Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cumhurbaşkanının yetkileri kısıtlansın

22 Temmuz seçimlerinde İstanbul’dan bağımsız aday olan Prof. Dr. Baskın Oran, sivil bir anayasanın yapılması, cumhurbaşkanı yetkilerinin makul düzeye indirilmesi gerektiğini vurguladı.


Demokratik taleplere öncelik verilmeli

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, hukukçu Prof. Dr. Ergun Özbudun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektupta, “Önümüzdeki yasama döneminde, g

MÜSİAD’dan da destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye’nin yeni, daraltılmış, sivil karakterli ve modern devlet-vatandaş i


  Halkın taleplerine cevap veremedik

CHP’nin 22 Temmuz’da aldığı sonuçlar tartışılmaya devam ediyor. Seçimlerde Diyarbakır’da alınan başarısız sonuçlardan dolayı CHP İl Başkanlığı’ndan istifa eden Medeni Öz, Doğu ve Güneydoğu’da halkın taleplerine cevap veremediklerini söyledi.


  DTP: Darbelerin izleri anayasadan silinmeli

Eski DTP Genel Başkanı, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, her dönemde sivil anayasayı savunduklarını; bugün de sivil Anayasa konusunda yapılacak çalışmalara destek vereceklerini söyledi.


  TCK 301. madde kaldırılsın

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, yeni kurulucak hükümetin önünde üç öncelik bulunduğunu söyledi. Türkiye’deki seçim sonuçlarını Avrupa ve Türkiye için olumlu bulduğunu ifade eden Swoboda,Türkiye’nin siyasî, ekonomik, sosyal reformlara devam etmesinin önemli olduğunun altını çizdi.


  AB: Müzakereler ve IMF, Türkiye’ye istikrar getirdi

AB Komisyonu, Ekonomik ve Malî İşler Genel Direktörlüğü Türkiye’nin AB’yle üyelik görüşmeleriyle IMF programının sağladığı dayanak noktasının, Türkiye’ye makroekonomik istikrar getirdiğini belirtti.


  Türkiye tarımda ithalatçı olacak

Türkiye’nin AB’ye tam üye olması halinde, AB’ye tarımsal maliyetinin 1,4-5,8 milyar avroda kalmasına karşın, dış ticaretin serbestleşmesi sebebiyle tarımda net ithalatçı konumuna düşeceği belirtildi.


  Unakıtan: Türkiye’nin önü açık

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ‘’Türkiye’de çok hızlı bir kalkınma olacaktır. Türkiye’nin önü açık’’ dedi.


  Sıcaklar daha da artacak

Hava sıcaklığının hafta ortasına kadar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği bildirildi. Sıcaklığın, Çarşamba ve Perşembe günleri kuzey ve iç bölgelerde azalarak mevsim normallerine ineceğinin tahmin edildiği kaydedildi.


  Kuraklığa tasarruflu klozet

Küresel ısınmanın beraberinde getirdiği susuzluk riskine karşılık daha az su tüketen klozet üretildi.


  Bebeklerde ishal ve yüksek ateş arttı

Son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklar sebebiyle ishal ve ateş şikâyetiyle hastanelere başvuran bebek sayısında artış oldu.


  Yine otobüs kazası: 3 ölü, 28 yaralı

Kırıkkale-Kayseri karayolu’nun 13. kilometresi Hasandede beldesi yakınlarındaki rampada bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen 3 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı kazada ölenlerin 2’si ile yaralıların kimlikleri belirlendi.


  5 Asya ülkesine vize kolaylığı

Azerbaycan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları azamî 30 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde tek taraflı vize muafiyeti sağlanacak.


  Savaş helikopteri projesinde sona gelindi

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı için üretimi planlanan taktik-taarruz helikopterleri projesinde sona gelindi.


  Ailelere ergen eğitimi

Giresun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi Müdür Vekili Mehmet Önder Temel, ergenlik dönemine giren gençlerin psikososyal dünyaları hakkında ailelerini bilinçlendirmeye yönelik eğitim programı düzenleyeceklerini söyledi.


  Kapıkule’de TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısında, yurt dışına çıkış yapacak 180 civarında TIR, 4 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  Manyas kurudu, balıkçı perişan

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan Balıkesir sınırlarındaki Manyas Gölü’nde su seviyesinin düşmesi, bölgedeki balıkçıları zor durumda bıraktı.


  Su tasarrufunda bilinçlenme artıyor

Suyun verimli kullanılması kapsamında yapılan duyuru ve tekliflerle vatandaşlar daha az su kullanarak ülkenin azalan kaynaklarına kişisel destek vermeye çalışıyor.


  Cerrahlarımız AB’den çalışma dâveti aldı

Bursa’da değişik sağlık kurumlarında görev yapan 4 doktordan oluşan Türk cerrahi grubu, Avrupa Birliği (AB) çerçevesinde hazırlanan ‘’Meme Kanseri Projesi’’nde görev alacak.


  Balık ekmek tekneleri yeniden Eminönü’nde

İstanbul Valiliği’nin aldığı karar uyarınca 3 yıl önce kaldırılan balık-ekmek satışı yapılan tekneler, Eminönü’nde tekrar hizmet vermeye başladı.


  TÜBİTAK'ın gözü uzayda

TÜBİTAK, uzay araştırmaları alanında tezli yüksek lisans yapmak üzere yurt dışına burslu öğrenci gönderecek.


  İTÜ, Hazar Gölü'nde fay araştırıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Belçika Kraliyet Gözlemevi’nden bir grup bilim adamı, Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Elazığ’ın Sivrice ilçesi yakınlarındaki Hazar Gölü altından geçen kısmı üzerinde araştırma yapıyor.


  İmam dernekten, kefen belediyeden

Çankaya’da, bir sivil toplum örgütü cenaze evlerine imam gönderirken, ilçe belediyesi vatandaşlara cenaze kutusu ve psikolog hizmeti veriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004