Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ALEX: PİKNİĞE GELMEDİK

F.Bahçe'nin yeni kaptanı Alex, "Yönetim, teknik heyet ve futbolcular arasında köprü olacağım. Takımın Brezilya ağırlıklı teknik kadro ve oyunculardan oluştuğunu düşünerek çeşitli yorumlar yapabilirler. Ancak hiç kimse unutmasın ki bu oyuncular F.Bahçe'ye piknik yapmaya gelmedi" dedi.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni kaptanı Alex de Souza, kaptan olarak ilk açıklamasını yaparken, ''Takımda dengeleri ben kuracağım'' dedi. Kulübün resmi internet sitesinde açıklama yapan Brezilyalı futbolcu, herkesin Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağını belirterek, ''Türkler ve diğer oyuncularla Brezilyalılar birbirlerine her türlü katkıda bulunacak. Bütün bu dengeleri ben kuracağım'' diye konuştu.

Yeni bir dönem başladığını vurgulayan Alex, ''Burada bulunduğum süre içerisinde teknik kadro ve Fenerbahçe yönetimi ile profesyonel oyuncular arasında önemli herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bundan sonra da yaşanacağını tahmin etmiyorum. Diyalogla çözülmeyecek hiç bir problemimiz olmayacak. Ben, arada köprü olacağım'' şeklinde konuştu.

Alex, daha önce Palmeiras, Cruzeiro ve Brezilya Milli Takımı'nda da kaptanlık görevlerinde bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Önümüzde zor bir sezon var. Fenerbahçe her yıl başarılarına ve kadrosuna ilaveler yaptıkça hedeflerimiz hem büyüyor, hem de zorlaşıyor. Ama benim gördüğüm kadarıyla bu sezon mücadele edecek olan takımda, yeni gelen oyuncular ve onların Fenerbahçe'ye entegrasyonları anlamında herhangi bir problem yaşanmayacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe'yi yakından takip edenler, takımın Brezilya ağırlıklı teknik kadro ve oyunculardan oluştuğunu düşünerek çeşitli yorumlar yapabilirler. Ancak hiç kimse unutmasın ki bu oyuncular Fenerbahçe'ye piknik yapmaya gelmedi. Hepsi burada bulundukları takımın başarısı için varlar. İşte benim görevim de bu başarı yolunda oluşacak problemleri süratle çözmek olacak. Türk ve diğer ülkelerin oyuncuları ile Brezilyalı oyuncular, burada bulundukları süre içerisinde birbirlerine her türlü katkıda bulunacak. Herkes birbirinden bir şeyler öğrenecek.''

28.07.2007


 

Yıldırım'dan Necati'ye teklif yok

Fenerbahçe Kulübü, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, Galatasaray'ın kadro dışı bıraktığı oyunculardan Necati Ateş ile görüşmediğini açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, dün bir gazetede Necati'nin başkan Aziz Yıldırım'ın evine giderek, kendisiyle görüştüğü şeklinde bir haberin yer aldığı belirtilerek, ''Başkanımız hiçbir şekilde Necati Ateş ile görüşmemiştir'' denildi. Açıklamada, Necati'nin ve sarı-kırmızılı takımda kadro dışı kalan diğer oyuncuların Türk futbolunun önemli oyuncularından olduğu ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:

''Gerek Necati Ateş, gerekse Galatasaray Kulübü'nde kadro dışı kalan diğer futbolcular kariyerleri ile kendilerini ispatlamış ve Türk futbolunun önemli oyuncularıdır. Ne var ki transfer planımıza uygun yapılan çalışmalar sebebiyle takım kadromuzda sözkonusu oyuncuların mevkilerinde çok önemli futbolcular bulunmaktadır. Bu sebeple sözkonusu futbolcuların futbol kaliteleri ile her takımda oynayabilecek durumda olduklarını vurguluyor, ancak hiçbiri ile görüşmediğimizi ve transfer etmeyi düşünmediğimizi önemle belirtiyoruz.''

28.07.2007


 

Fenerbahçe ilk maçına çıkıyor

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla bugün yapacağı özel maçta, yenilenmiş kadrosuyla ilk kez İstanbul'da taraftarlarının önüne çıkacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada, sarılacivertli taraftarlar takımlarının yeni oyuncularını ilk kez Kadıköy'de izleyebilecek. Fenerbahçe, daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ta görev yapan Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ile oynayacağı hazırlık maçında, Almanya'da Beşiktaş ile gelecek hafta yapacağı Süper Kupa maçı öncesinde son provasını yapacak.

