Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Avrupa kupalarında rakipler belli oldu

İsviçre’nin Nyon şehrinde yapılan kur’a çekiminde Avrupa kupalarındaki temsilcilerimizin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ve UEFA Kupası 2. ön eleme turu rakipleri belli oldu.

Şampiyonlar ligi:

Fenerbahçe-Anderlecht, Zürih-Beşiktaş.

Uefa Kupası:

Koprivnica-Galatasaray, Maccabi Tel Aviv-K. Erciyes.

FENER DEVLERDEN KURTULDU

Geçen yıl Turkcell Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan, ancak Şampiyonlar Ligi kur’a çekimine seribaşı olarak katılamayan Fenerbahçe, Arsenal, Liverpool, Valencia ve Sevilla gibi birbirinden güçlü rakiplerle eşleşmezken Belçika’nın Anderlecht takımıyla gruplara kalma mücadelesi verecek.

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarındaki ilk maçını Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynayacak.

KARTAL ÖNCE SHERİFF’İ GEÇMELİ

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova’nın Sheriff Tiraspol ile oynayan ve rövanş için 1-0’lık avantaj yakalayan Beşiktaş ise 3. ön eleme turunda İsviçre’nin Zürih ekibiyle kapışacak. Beşiktaş 3. ön eleme turuna çıkması halinde ilk maçını deplasmanda, rövanş karşılaşmasını ise İnönü Stadı’nda yapacak.Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçları 14-15 Ağustos, rövanş mücadeleleri ise 28-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

ASLAN’A KOLAY LOKMA

Geçen sezon Turkcell Süper Ligi’ni 3. sırada tamamlayan Galatasaray, seri başı olarak girdiği kur’a çekiminde Hırvatistan’ın Slaven Koprivnica takımıyla eşleşti. Sarı-kırmızılı takım ilk maçını deplasmanda, rövanş mücadelesini ise İstanbul’da yapacak.

UEFA Kupası 2. ön eleme turunda ilk maçlar 16 Ağustos Perşembe, rövanş maçları ise 30 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

ERCİYES’E İSRAİLLİ RAKİP

Fortis Türkiye Kupası’nda final oynayan Kayseri Erciyesspor ise İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı ile bir üst tura çıkmak için mücadele edecek. Kayseri Erciyesspor da ilk maçını deplasmanda ikinci karşılaşmayı ise sahasında oynayacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kura çekiminin ardından yapılan UEFA Kupası kur’a çekimine 64 takım katılırken, bu turun sonunda 32 takım UEFA Kupası’na 1. turdan devam edecek.

04.08.2007


 

F. Bahçe kur’adan memnun

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika’nın Anderlecht takımıyla eşleşen Fenerbahçe, kuradan memnun.

Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Mahmut Uslu, geçen sezon 3. ön eleme turunda elenerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamadıklarını hatırlatarak, ‘’Bu sezon aynı hatayı tekrarlamayıp, gruplara kalacağız’’ dedi.

Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı ise, ‘’Artık her rakip, her maç çok zorlu. Beşiktaş’ın, ismi duyulmayan Sheriff takımıyla yaptığı maçı gördük. Artık her takım çok iyi çalışıyor ve çok tehlikeli. Çok iyi konsantre olmalıyız. Belçika’da çok sayıda Türk vatandaşı var ve bu bizim için önemli bir avantaj. Anderlecht’ten daha güçlü bir takımız. Ciddi biçimde hazırlanıp, çok iyi konsantre olmamız lazım. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak çok önemli. Herkes de bunun bilincinde’’ diye konuştu.

ALEX: TURU BİZ GEÇERİZ

Takım kaptanı Alex de Souza ise, turu geçeceklerine olan inancını dile getirirken, ‘’Elimizde olan kadromuz, Avrupa kupalarında başarı sağlayacak kalite ve güce sahip’’ dedi. Avrupa kupalarında maçların her zaman zorlu geçtiğine değinen Alex, ‘’Her şeyden önce çok çalışıp, rakibi ciddiye almak zorundayız. Turu geçmek istiyoruz’’ diye konuştu.

