Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kosovalı gençler Kur’ân öğreniyor

Okulların yaz tatiline girmesi sebebiyle Kosovalı gençler Türkiye’den gelen gönüllü hocaların başlattıkları Kur’ân kurslarında duâlar, Kur’ân ve diğer İslâmî bilgileri öğreniyor. Uzun yıllar Sırp rejimi altında eksik bilgilerle İslâm dinini yaşatmaya çalışan Kosova’da, şimdi gençler İslâm şartlarına uygun bir şekilde dinin gerekçelerini öğreniyorlar.


TÜRKİYE KISMEN ÖZGÜR

ABD Kongresi’nde düzenlenen ve bazı ülkelerdeki basın özgürlüğünün ele alındığı oturumda konuşan Freedom House (Özgürlük Evi) kuruluşunun yetkilisi Pa

TBMM bugün toplanıyor

23. Dönem Parlamentosunun ilk toplantısı, yarın yapılacak. Milletvekilleri, bu toplantıda yemin ederek görevlerine başlayacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Nec


  Nüfus sayımında sonuçlar yıl sonunda belli olacak

Türkiye’nin yeni sistemle yaptığı nüfus sayımına, bir başka deyişle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne ilişkin sonuçlar bu yıl sonunda açıklanacak.


  Ordu politika dışında kalsın

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “Avrupa’da kimse hükümetten içinde ordunun rol aldığı bir mesaj beklemiyor. Kısaca, Sayın Büyükanıt, lütfen politika dışında kalın’’ dedi.


  Birincilerin tercihi tıp fakülteleri

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre tercih yapma süresi dün sona erdi. ÖSS sınavda dereceye giren öğrencilerin tercihi tıp ve iktisat bölümleri oldu.


  Selden zarar görenlere yardım

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili sağanak yağış sonrası oluşan selde evleri zarar görenlere, Kızılay tarafından eşya ve sıcak yemek yardımında bulunuldu.


  YAŞ ücüncü gün çalışmaları için toplandı

Yüksek Askeri Şura, üçüncü gün çalışmaları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yüksek Askeri Şura üyeleri, saat 09.00’da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu’nda bir araya geldiler.


  Tapuda rüşvet dâvâsı başladı

Antalya’daki ‘’Parsel’’ operasyonu sonunda ‘’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’’ ‘’örgüte üye olmak’’, ‘’örgüt adına suç işlemek’’ ‘’örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek’’, ‘’rüşvet’’ ve ‘’irtikap’’ suçlamalarıyla haklarında dava açılan tapu bölge müdürlüklerinde görevli kamu çalışanları ile iş takipçileri ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 23’ü tutuklu 81 kişinin yargılamalarına başlandı.


  Turizm Bakanlığında tanıtım atağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2008 yılı Türkiye tanıtımında destinasyon ve turizm türleri ağırlıklı ‘’Özel Kampanyalar’’ yaparak yeni bir tanıtım atağına geçmeyi hedefliyor.


  Rizelilerin de bir günü olacak

Rize Valiliği, Rize’ye katkı sağlanması ve Rizelilerin kültürlerine sahip çıkması için 26 Ağustosu ‘’Dünya Rizeliler Günü’’ olarak ilan etti.


  Çakan: Beni ölmeden mezara koydular

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, ‘’Beni yargılanmadan öldürdürdüler ve ölmeden mezara koydular, vicdanları varsa ailemin yanı sıra benden özür dilesinler’’ dedi.


  Kadın vekillerden ilk değerlendirme

Konya’dan 72 yıl aradan sonra seçilen ilk kadın milletvekili olan AKP Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, ‘’Yasalarımızda kadın erkek eşitsizliği anlamında bir maddemiz yok. Ama uygulamada sorunlar var’’ dedi.


  Türkiye’yi Avrupa’nın bir parçası olarak görüyoruz

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) Genel Sekreteri Manfred Warda, ‘’Türkiye’nin harika bir ülke olduğunu, ancak aynı şeyi Türkiye’deki işverenler için söyleyemeyeceğini’’ belirtti.


  Sivil anayasa şart

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, ‘’halkın, demokratikleşme ve özgürlük talebini gayet net olarak ortaya koyduğunu, bundan sonra yapılması gerekenin yeni ve sivil bir anayasa’’ olduğunu belirtti.


  Üskül, soruları cevapsız bıraktı

Sivil anayasa tartışmasını başlatan AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, illerde geniş bir basın toplantısı veya yazılı açıklamayla görüşlerini kamuoyuna duyuracağını söyledi.


  Misyonumuz önemli

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP’nin çok önemli bir misyon üstlendiğini ve bunu en iyi şekilde yaptığını belirterek, bir partinin olduğu oy kadar üstlendiği misyonun da önemli olduğunu vurguladı.


  Belediye başkanı cezaevine gönderildi

Urla Meydan Projesi, zimmete para geçirme iddiası ve URİT şirketinin muhasebe bürosunda çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı ve diğer 6 kişi, Buca Cezaevine gönderildi.


  Susuzluk acil eylem planı devrede

Sağlık Bakanlığı, çıkabilecek herhangi bir salgın riskine karşı 30 bin sağlık personeli eğitti. Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, susuz günlerin başladığını bu ya da farklı sebeplerle çıkabilecek salgın riskine karşı Sağlık Bakanlığı’nın hazırlıklı olduğunu bildirdi.


  40 bin öğretmen atanacak

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Kamuoyuna açıklandığı gibi 2007 yılında eğitim kurumlarına 40 bin öğretmen ataması yapılacak’’ dedi.


  Kur’ân kurslarına yoğun ilgi

Erzincan Müftülüğü Kur’ân Kursları Müdürü Adem Karadeniz, Haziran ayında başlayan kurslara yoğun katılım olduğunu belirtti.


  Bir haftada Kur’ân’ı öğrendi

Kahramanmaraş’ta, Yeşilevler H. İbrahim Kral Camii’nde Kur’ân Kursu’na başlayan 6 yaşındaki Yaşar Yiğit isimli çocuk, 1 haftada Kur’ân okumayı öğrendi. Ailesini ve hocasını şaşırtan çocuk, kısa bir süre sonra da Kur’ân’ı hatmedecek.


  Telekom’un ‘118’ine 6 rakip

Türkiye’de bugüne kadar Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından verilen rehber hizmetleri pazarına yeni şirketler de katıldı. Telekomünikasyon Kurumundan rehber hizmetleri vermek üzere lisans alan 6 şirket, ‘’118’’ ile başlayan rehber numaralarını kurayla belirledi.


  Memur yakınları hastanelere sevksiz gidecek

Memurların aile fertlerinin sağlık kurum veya kuruluşlarına müracaatlarında sevk kâğıdı istenmeyecek.


  İneğin karnından altın kolye çıktı

Artvin Yusufeli Belediyesi’nde çalışan Veteriner Hekim Mehmet Akıllı’nın mezbahanede kesim yaptığı ineğin karnından altın kolye çıktı.


  Türk robotu hareket etmeye başladı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Davud Akdaş’ın tasarlayıp yapımına geçen yıl Aralık ayında başladığı yürüyebilen insansı robot hareket etmeye başladı.


  Arslan, duâlarla uğurlandı

Uzun yıllar Risâle-i Nur’u neşir hizmetlerinde bulunan ve önceki gün vefat eden, Bediüzzaman’ın talebelerinden Muzaffer Arslan, dün, Gaziantep Ulu Camii’nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Gaziantep Asrî Mezarlığı’na defnedildi.


  Gece alt ıslatma sık görülen bir dert

Beş yaşındaki çocukların yüzde 20’sinin, 7 yaşındaki çocukların yüzde 10’unun ve ergenlik çağındaki çocukların ise yüzde 2’sinin altını ıslatma sorunu yaşadığı bildirildi.


  Bebekler niçin parmak emer?

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayten Erdoğan bebek ve çocuklarda belli yaşa kadar parmak emmenin herhangi bir psikopatolojik sorun olmadan 3- 4 yaşlarına kadar her sağlam çocukta görülebilen normal bir davranış olduğunu söyledi.


  Soğuk su içerken dikkat

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Günhan Erdem, ‘’Özellikle vücut ısısı yükseldiğinde soğuk suyun hızlı içilmesi, vücutta terleme fonksiyonunu arttıracağından çok fazla tuz ve mineral kaybetmeye neden olur. Soğuk suyun olumsuz etkilerinden korunmak için yudum yudum içmeliyiz’’ dedi.


  Odasında ders mi çalışıyor, yoksa mesaj mı yazıyor?

Yaz tatilinde çocukların odalarında bilgisayarla başbaşa kaldığına dikkat çeken Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri, çocukların bilgisayar kullanımıyla ilgili olarak velileri sanal alemden uyardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri