Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İmamlara tasavvuf dersi

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde görev yapan imamlar ve müezzinler, tasavvuf musikisi dersleri alıyor. Bursa Musiki Cemiyeti Başkanı Erdoğdu Ebeoğlu, din görevlilerinin iştiraklerinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Bu dersler Türkiye’de ilk defa Dursun Çakmak Hoca ile başladı.

İkincisi de bizlere nasip oldu. İmamlık ve müezzinlik değerli mesleklerdir. Hocalarımızın mesleklerini geliştirmeleri, güzel Kur’ân-ı Kerim ve ezan okuyabilmeleri için emek harcıyoruz.” dedi.

Din Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sancar ise Erdoğdu Ebeoğlu’nun gösterdiği hassasiyetlerinden dolayı kendilerine duâ ettiklerini ifade ederek, “Bizleri kırmayarak yaklaşık iki aydır Bursa’dan geliyorlar. Yapılan derslerde imam ve müezzin arkadaşlarımızla bire bir ilgileniyorlar. Ona ve derslere iştikal eden hocalarımızdan da Allah razı olsun. Halkımızın her zaman için güzel Kur’ân-ı Kerim ve ezan okuyan hocalarımızı beğenip takdir ettikleri aşikârdır. Onlar bu isteklerinde haklıdırlar. Ancak bizim de Yenişehir halkı ve yetkililerinden beklentimiz, bizlere daha sakin çalışma ortamı bulmamızda yardımcı olmalarını arzu ediyoruz.” diye konuştu.

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Geçmişin izinde

  Mevlânâ’nın çağrısına koştular

  İmamlara tasavvuf dersi

  Enez’de kazılara yeniden başlandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004