04.08.2007


 

Sezgin: Rakip farketmez

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, sarı-kırmızılı takımın UEFA Kupası ikinci ön eleme turunda Hırvatistan’ın Slaven Koprivnica takımıyla eşleşmesiyle ilgili olarak, ekiplerine güvendiklerini söyledi.

‘’Rakip kim olursa olsun, biz takımımızın iyi yerlere geleceğine inanıyoruz’’ diyen Sezgin, ‘’Kadromuza güveniyoruz. Tabii ki futbol her türlü sürprize açık bir oyun. Kura çekiminin hemen ardından rakibimizle ilgili bilgi toplamaya başladık. Umarım bir aksilik olmaz ve amacımıza ulaşırız’’ diye konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’ndaki diğer Türk ekiplerine de başarılar dileyen Sezgin, ülke puanını yükseltmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

İZMİR’E LİNCOLN ŞOKU

Galatasaray’da Brezilyalı yıldız Lincoln, hastalığı sebebiyle dünkü antrenmana katılamadı. Kulüp doktoru İlker Yücesir, Lincoln’ün sindirim sistemi enfeksiyonu geçirdiğini ifade ederek, ‘’Tedavisine başladık. Karşıyaka ile oynanacak özel karşılaşma için İzmir’e götürülmeyecek ve tedavisine burada devam edilecek. Buna teknik heyet ve sağlık kurulu olarak birlikte karar verdik. Takım İzmir’den döndüğünde inşaallah tekrar çalışmalarına devam eder’’ diye konuştu.

04.08.2007


 

Minnesota özellikle İstanbul'u istedi

6 Ekim’de İstanbul’da oynanacak Efes Pilsen-Minnesota Timberwolves maçının tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı. NBA Asbaşkanı Peter Fink, Minnesota takımının özellikle İstanbul’da olmak istediği için geldiğini bildirdi.

İstanbul’da bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Fink, organizasyonun Avrupa’da gerçekleştirdikleri büyük bir girişim olduğunu anlattı.

04.08.2007


 

Yıldız Kızlar yarı finalde

Yıldız Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye, Tunus’u 3-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Millilerin yanı sıra Sırbistan, Belçika, Brezilya, Japonya, Dominik Cumhuriyeti, Rusya ve Çin de yarı finale yükselen takımlar oldu. Ay-yıldızlılar, dün Mexicali’den yarı final maçlarının oynanacağı Tijuana şehrine geçti.

04.08.2007


 

Kolot: Güzel kur’a

Siyah beyazlı takım 2. ön eleme turunda Moldova ekibi Sheriff’i 1-0’ın rövanşında elediği takdirde devler liginde gruplara kalmak için 3. ön eleme turunda İsviçre’nin Zürih takımıyla karşı karşıya gelecek.

Siyah beyazlı yöneticiler kuranın ardından yaptıkları açıklamada güzel bir kura çektiklerini ancak öncelikle Sheriff’i elemeleri gerektiklerini söylediler.

Yönetim kurulu üyesi Celal Kolot iyi bir kura çektiklerini 8 Ağustos’ta oynayacakları karşılaşmada bir tersilk yaşamamaları durumunda Zürih’i de eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacaklarını belirterek “Biz 2. ön elemede şu an için avantajlı durumdayız. Moldova’da oynayacağımız karşılaşamada skor açısından bir aksilik yaşayacağımızı düşünmüyorum. Orada ortam çok önemli olacak. Bize eziyet çektirmezlerse ve hava şartları da iyi olursa Zürih’e rakip olacağız. İyi bir kura çektik. Sonuçta Şampiyonlar Ligi için mücadele ediyoruz. Bu sezonki en büyük hedeflerimizden birine ulaşmak için Zürih’i de geçmek zorundayız” dedi.

