yenilenmesine imkân sağlamak amacıyla istifalarını Baykal’a sunduğunu söyleyen Erdem, Baykal’ın “bu aşamada göreve devam etmelerinin uygun olduğunu” aktardı.

Genel Başkan Deniz Baykal’ın “oyumuzu arttırdık” demesine karşılık, CHP, seçim sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla 2 komisyon oluşturdu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) Parti Genel Merkezi’ndeki toplantısına verilen arada gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, MYK’nın 22 Temmuz seçimlerinin ardından gerçekleştirilen ilk kez toplantısında seçim sonuçlarının ele alındığını belirtti. MYK üyelerinin, toplantıda, seçim bölgelerinde karşılaştıkları sorunları, seçimin ortaya çıkardığı sonuçları, değerlendirmelerini, tekliflerini ve eleştirilerini ortaya koyduklarını ifade eden Erdem, ‘’Bu çalışmaların belirli bir aşamasında da seçim sonuçlarının daha sağlıklı ve doğru bir değerlendirmeye tabi tutulabilmesi için 2 komisyon kurulmasına karar verildi’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın daha önce kamuoyuna duyurduğu seçim sonuçlarının daha profesyonel ekipler tarafından incelenmesi yönündeki anlayışının MYK tarafından da uygun görüldüğünü kaydeden Erdem, komisyonlardan birinin seçim sonuçlarının tahlili ve bu seçimlerin hangi sosyolojik ve ekonomik faktörlerin ışığında gerçekleştirildiğini ele alacağını bildirdi.

Erdem, ikinci komisyonun ise ortaya çıkan tablo karşısında CHP’nin yeniden yapılanma için örgütsel, siyasal, propaganda teknikleri ve parti içi eğitime yönelik çeşitli politikalarının değerlendirilmesine yönelik bir çalışma içinde olacağını anlattı.

MYK’nın bugünden başlayarak gelecek dönemdeki ilk seçimlere yönelik hazırlıkların hızlandırılması için bir karar aldığını da ifade eden Erdem, 22 Temmuz seçimlerinin değerlendirilmesi amacıyla Parti Meclisi’nin 2 Ağustos’da toplantıya çağrılmasına karar verildiğini duyurdu.

Erdem, çeşitli bölgelerindeki seçim çevrelerinde inceleme yapmak ve genel merkeze rapor sunmak üzere heyetlerin oluşturulacağını da kaydetti.

Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının CHP’de yönetimin yenilenmesine imkan sağlamak amacıyla istifalarını Genel Başkan Deniz Baykal’a sunduğunu söyleyen Erdem, ‘’Sayın Genel Başkanımız da MYK üyelerimize teşekkür ederek bu aşamada göreve devam etmelerinin uygun olduğunu ifade etti’’ dedi.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da cevapayan Erdem, bir gazetecinin olağanüstü kurultayın toplanıp toplanmayacağına ilişkin sorusu üzerine şunları kaydetti: ‘’Olağan kurultayımız için zaten süreç başlayacaktır. Olağan kurultay ayrı birşey öbürü ayrı birşey, ama ne yapılır, Genel Başkan bu istifalardan sonra neye karar verir onu bilemiyorum. Ama o doğrultuda bir çalışmayı Sayın Genel Başkanımızın yapacağını ve sonucu kamuoyuyla paylaşacağını zannediyorum. Çeşitli şekillerde kurultayımızın olağanüstü toplantıya çağrılması mümkündür. Bunlardan bir tanesi Genel Başkanın takdiridir. Şu anda çağırıp çağırmayacağını bilmiyorum ama MYK üyelerinin istifa etme kararlarını değerlendireceğini biliyorum. Genel Başkan bu aşamada arkadaşların görevlerine devam etmelerinin daha uygun olacağını ifade etti.’’

‘Muhaliflerin eleştirmeye hakkı yok”

Erdem, ‘’muhaliflerin tepkisi ve istifa çağrılarına’’ yönelik soru üzerine de durumun hazin tarafının çağrı yapanların CHP ile ilgilerinin bulunmaması olduğunu kaydetti. Erdem, ‘’Ekranlarda gördüğüm arkadaşların bir bölümü kendi istekleriyle CHP’den ayrılmış olanlardır. Yani bu arkadaşlarımızın böyle bir şeyi söylemeye ne hakları var bunu bilemiyorum. CHP ile ilgili hiçbirşey söylemeye hakları yoktur’’ dedi.

/ ANKARA

27.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Göller kurudu, barajlar boşaldı

  Baykal istifaları kabul etmedi

  Cumhurbaşkanı seçimleri AKP’nin sorumluluğunda

  DSP, Gül’ü desteklemeyecek

  Mahkemenin Sarıgül ısrarı

  Yeni vekiller oda için kur’a çekecek

  Seçim sonuçları, milletin istikrar beklentisini ortaya koydu

  Vekilliğini göremedi

  DP’de kongre hazırlığı

  Çiller: Bıraktığım yerdeyim

  Babacan: Reformlar devam edecek

  Arınç: Sonraki seçimde oyumuz artar

  Gurbetçi oy kullanmak istiyor

  OKS’de son iki gün

  Hakkari’de mayın patladı: 1 yaralı

  Ağrı’da 5 terörist yakalandı

  İzmir’de yolcu treni raydan çıktı: 5 yaralı

  Sular kesilirse hastalıklar artar

  Sıcaklarda rekor 2000 yılına ait

  İlköğretimde not sistemi değişiyor

  Sıcak havalar gençleri de kalpten vuruyor

  Sizin mesleğiniz hangisi?

  Güneş enerjisiyle çalışan arabayla dünya turu

  Askerî liseler 5 yıla çıkıyor

  Artık Cumalara akülü arabayla gidecek

  Sigarayı bırakmayana ameliyat yok

  Bursa’da su sıkıntısı yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004