Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ailelere ergen eğitimi

Giresun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezi Müdür Vekili Mehmet Önder Temel, ergenlik dönemine giren gençlerin psikososyal dünyaları hakkında ailelerini bilinçlendirmeye yönelik eğitim programı düzenleyeceklerini söyledi.

Temel, yaptığı açıklamada, bu yıl içinde 20 ailenin merkeze çocuklarının ergenlik sorunlarıyla ilgili başvurduğunu, sorunların çözümü konusunda ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nün Eylül ayında 7-19 yaş arasında çocuğu bulunan ailelere yönelik ‘’Ergenlik Dönemine Yönelik Ailelere Eğitim Programı’’ çalışması yapacağını ifade eden Temel, ‘’Okullar açıldığında, belirlenen yaş grubundaki çocuk ve gençlerin ailelerini tesbit ederek çalışma hakkında gerekli duyuruları yapacağız. Talepler doğrultusunda çalışmalara başlayacağız’’ dedi.

Temel, ergenlik dönemindeki bireylerin, ailelerinin eğitim seviyesi ne olursa olsun mutlaka çatışma yaşadıklarını, bu durumun önemli sorunlara sebep olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ergenlik dönemine giren gençlerin psikososyal dünyaları hakkında ailelerini bilinçlendirmeye yönelik eğitim programı düzenleyeceğiz. Birçok aile eğitimli de olsa çocuğunun ergenlik dönemini sağlıklı şekilde atlatabilmesi, sorunların çözümü noktasında yanlış tutum ve davranış sergileyebilmektedir. Yapılan çalışmalar, özellikle son dönemlerde suç oranlarındaki artışın, aileler ile çocuklar arasında oluşan uçurumlardan kaynaklandığını göstermektedir. Ergenlik döneminde birey ailesinin kendisine yakın olmadığını düşünerek sorunlarını paylaşamadığı için dışarıdan bir arkadaşa ihtiyaç duymaktadır. Kendisine yakın arkadaş bulamadığında ise içine kapanıp, intihar eğiliminde olabilmektedir. Ayrıca bu dönemde kendini yalnız hisseden ve yanlış arkadaş seçiminde bulunan genç, okul başarısızlığı gibi olumsuzluklar da gösterebilmektedir.’’

Bu tür sorunların yaşanmaması için ailelerin son derece bilinçli davranması gerektiğini vurgulayan Temel, ergenlik döneminin kötü geçmemesi için ailelerin çocuklarının yanında yer almaları ve bunu onlara mutlaka hissettirmeleri, ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri gerektiğini bildirdi.

Uygulayacakları eğitim programında öncelikle ailenin kendisini tanımasını sağlayacaklarını belirten Temel, şöyle devam etti: “Ailelerin öncelikle ‘ben nasıl anne ve babayım’ sorusuna cevap bulmalarını sağlayacağız. Daha sonra ergeni tanıma, bireyin ergenlik öncesi ve sonrasında aile ile iletişimi ve sorunlar karşısında nasıl davranmaları gerektiği, çözüm yolları konusunda bilgilendirmelerde bulunacağız. Eğitim çalışmasıyla aileleri eğitip çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini göstererek, daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.’’

/ GİRESUN

30.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cumhurbaşkanının yetkileri kısıtlansın

  Demokratik taleplere öncelik verilmeli

  MÜSİAD’dan da destek

  Vekiller kayıt sırasında

  Halkın taleplerine cevap veremedik

  DTP: Darbelerin izleri anayasadan silinmeli

  TCK 301. madde kaldırılsın

  AB: Müzakereler ve IMF, Türkiye’ye istikrar getirdi

  Türkiye tarımda ithalatçı olacak

  Unakıtan: Türkiye’nin önü açık

  Sıcaklar daha da artacak

  Kuraklığa tasarruflu klozet

  Bebeklerde ishal ve yüksek ateş arttı

  Yine otobüs kazası: 3 ölü, 28 yaralı

  5 Asya ülkesine vize kolaylığı

  Savaş helikopteri projesinde sona gelindi

  Ailelere ergen eğitimi

  Kapıkule’de TIR kuyruğu

  Manyas kurudu, balıkçı perişan

  Su tasarrufunda bilinçlenme artıyor

  Cerrahlarımız AB’den çalışma dâveti aldı

  Balık ekmek tekneleri yeniden Eminönü’nde

  TÜBİTAK'ın gözü uzayda

  İTÜ, Hazar Gölü'nde fay araştırıyor

  İmam dernekten, kefen belediyeden


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004