04.08.2007


 

‘Merhaba Beşiktaş’

Beşiktaş, anlaşmaya vardığı Senegalli savunma oyuncusu Lamine Diatta ile 2 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, yöneticiler Behçet Ümitlen ve Bülent Deriş’in de hazır bulunduğu törende Diatta, kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Diatta basın toplantısında sözlerine Türkçe başladı ve ‘’Merhaba Beşiktaş. Ben geliyorum. En büyük Beşiktaş’’ dedi. Daha sonra sözlerine Fransızca devam eden Senegalli oyuncu, ‘’Burada olmaktan çok mutluyum. Bu kadar büyük ve prestijli bir kulüpte olmaktan gurur duyuyorum. Çok büyük hedeflerimiz var. Şampiyonlar Ligi ile kendi ligimizde başarılara hep birlikte imza atacağız’’ diye konuştu.

Birkaç kelime Türkçe bildiğini ifade eden yeni transfer, ‘’Farklı bir ülkeye geldim. Türkiye’yi biliyorum. Uyum sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum’’ dedi.

04.08.2007


 

Ali Gültiken ayrıldı, Sinan Engin görevde

Beşiktaş’ta, futbol takımı menajerliğine Ali Gültiken’in yerine Sinan Engin getirildi. Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Sinan Engin’in, futbol takımı genel menajerliği görevine getirildiği açıklandı.

Açıklamada, ‘’Kulübümüze daha önceki yıllarda futbolcu ve menajer olarak başarılı hizmetlerde bulunan Sayın Sinan Engin, bugün itibariyle futbol takımımızda genel menajerlik görevine başlamış olup, kendisine başarılı çalışmalar dileriz’’ denildi.

Sinan Engin’in menajerliğe getirilmesi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na da (İMKB) bildirildi.

04.08.2007


 

Maccabi Tel Aviv değil İsrail endişelendiriyor

Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Enver Kemaloğlu, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımıyla eşleşmesine ilişkin olarak, rakibin gücünden çok İsrail’deki hava şartlarından endişelendiklerini bildirdi.

Kemaloğlu, kura sonuçlarının açıklanmasından sonra bir değerlendirme yaptıklarını ve ilk maçın oynanacağı İsrail’de yüksek nem oranı olduğunu öğrendiklerini ifade etti.Takımda transfer çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını hatırlatan Kemaloğlu, takımı güçlendirmek için teknik heyetin istediği bölgelere bir veya iki futbolcu daha transfer edebileceklerini sözlerine ekledi. Geçen sezon Turcell Süper Lig’den Türk Telekom Lig A’ya düşen Kayseri Erciyesspor Fortis Türkiye Kupasında final oynadığı için UEFA Kupasına katılma hakkı elde etmişti.

04.08.2007


 

Ziya Doğan sitem etti

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Türkiye’de tırnaklarıyla bir yerlere gelenleri kimsenin takdir etmediğini, bu mantıkla da etmeyeceğini söyledi.

Doğan, Futbol Extra Dergisi’ne yaptığı açıklamada, meslektaşlarını fazla yıpratmak istemediğini belirterek, ‘’Her meslekte iyi ve kötü var. Fakat Türkiye’de kötülerin sesi daha gür çıkıyor. Aynı zamanda inanılmaz da saldırgan oluyorlar. Uysal, sadece işini yapan adamlar acı çekiyor, bu da bir gerçek. Türkiye’de tırnaklarıyla bir yerlere gelenleri kimse takdir etmiyor. Bu mantıkla da etmeyecek. Çünkü çıkar ilişkileri çok ön plana çıkmış durumda. Menfaatler söz konusu. İnsanlar kaliteli, doğru iş yapanları vicdanlarında seviyor ama uygulamaya geldiğinde bunu asla yapmıyor’’ dedi. Eskiden herkesin Trabzonsporlu olduğunu ve muhalifin bulunmadığını anlatan Doğan, şöyle devam etti: “Şimdi muhalefet çok ön planda. Trabzonspor’un gizli bir enerjisi var, o bütünleşme olduğunda açığa çıkacak. Trabzonspor’un şampiyon olamamasının nedeni eski birlik ve beraberliğin sağlanamaması. Gerçek birlik beraberlik olduğunda Avni Aker’de kimseye puan vermeyiz.”

04.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri