Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Iraklılar takvim yükümlülüğüne girdi’

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak Başbakanının, Türkiye ziyaretinde “PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmesinin” önemine vurgu yaparak, görüşmelerde heyetlerin karşılıklı olarak terörle mücadeledeki kararlılıklarını sergilediğini söylediler. Kaynaklar, iki hafta içinde çalışmalarda bulunmak üzere Irak’ın Türkiye’ye bir heyet göndereceği ve anlaşmaların iki ay içinde sonuçlandırılacağı yönündeki taahhütlerin de önemli olduğunu vurgulayarak, “Iraklılar bir takvim yükümlülüğü altına girmiş oldu” dediler.


KURAKLIK ETKİLEMEDİ

DÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye’nin en önemli su rezervlerinin olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 30-40 yıl içinde önemli cazi-be me

Tasarruf yetmez, suyu verimli kullanalım

Büyük kentlerde başgösteren su sıkıtsı ile birlikte gündeme gelen susuzluk tehlikesi, Türkiye’nin gelecekteki en hayati sorunlarından biri olarak öne


  Millî Eğitim’den yenilikler

On beş milyon öğrenci ve altı yüz yirmi bin öğretmen, 2007-2008 eğitim öğretim yılına bazı yeniliklerle başlayacak.


  Bahçeli’den Hükümete ve DTP’ye uyarılar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığının, bir siyasi partinin iradesinin ve hükümet olma meselesinin dışında ve üstünde, bütün Türkiye’yi temsil eden bir makam olduğunu belirtti.


  DTP: Türkiye’yi rahatlatacağız

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, demokrasinin çıtasının yükseltilerek, toplumun siyasete katılmasını ve söz hakkı olmasını sağlayarak büyük gelişmelere yol açılabileceğine inanıyoruz’’ dedi.


  Ankara’da yarın yağmur duâsına çıkılacak

Ankara Müftü Yardımcısı Eyyüp Demir, Miraç Kandili dolayısıyla 10 Ağustos Cuma günü Ankara’da yağmur duâsı yapılacağını bildirdi.


  Kanser artışı ürkütüyor

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, kanserin 2025 yılından itibaren dünyada ve Türkiye’de ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer alacağını söyledi.


  Helal parayla hacca gitmek istiyorum

Almanya’da 25 yıl önce bir Türk’le evlenerek Müslüman olan Monika Orhan, “Ben araştırdım, okudum.


  Ser verip sır vermediler

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı.


  Uzlaşma turları başladı

Devlet Bakanı Beşir Atalay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi’den oluşan AKP heyeti, TBMM Başkanı seçimiyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere CHP ziyaret etti.


  AHUDER: Öz ve açık bir Anayasa hazırlansın

Anadolu Hukuk Derneği (AHUDER) Başkanı Avukat Süleyman Gürkök, demokratik haklar, temel hak ve özgürlüklerin düzenlendiği her maddenin sonunda ‘ancak’ kelimeleriyle sınırlandırılmayan öz ve açık bir Anayasa hazırlanmasını desteklediklerini bildirdi.


  Rum yönetimi BM’ye petrol mektubu gönderdi

Kıbrıs Rum yönetimi, Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğal gaz arama çalışmaları hakkında BM’ye mektup gönderdi.


  Yeni vekillere çiçekli, çikolatalı kutlama

23. Dönem Parlamentosunda hafta sonu yemin ederek görevlerine başlayan milletvekillerine, kutlama mesajı, çok sayıda çiçek ve çikolata gönderiliyor.


  Kuraklığın maliyeti 5 milyar YTL

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), kuraklığın Türkiye’ye maliyetinin 5 milyar YTL olduğunu duyurdu.


  Meclis bugün başkanını seçecek

TBMM’nin yeni başkanı yarın yapılacak toplantıda belirlenecek.


  MHP’nin grup başkanvekilleri Şandır ve Vural

MHP TBMM grup başkanvekilliklerine Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve İzmir Milletvekili Oktay Vural seçildi. MHP’nin basına kapalı gerçekleşen grup toplantısında grup başkanvekilleri, grup yönetim kurulu, disiplin kurulu ve grup denetçileri için seçim yapıldı.


  Yüksek faiz, yüksek girdi üretimdeki çarkı yavaşlattı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, düşük kur, yüksek faiz, siyasi beklentiler ve yüksek girdi maliyetlerinin üretimdeki çarkı yavaşlattığını bildirdi.


  CHP'li Ateş: Zararlar, kim karşılayacak?

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara’da su borularının patlamasından dolayı su altında kalan ev ve işyerlerinin gördüğü zararın kimler tarafından karşılanacağını sordu.


  Avrupa heyeti Diyarbakır'da

Avrupa Konseyi heyeti, Diyarbakır’da görevden düşürülen eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile görüştü.


  DSP, olağan büyük kurultaya gidiyor

DSP 7. Olağan Büyük Kurultayı, 19 Ağustos 2007 Pazar günü toplanacak.


  Manavgat Müftülüğü’nden diyalog ziyaretleri

Manavgat Müftüsü Halil Taş, dinlerarası diyalog ve hoşgörürü kültürünü yaygınlaştırmak için yerleşik turistlerle bir araya geleceklerini bildirdi


  Halk su kuyularına hücum etti

Başkent’teki su kesintilerinin ardından son günlerde ardarda yaşanan şebeke boru hatlarının patlamasıyla su sıkıntısı çeken vatandaşlar kuyulara akın etti. Ellerine bidon ve pet şişeleri alan vatandaşlar su kuyularında uzun kuyruklar oluşturarak, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.


