Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Standart dışı akaryakıt satanlar teşhir edilsin

Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER Genel Başkanı Ömer Keser, “standart dışı akaryakıt satan firmalar teşhir edilsin” dedi.

Geçen yıl yapılan denetimlerde standart dışı akaryakıt satan firmalara cezaî işlem uygulanması ile ilgili süreci değerlendiren TÜ-MER Genel Başkanı Ömer Keser, “tüketiciler standart dışı akaryakıt satan firmaları bilmek istemektedir” dedi.

TÜ-MER Genel Başkanı Ömer Keser’in konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı içersinde EPDK tarafından Türkiye’nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerine ait 22 akaryakıt deposuna bağlı 62 tankta gerçekleştirilen denetimler neticesinde; 10 deponun içersinde standart dışı akaryakıt belirlenmişti. Bu durum, tüketicilere, ülkedeki akaryakıt depolarının yarısından standart dışı akaryakıt satıldığının göstergesidir.”

Keser şöyle devam etti: “TÜBİTAK, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Gümrük Müsteşarlığı tarafından hazırlanan raporlara rağmen cezaî işlem uygulamayan EPDK yetkilileri tüketiciye standart dışı benzin satan firmaları adeta cesaretlendirmektedir.

Öte yandan standart dışı akaryakıt satan firmalar tüketiciyi ekonomik olarak büyük zararlara uğratmaktadır. Katkılı-standart dışı akaryakıt sebebiyle aracı bozulan tüketicilerin hukukî mücadeleleri bütün zorluklara rağmen devam etmektedir. Yetkililer, standart dışı akaryakıt satmak suretiyle tüketiciyi zarara uğratan firmaları tesbit ederek zararlarının tazmin edilmesini ivedilikle sağlamalıdır.”

Keser, Petrol Kanunu'nda, standart dışı akaryakıt satan firmalara, para cezasının yanı sıra faaliyetlerin geçici olarak durdurulması ve lisans iptali gibi cezaların verilmesi gibi öngörüldüğünü belirterek, “Tüketicileri aldatan söz konusu firmaların teşhir edilmesi ile ilgili herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Evrensel Tüketici Hakları ile tüketicilerin “Bilgilenme Hakkı” güvence altına alınmıştır. Buna göre; yapılan denetimler neticesinde tüketicileri aldatan firmalar kamuoyunda teşhir edilmelidir” görüşünü dile getirdi.

Ekonomi Servisi / İSTANBUL

30.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gıdalar yeterince denetlenmiyor

  Standart dışı akaryakıt satanlar teşhir edilsin

  Çalışanların talepleri dikkate alınsın

  10 emekliden 9’u aç

  Çiftçiye, 7 üründe destekleme primi ödenecek

  Hataylı çiftçilerden proje bekleniyor

  Liman paraları demiryollarına

  ARGE projelerine destekleme ödenecek

  Antep Havalimanına gümrük kurulacak

  Serbest bölgelerde ticaret hacmi arttı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004