CARLOS İLK KEZ OYNAYACAK

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Roberto Carlos, Shakhtar Donetsk takımıyla yapılacak maçta ilk kez sarılacivertli formayı giyecek. Real Madrid ile şampiyonluk sevinci yaşadığı İspanya Ligi'nin geç bitmesi nedeniyle Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıklarına Avusturya kampı sırasında katılan Carlos, sarılacivertlilerin bu kamp döneminde yaptığı 4 hazırlık maçında da forma giymedi.

28.07.2007


 

Santa Cruz serbest kaldı

Adı uzun süredir Galatasaray ile gündemde yer alan Bayern Münih'in Paraguaylı golcü futbolcusu Santa Cruz'un Alman takımdan gönderilmesi kesinlik kazandı.

Adı uzun süredir Galatasaray ile gündemde yer alan Bayern Münih'in Paraguaylı golcü futbolcusu Roque Santa Cruz'un Alman takımdan gönderilmesi kesinlik kazandı. Kadrosunda Luca Toni, Miroslav Klose ve Lukas Podolski gibi yıldız golcüleri barındıran Bayern Münih'in teknik direktörü Ottmar Hitzfeld'in Santa Cruz'u takımda düşünmediği, Paraguaylı yıldızın Münih ekibinde kalması halinde bile yedek bekleyeceği belirtildi.

İNGİLİZ KULÜPLER PEŞİNDE

Bayern Münih Kulübü Başkanı Karl Heinz Rummenigge, Santa Cruz'un bu hafta sonuna kadar takımdan ayrılmasını beklediklerini söyledi. Premiere televizyonuna açıklamalarda bulunan Rummenigge, ''Porto ve bazı İngiliz kulüpleri Santa Cruz ile ilgileniyor. Bundan dolayı da takımda şu anda yer almıyor'' dedi. 25 yaşındaki golcü futbolcu, Copa America'da gösterdiği performansın ardından bir çok Avrupa takımının transfer listesine girmeyi başarmıştı. Galatasaray'ın da transfer etmek istediği öne sürülen Paraguaylı golcü için Blackburn Rovers, Manchester City ve Portekiz Ligi şampiyonu Porto'nun teklifte bulunduğu bildirildi.

FELDKAMP'TAN AÇIKLAMA

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, mevcut kadrodan 3-4 oyuncunun daha gönderilebileceğini söyledi.Alman çalıştırıcı, transferlerle ilgili yorum yapmak istemediğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Şu an zaten 6 yabancı oyuncumuz var. Eğer alacaksak bu yerli bir futbolcu olmalı. İyi düşünmemiz gerekiyor. Yoktan varedemeyiz. Önümüzdeki dönemde 3-4 arkadaşla daha yolları ayırabiliriz. Şu an herhangi bir gelişme yok.''

28.07.2007


 

Trabzonspor'un Avrupa sınavı

UEFA İntertoto Kupası 3. Tur rövanş maçında bugün ilk karşılaşmada 2-1 yenildiği Romanya'nın FC Otelul Galati takımıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 80. maçına çıkacak.

Avrupa kupalarında yaptığı 79 maçta, 31 galibiyet, 30 yenilgi ve 18 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 112 gol atarken, kalesinde 117 gol gördü. Trabzonspor, FC Otelul Galati takımını karşısında turu geçmesi halinde 12. kez UEFA Kupası'nda mücadele etme hakkı elde edecek. 40 yıllık tarihinde 11 kez UEFA Kupası'na katılan bordo-mavili takım, bu kupada yaptığı 40 maçta ise 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı.

28.07.2007


 

Alman voleybolcu Beşiktaş'a geldi

Almanya Bayan Voleybol Milli Takımı oyuncusu Sylvia Roll, Beşiktaş'a transfer olacağını açıkladı.

