Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ev sahibi enflasyona inanmadı

Ev sahipleri kira zamlarında enflasyonu dikkate almadı. İstanbul’da kiralar son bir yılda yüzde 22.7, Ankara’da yüzde 17.2, İzmir’de yüzde 16.4 artış kaydetti.Merkez Bankası, 2007 yılı enflasyon hedefini yüzde 4 olarak belirlerken ve enflasyonun yüzde 70 olasılıkla yıl sonunda yüzde 5.1 ile yüzde 6.9 arasında gerçekleşmesini tahmin ederken, ev sahipleri kira artışında, enflasyon hedefini umursamadı.


Irak’a ihracat kan kaybediyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Irak’a yapılan ihracat azalıyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerine göre, Ocak-Temmuz 2007 dönemin

Açlık sınırındakilerin sayısı yüzde 91 arttı

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ‘’Son 5 yıl içinde Türkiye’de açlık sınırında olanların sayısının yüzde 91.4, yoksulluk sınırındakilerin say


  Sıcaklar küresel ekonomiyi de olumsuz etkiledi

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), rekor düzeydeki sıcaklar ve iklim değişikliklerinin, tabiat ve sağlık dengesini bozmasının yanı sıra ekonomiyi de olumsuz etkilediğini bildirdi.


  Sanayi üretimi Haziran’da hız kesti

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi toplam sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 1.8’le beklentilerin çok altında artış kaydetti.


  FED faiz oranını değiştirmedi

ABD Merkez Bankası (FED), faiz oranını yüzde 5.25’le yine sabit tuttu. Böylece FED, gösterge faizi Haziran 2006’dan bu yana aynı seviyede tutmuş oldu.


  Kurşunsuz benzinde 3 YKr indirim

95 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatı, yarından geçerli olmak üzere litrede 3 YKr düşürüldü.


  “Su basan esnafın zararı karşılanmalı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Vekili Bendevi Palandöken, susuz ve sıcak günlerde Ankara esnafını adeta ‘’selin’’ vurduğunu belirterek, acilen kriz masası oluşturulmasını ve esnafın zararlarının karşılanmasını istedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri