Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran’dan, işadamlarına yatırım dâveti

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Seyed Kemal Yasini, Türk yatırımcıları İran’da, turizm ve inşaat alanlarında yatırım yapmaya dâvet etti. Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği’ni (ASKON) ziyaret eden Başkonsolos Yasini, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ve Yönetim Kurulu üyeleri ile turizm ve inşaat alanlarında yatırım imkânlarını görüştü.


Tüketiciler 78 milyar YTL borçlu

Bankaların 27 Temmuz itibariyle tüketici kredisi alacakları 467 milyon YTL artarak 55.1 milyar YTL’ye çıktı. Tüketicilerin bankalara olan borcu ise 32

Alanya’da kuyumcular kepenk kapattı

Antalya’nın Alanya ilçesi ve beldelerinde ekonomik sıkıntılar yaşayan 150 kuyumcu kepenk kapattı. Önceki yıllarda Alanya’da 400 kuyumcu faaliyet göste


  Doğalgaz, en ekonomik yakıt

Doğalgaz hem ceplere hem evlere nefes aldırıyor. 100 metrekarelik bir evde doğalgaz kullanarak, kömürden yüzde 49.96, LPG’den ise yüzde 69.24 daha az ödeyerek ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacı karşılanıyor.


  Dış açığın yüzde 58’i üç ülkeden

Türkiye’nin en fazla dış ticaret açığı verdiği Rusya, Çin ve İran ile açık oranları giderek büyüyor. Yılın ilk altı ayında üç ülke kaynaklı açık, toplam dış ticaret açığının yüzde 58.1’ini oluşturdu.


  İsrail’le ticaret arttı

Türkiye ile İsrail arasındaki toplam dış ticaret hacmi, bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,6 oranında artış göstererek 1 milyar 294,2 milyon dolara yükseldi.


  ‘Demirden İpekyolu’ hayata geçecek

“Demirden İpekyolu’’ olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi hayata geçiriliyor. Ulaştırma Bakanlığı, hattın Türkiye’deki bölümünün yapımı için açtığı ihalenin tekliflerini 31 Ağustos 2007 tarihinde alacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri