Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya’dan İran’a savaş uçağı

Rusya’nın İran’a 250 adet son teknoloji ürünü uzun menzilli Sukhoi-30 savaş uçağı satmayı planladığı haberleri İsrail’i endişelendirdi.

İsrail gizli servisine yakınlığıyla bilinen Debka sitesinde yer alan habere göre, avcı uçaklarına ek olarak Tahran ayrıca Sukhoi savaş jetlerine uyumlu ve bunların menzillerini kilometrelerce artırabilecek yakıt tankeri uçakları da almayı planlıyor.

İsrail basınında yer alan haberlere göre de savunma bakanlığı ve hükümet yetkilileri, Sukhoi uçaklarının, İran’ın uzun menzilli savunma kapasitesini önemli ölçüde artıracağını belirterek, haberlerle ilgili endişelerini dile getirdiler. İsrailli yetkililer, bunu Rusya’nın, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerine 20 milyar dolarlık silâh satacağını açıklayan ABD ile rekabet etme girişimi olarak değerlendirdiler. İsrail ve ABD’nin muhalefetine rağmen, Rusya kısa süre önce İran’a nükleer tesislerini korumasında kullanacağı gelişmiş hava savunma sistemleri satmış, bu silâhların savunma özelliğinden ötürü İran’a silâh satma hakkı bulunduğunu savunmuştu. Çok amaçlı ve iki pilotlu Sukhoi-30 jetleri, kötü hava şartlarında dahi ana üsten önemli uzaklıkta görev yapabilme ve bombardıman kapasitesine sahip bulunuyor.

Hindistan Hava Kuvvetleri, yıllar süren görüşmelerden sonra 1996’da 40 adet Sukhoi-30 satın almış ve 2000’de de Rus şirketten 140 savaş uçağı üretmek için lisans almıştı.

Washington Post gazetesi, hafta sonunda, ABD’nin Suudi Arabistan ve petrol üreticisi beş Körfez ülkesine 20 milyar dolar tutarında silah satacağını yazmış, ayrıca 10 yıl içinde de İsrail’e 30 milyar dolar, Mısır’a da 13 milyar dolar askeri yardım sağlamayı planladığını iddia etmişti.

/ ANKARA

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD ve Türkiye gizlice anlaştı

  Rusya’dan İran’a savaş uçağı

  İran, Körfez ülkelerine silâh satışına tepkili

  Bush ve Brown ikili ilişkileri masaya yatırdı

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Filistin’de devlet umudu

  ABD’li fizikçi: Zaman makinesi yapabilirim

  “Cömert ATM” para saçtı

  Cilt kanserine karşı egzersiz ve kahve

  Doktorunu anlamak ömrü uzatıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004