Almanya şampiyonu Schweriner SC'de oynayan Roll, 2008 yılına kadar olan sözleşmesinde, yurt dışında bir takıma geçmesine imkan tanıyan bir maddeden istifade ederek, Beşiktaş kulübüne gitmeye karar verdiğini söyledi. Schwerin doğumlu olan Roll, ''Bu benim için yurt dışında bir kulübe gitmek için son fırsat. Beşiktaş da, Avrupa'nın en iyileri arasında bulunan bir kulüp'' dedi.

28.07.2007


 

Basketbolda fikstür çekimi 2 Ağustos'ta

Beko Basketbol Ligi ve Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) 2007-2008 sezonu fikstür kuralarının çekiliş tarihleri belli oldu.

Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, TBBL'de 2007-2008 sezonu fikstürü 2 Ağustos Perşembe günü saat 11.00'da Polat Renaissance Otel'de düzenlenecek basın toplantısı ve kura çekimiyle belli olacak. Beko Basketbol Ligi'nde ise 20072008 sezonu fikstürü 7 Ağustos Salı günü yine Polat Renaissance Otel'de saat 11.00'da düzenlenecek basın toplantısı ve kura çekiminin ardından belirlenecek.

28.07.2007


 

D.Bakır'lı Burhan 4 yıl G.Birliği'nde

Gençlerbirliği, Diyarbakırspor'un 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Burhan Eşer ile 4 yıllığına anlaşma sağladı.

Gençlerbirliği'nin, Burhan Eşer'e karşılık Diyarbakırspor'a 1 futbolcu ve 600 bin dolar para vereceği öğrenildi. Burhan Eşer'in, Avusturya kampını tamamlayarak Ankara'ya dönecek olan kırmızısiyahlı ekibin Ankara'daki tesislerine gelerek resmi sözleşmeye imza atacağı bildirildi.

28.07.2007


 

Fener'den FIFA'ya Appiah şikayeti

Fenerbahçe Kulübü, 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Ganalı futbolcuları Stephen Appiah'ı menajerleri aracılığıyla ayartmaya çalıştığı gerekçesiyle Almanya'nın Schalke 04 Kulübü'nü FIFA'ya şikayet etti.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, sarı-lacivertli kulübün, sözleşmesi devam eden Appiah'ı ayartmaya çalıştığı gerekçesiyle Schalke 04 hakkında gerekli işlemlerin yapılması talebiyle FIFA'ya başvurduğu belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''Kulübümüz ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan oyuncumuz Stephen Appiah'ı menajerleri aracılığı ile ayartmaya çalıştıkları gerekçesiyle Fenerbahçe Kulübü, Schalke 04 Kulübü'nün bu tavrı ile ilgili FIFA'ya başvuruda bulunmuştur. Yazıda Schalke 04 yönetiminin futbolcu ya da menajeriyle değil, kulübümüz ile temasa geçmesi gerektiği hatırlatılmıştır. Bu kurala uymadıklarına dikkat çekilen futbolcunun menajeri ve Schalke 04'ün, oyuncu ayartan kulüp durumuna düştükleri, bu sebeple de haklarında gereken işlemlerin yapılması talep edilmiştir.''

28.07.2007


 

Emre, Cihan ve Kabze'ye Bursa talip

Bursaspor Kulübü Teknik Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ekrem Senal, dün Bursa'ya gelen Venezuela Milli Takımı kalecisi Reny Vega ile transfer görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Senal, transfer komitesinin, dün anlaşma sağlanamayan kaleci Vega ve menajerleriyle dün Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'nde yeniden biraraya geldiğini bildirdi. Komite üyelerinin aradaki küçük pürüzleri gidermeye çalıştığını belirten Senal, ''Transfer komitemiz, kaleci Vega ile görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmeden çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz'' dedi.

Senal, yabancı santrfor arayışları çerçevesinde Portekiz'in Maritimo takımında forma giyen 23 yaşındaki Zambiyalı Collins Mbesuma'yı Bursa'ya davet ettiklerini kaydetti. Galatasaraylı Hasan Kabze ile olan görüşmeleri Başkan Ali Karasu'nun yürüttüğünü anlatan Senal, ''Hocamızın listesinde olan Galatasaraylı Emre Aşık, Cihan Haspolatlı ve Hasan Kabze'yle ilgili görüşmeler de devam ediyor. Bu oyuncuları hocamız istiyor. Bekliyoruz'' diye konuştu.

28.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004