Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref’in kirli pazarlığı

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in, sürgündeki muhalefet lideri eski Başbakan Benazir Butto ile gizli görüşme yaptığı kaydedildi. Basında, Müşerref’in yeniden aday olmayı planladığı yıl sonundaki devlet başkanlığı seçimi konusunda Butto ile ittifak arayışları içinde olduğu haberleri yer alırken, Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Müşerref ile Butto’nun dün Birleşik Ara Emirlikleri’nde ‘’başarılı bir görüşme’’ yaptığını söyledi.

Bakan, görüşmeyle ilgili ayrıntı vermedi ancak, ülkedeki en büyük muhalefet grubu olan Butto’nun Pakistan Halk Partisi’nin ‘’İnşallah, gelecek devlet başkanlığı seçimlerinde Müşerref’i destekleyeceği’’ ifadesini kullandı. Pakistan basın yayın kuruluşlarında ise Müşerref ile Butto arasında önceki yapılan görüşmenin bir saat sürdüğü ve bir anlaşmaya varılmadan sona erdiği haberleri yer aldı.

Bir televizyon kanalı, adını açıklamadığı kaynaklara dayanarak, görüşmenin, sürgünde bulunduğu Londra’dan partiye liderlik yapan Butto’nun, Genelkurmay Başkanlığından istifa etmemesi durumunda Müşerref’i desteklemeyi reddetmesi sebebiyle tıkandığını kaydetti.

Pervez Müşerref’i destekleyen, koalisyon hükümetinde Devlet Bakanı Afganhan Niyazi, Müşerref’in meclis tarafından yeniden devlet başkanı seçilmesi ve Butto’un ülkeye dönerek yeniden başbakan olması yolunun açılmasına yönelik bir anlaşmaya varılmak istendiğini ifade etti. Bunun için anayasadaki, bir kişinin iki defadan fazla başbakan olmasını engelleyen maddenin değiştirilmesi gerekiyor.

1980’ler ve 1990’larda iki kez başbakanlık yapan Butto, kurduğu ikinci hükümetin düşmesinden sonra yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili yargılanmamak için sürgüne gitmişti.

Halk Partisinden Rıza Rabbani ise İslamabad’daki parti yetkililerinin toplantıyı doğrulamadıklarını söyledi. Butto, geçen aylarda gazetecilere yaptığı açıklamada, Müşerref ile siyasi uzlaşmaya varabileceğini ancak önce Müşerref’in Genelkurmay Başkanlığı’ndan ayrılması gerektiğini ifade etmişti.

/ İSLAMABAD

30.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref’in kirli pazarlığı

  Putin’den Stalin uygulamaları

  İsrail, iki Filistinli’yi öldürdü

  ABD’den, İsrail’e sınırsız askerî yardım

  Türkmen Partisi bürosuna saldırı

  Maliki, Ağustos ayında geliyor

  İhsanoğlu’ndan Pakistan’da kanın durması çağrısı

  Taliban pazarlığı kesti

  Kosova’da yüzyılın sıcakları

  Japonlardan yeni keşif


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004