Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Enez’de kazılara yeniden başlandı

Edirne’nin Enez ilçesinde 1970 yılından bu yana devam eden arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü başladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, Enez’de 1970 yılından bu yana devam eden kazıların bu yılki bölümünün üç alanda süreceğini söyledi.

Bu yılki kazıların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesinin katkılarıyla yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Başaran, kazıların Enez Kalesi’nde Osmanlı Mezarlığı ile Çataltepe Tümülüsü’nde sürdürüldüğünü belirtti.

Enez kazılarının arkeolojik ve koruma amaçlı sürdürüldüğünü bildiren Prof. Dr. Başaran, kazı sırasında çıkan kültür kalıntılarında koruma ve sağlamlaştırma yapılacağını kaydetti.

Müzelik değerde olan eserlerin konservasyonunu (yarım eserlerin yapıştırılması) yapacaklarını belirten Prof. Dr. Başaran, ‘’Bu yıl Fatih Camii’nin rölevesi yapılacak. Bunun hazırlıklarına başlandı. Bölgedeki tüm eserler yeniden gözden geçirilerek, koruma tedbirleri artırılacak. 20’si stajyer öğrenci olmak üzere 80 kişiyle sürdürdüğümüz kazı çalışmaları, eylül ayında sona erecek’’ dedi.

/ EDİRNE

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geçmişin izinde

  Mevlânâ’nın çağrısına koştular

  İmamlara tasavvuf dersi

  Enez’de kazılara yeniden başlandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004