  İstanbul’a iki yeni toplu taşıma sistemi daha

İstanbul’da deneme seferlerine başlanan Sultançifliği-Edirnekapı hafif raylı sistemi 10 Eylül’de, Avcılar-Topkapı arasında yapım çalışmaları süren metrobus hattı da Eylül ayının ilk yarısında hizmete girecek.


  Gazi Mahallesi’nde gerginlik

Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi’nde dört gecekonduda çıkan yangın sonrasında, gecekondu sahipleri evlerine molotof kokteyli atıldığını ileri sürerek itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Olay yerine gelen polis ve Çevik Kuvvet ekipleri ile gecekondu sahipleri arasında yaşanan gergin bekleyiş yaklaşık iki saat sürdü.


  Hava tahminlerimiz TSE belgeli

Türkiye’de hava tahmini yapan tek kurum olan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, TSE Kalite Belgesi almaya hak kazandı.


  Planlı ve damla sulamaya geçmeliyiz

Devlet Su İşleri (DSİ) 53. Şube Müdürü Sabahattin Çapkınoğlu, çok suyun çok ürün anlamına gelmediğini belirterek, ‘’Damla sulama sistemine geçiş yapmamız lazım’’ dedi.


  Karagöl’ün geleceği kararmasın

İçerisinde, dünyada sadece bir bölgede yetişen ve endemik olarak tanımlanan bitkileri barındıran, tükenmeye yüz tutmuş bitki türlerinin bulunduğu Karagöl, çevrede özellikle bakır madeni çıkarılması için yapılan altyapı çalışmaları çerçevesinde doğal yapısının bozulması tehdidi altında.


  Kene'den bu yıl 25 kişi öldü

Sağlık Bakanlığı, 2007 yılı içinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının 25’e yükseldiğini bildirdi.


  Gümüşhane-Erzincan karayolu ulaşıma kapalı

Gümüşhane-Erzincan karayolu, yol yapım ve asfaltlama çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldı.


  İstanbul’da su kesintisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “İstinye Park Önü Kavşakları İnşaatı” sahasında isale hattı deplase bağlantı çalışmaları nedeniyle; 9 Ağustos 2007 Perşembe günü 10:00 ila 10 Ağustos 2007 Cuma günü 10:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su kesintisi yapılacak.


  İhmâl, 18 hektar ormanı yaktı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, su isale borularına kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımların neden olduğu belirtilen yangında, yaklaşık 18 hektar orman ve makilik alanın zarar gördüğü bildirildi.


  Beyşehir Gölü’nde adalar oluştu

KONYA - Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde yer yer bazı ada büyüklüğünde sazlık alanlar oluştu.


  Sigarayı bırakırken doktora sorulmuyor

Pfizer firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin desteğiyle Harris Interactive kuruluşu tarafından Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Meksika, İspanya, Güney Kore, İsveç, İngiltere ve ABD’nin de içinde bulunduğu 10 ülkede yapılan araştırmada, 25 yaş ve üstündeki 2 bin 510 sigara içen erişkinin sigara içme ve sigarayı bırakma konularındaki davranışları sorgulandı.


  Sıcaklar egzama ve mantarı körüklüyor

Türkiye genelinde bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bazı hastalıkların artmasına sebep oldu.


  Katarakta karşı güneş gözlüğü

Göz doktorları ve optisyenler katarak ameliyatı olanlar ile çocukların güneş gözlüğü takmasını tavsiye ediyor.


  Karnınız ağrıdığında rastgele ilâç almayın

Karın ağrısı şikayetinin altında farklı sebepler olabileceği için bilinçsiz bir şekilde ilaç almamak gerektiğini söyleyen uzmanlar, yemek sonrasında gelişen, hafif şiddetteki karın ağrılarında hafif buzlu su, elma suyu içilebileceğini belirtiyor.


  Benlerdeki değişiklik kanserin habercisi

Doğuştan var olan benlerin, zaman içerisinde yapısında, renginde ve şeklinde değişiklik göstermesi durumunda, kanserin habercisi olabileceği belirtildi.


  Çocuklar böcekleri tanıyacak

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü tarafından uygulamaya konulan BÖFYAP- İLK projesinin ilkokul öğrencileri üzerinde “böcek farkındalığı meydana getirmesi” hedefleniyor.


  Çay, dişinizin de dostu

Çayın tam bir kanser kalkanı olduğu ve birçok hastalığa iyi geldiği ortaya çıktı.


  Evliya Çelebi Türkiye’yi adımlıyor

Türkiye’yi yürüyerek dolaşan ve ‘’Modern Evliya Çelebi’’ olarak adlandırılan emekli muhasebeci 64 yaşındaki Muammer Özdayıoğlu, kitap hazırlamak için bu yılın mayıs ayında Aydın’dan başlattığı yolculuğu kapsamında 3 bin 200 kilometre yol katederek Zonguldak’a ulaştı.


  Çerez çöpüne poşet önlemi

Mersin’in Tarsus ilçesinde, belediye, çerez kabuğunun sebep olduğu kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla esnafı, atıkların da konulacağı cebi bulunan poşetle satış yapmaya çağırdı.


  Tek haneli köyün muhtarı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Oğuz köyünde köy muhtarı, eşi ve annesi olmak üzere toplam 3 kişi yaşıyor.


  Hırsızlar su sayaçlarına göz dikti

Sakarya’da hırsız ya da hırsızlar su sayacı çaldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri