Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Fikirlerin açıklanmasına karşı olmayın

TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül’ün “Kemalizm ile ilgili bölümlerin Anayasadan çıkarılması” teklifi ile ilgili olarak, “Bu düşünceler birilerinin hoşuna gider, birilerinin hoşuna gitmez. Ama bizim yapacağımız şey, bu düşünce ve fikir açıklamalarını sabırla, sükûnetle ve anlayışla takip etmek ve dinlemektir” dedi.

AKP’den yeniden Manisa milletvekili seçilen Arınç, kaydını yaptırdı. Kaydının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Arınç, ilk kez 1995 yılında 20. Dönem parlamentosuna milletvekili olarak girdiğini belirterek, ‘’Bu benim 4. dönemim olacak. Yine kısmet oldu, Manisa’dan tekrar milletvekili seçildim. Bu benim için çok mutlu bir olay. Manisalı seçmenlerime ve halkıma çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bu dönem de parlamentoda iyi görev yapmaya çalışacak milletvekillerinden birisi olarak yeni bir heyecan içindeyim’’ dedi.

Arınç, bir gazetecinin, ‘’Zafer Üskül’ün Kemalizm ile ilgili bölümlerin Anayasadan çıkarılmasına ilişkin sözlerine katılıyor musunuz?’’ sorusu üzerine, şunları kaydetti:

‘’Yeni seçilen bir parlamenter arkadaşımızın bir raporundan, bir düşüncesinden bahsediliyor. Benim bu konudaki düşüncelerim, geçmişten bu yana bellidir. Sadece Sayın Zafer Üskül’ün konuşmalarıyla ilgili bir şey söylemeyeceğim ama genelde benimsediğim ve savunduğum bir fikir olarak şunu söyleyeceğim ki bir bilim adamı düşüncelerini açıklayabilir. Bu düşünceler birilerinin hoşuna gider, birilerinin hoşuna gitmez. Ama bizim yapacağımız şey, bu düşünce ve fikir açıklamalarını sabırla, sükunetle ve anlayışla takip etmek ve dinlemektir. Olaki hoşlanmayabiliriz, olaki yanlış görebiliriz, ama bundan dolayı ‘söyletmem, vurun’ mantığı içerisinde düşünce ve fikir açıklamasına karşı olmayı hiçbir zaman kabul edemem.’’

‘’DTP destekli bazı bağımsız milletvekillerinin, dün (önceki gün) Meclis’te kayıt yaptırırken, formdaki bildiği diller kısmına Türkçe yazdıklarını’’ söyleyen bir gazetecinin ‘’Siz bunu doğru buluyor musunuz, Meclis bu konuda bir şey yapar mı?’’ sorusu üzerine, konuyla fazla bir bilgisi olmadığını bildiren Arınç, söz konusu milletvekillerinin, kendilerine verilen formlara ne yazdıklarını, ne doldurduklarını çok fazla bilmediğini belirtti. Arınç, ‘’Biz beyana tabiyiz. Bu beyanlarda yanlışlık varsa -Anayasa ve İçtüzük bakımından- bunu tashih etmesi için arkadaşlara duyuruda bulunabiliriz. Bu sabah konuyu duydum. Bu konuyla ilgili bir çalışmayı arkadaşlarımla birlikte yapacağız’’ dedi.

VERİLMİŞ BİR KARARIM YOK

23. Dönem Parlamentosuna seçilen bütün milletvekillerini kutlayan Arınç, bu dönemin de geçmiş dönemde olduğu gibi başarılı; ülke ve halk için verimli, güzel, faydalı çalışmalar yapması dileğinde bulundu.

Bir soru üzerine Arınç, yeni bir dönemin başladığını, bu dönemde Parlamentoya çok güçlü insanların, çok güçlü parlamenterlerin girdiğini ifade etti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Umarım onların içinden de çok iyi Meclis başkanı olabilecek arkadaşlarımız vardır. Benim, bu konuda verilmiş bir kararım yok. Parlamento çalışmalarına başlayınca kimin Meclis Başkanlığına aday olacağını hep beraber göreceğiz. Ben kendimi görev insanı olarak kabul ediyorum. Sade milletvekilliğinden, görev ve unvan isteyen her konuda ben görev yapmaya hazırım.’’

/ ANKARA

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuk istismarı sınır tanımıyor

  KRİZ DERİNLEŞTİ

  Marmaray’ın ilk seferi 2011’de

  ÖSS’de son günler

  Diyarbakır’da ‘Girdap 2’ operasyonu

  Günay: Anayasa konusundaki tavrımız, beyannamede açık

  Fikirlerin açıklanmasına karşı olmayın

  YAŞ, yarın toplanıyor

  Özdebir ASO Başkanı

  Başkanı asil üyeler seçecek

  Konyalılar yeni kabinede bakan istiyor

  Siyaseti bırakarak örnek olmak istedim

  AB’ye tam üyelik sürecini iyi yönetin

  Omuzlarımızdaki yük ikiye katlandı

  Sarıgül: Atatürk’ü kullanarak siyaset yapılmamalı

  Risâle-i Nur Anlama Semineri sona erdi

  Yılmaz mazbatasını vekâletle aldı

  Bağımsızlar yemin törenini beklemedi

  Mutluluk silâhla taçlandırılmaz

  IUS’dan öğrencilere dâvet

  Ankara’da sular kesiliyor

  Suşehri Meslekî Eğitim Merkezi açıldı

  Ankara’nın çehresi de değişiyor

  Sünnet sezonu başladı

  Asırlık dede ilk kez doktora gitti

  Nem, kalp hastaları için risk

  Sıcak ve soğuk bir arada dişlere zararlı

  Beldenin yarısı İngiltere’de

  Meke bataklığa dönüyor

  Anne sütü yetersizse

  Sağlıklı mangal nasıl yapılır?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004