Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

DİATTA KARTAL OLUYOR

Beşiktaş’ın yeni transferi Senegalli savunma oyuncusu Lamine Diatta, İstanbul’a geldi. Senegalli oyuncu, öğlen saatlerinde İstanbul’a gelirken, önceki futbolcu transferinin aksine taraftar karşılaması gerçekleşmedi. Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Diatta, İstanbul’da olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Çok sayıda gazetecinin kendisini karşılaması sebebiyle mutlu olduğunu belirten Senegalli oyuncu, ‘’Türkiye’nin en büyük takımına geldiğim için çok mutluyum. Türkiye’deki futbolculardan Edu ve Cisse’yi tanıyorum. Fransa’da yaşadığım bölgede çok sayıda Türk arkadaşım var. Beşiktaş’a transferime bu arkadaşlarım da çok sevindi. Teknik direktörüm nerede görev verirse orada oynarım. Sakatlık konusunda ise bir sorun yok. Buraya başarılı olmak için geldim’’ diye konuştu.

Diatta, Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Senegalli bugün siyah-beyazlı ekiple sözleşme imzalayacak.

KARİYERİ

Siyah-beyazlı takımın yeni savunma oyuncusu, 1.84 boyunda ve 32 yaşındaki Diatta, kariyerinin tamamını Fransa’da geçirdi. 1998-99’da Toulouse formasını giyen tecrübeli futbolcu, burada 25 maça çıktı ve aynı sezon Marsilya’ya transfer oldu. Ardından 5 sezon geçirdiği Rennes’e transfer olan Diatta, 1999-2000 ve 2003-04 sezonlarında Rennes’de 129 maça çıktı ve 9 gol kaydetti. Rennes’in ardından 2004-05’te Lyon’a transfer olan Senegalli futbolcu, Fransa devinde 32 maça çıktı. Diatta, bu takımla iki lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2006-07’de Saint-Étienne transfer oldu. Bu takımda 25 maçta görev alan ve bir de gol kaydeden Diatta, 2000 yılından beri de Senegal Milli Takımı’nda forma giyiyor.

UEFA: BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Beşiktaş’ın, Moldova’nın Sheriff Trispol takımını 1-0 yenmesiyle ilgili Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), ‘’Beşiktaş 1 golle Sheriff’in önüne geçti’’ yorumunda bulundu.

UEFA’nın resmi internet sitesinde yer alan haber yorumda, Beşiktaş’ın savunma oyuncu İbrahim Toraman’ın attığı golle inatçı Sheriff takımını 1-0 yendiği belirtildi.

Son 3 yıldır UEFA Kupası’nda mücadele eden ve 4 yıl aranın ardından Şampiyonlar Ligi’ne kalmak isteyen Beşiktaş’ın bu amacını gerçekleştirmek için yeni transferleri Rüştü Reçber, Rodrigo Tello, Mehmet Yozgatlı ve Fransız Edouard Cisse’yi sahaya sürdüğü kaydedildi.

SÜPER KUPA HAZIRLIĞI BAŞLADI

Beşiktaş, 5 Ağustos Pazar günü Süper Kupa’da Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Sağlam yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Sheriff maçında forma giyen futbolcular hafif bir çalışma yaparken, diğer oyuncular koşunun ardından tekniğe dayalı bireysel çalışmanın ardından yarım sahada çift kale maç yaptı. Sakatlıkları sebebiyle tevadilerine devam edilen Gökhan Zan, Mehmet Sedef ve Murat’ın yanı sıra önceki günkü mücadelede sağ alt adalesinden sakatlanan kaleci Rüştü antrenmana katılmadı.

FORVETE İHTİYAÇ VAR

Beşiktaş’ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Moldova’nın Sheriff Tiraspol takımını 1-0 yenmesi siyah-beyazlı camiada sevinç yarattı. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, rakiplerinin defans oynaması sebebiyle istedikleri sonucu alamadıklarını, ancak buna rağmen iyi bir skor elde ettiklerini söyledi. Erdoğan, Sheriff Tiraspol maçı sonrası son vuruşları yapacak bir forvete ihtiyaçları olduğunun ortaya çıktığını söyledi.Takımın genel haliyle iyi olduğunu vurgulayan asbaşkan Erdoğan, ‘’Ancak son vuruşları yapacak bir forvete ihtiyacımız var’’ dedi.

03.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DİATTA KARTAL OLUYOR

  Hakan değil, Necati para getirir

  40. yılda birlik çağrısı

  Yıldız Kızlar Çin'e yenildi

  Efes'te NBA heyecanı

  Fransa Ligi Kanal a'da


 Son Dakika Haberleri