Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

İsrail’e göre barış “hayal”

Yedioth Ahronoth gazetesi, Barak’ın özel bir konuşmasında, yakın zaman içinde Filistinlilerle barış anlaşmasına varılmasını “hayâl” olarak nitelediğini ve İsrail’in Batı Şeria’dan Filistinlilerin füze saldırılarına çözüm bulunmadan çekilmeyeceğini, bunun da 3-5 yıl süreceğini söylediğini yazdı.

Barak, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a Batı Şeria’daki yüzlerce askeri barikatın kaldırılması yönünde güvence vermesine rağmen, askeri barikatların kaldırılmasına onay vermeyeceğini kaydetti.

Olmert’in Abbas ile görüşmelerinin nihai bir barış anlaşmasına yol açmayacağını savunan Barak, sonuç olarak, Abbas ile Filistin Başbakanı Selam Feyyaz’ın Batı Şeria’daki yönetim kabiliyetlerinin belirleyici olacağını bildirdi.

Barak, başbakanlığı döneminde ABD’de Başkan Bill Clinton döneminde Camp David’de yapılan uzun görüşmeler sırasında eski Filistin lideri Yaser Arafat ile barışın eşiğinden dönmüştü.

/ KUDÜS

11.08.2007


 

Tiananmen eylemcisi 18 yıl sonra serbest

Çin’in başşehri Pekin’deki Tiananmen meydanında 1989’da düzenlenen “demokratikleşme eylemine” katıldığı için hapse atılan genç, 18 yıl kaldığı cezaevinden tahliye edildi.

İnsan hakları örgütü militanı Sün Liyong, AFP’ye yaptığı açıklamada, ordunun meydana müdahalesine karşı çıkan ve bugün 40 yaşında olan Şi Haoliang’ın bu hafta içinde evine döndüğünü söyledi. İnsan hakları yetkilileri, karşı devrim faaliyetleri ve kasten yangın çıkarmak suçlarından Şi’nin önce idama mahkum edildiğini, daha sonra ise cezasının hapse çevrildiği ve en son olarak da azaltıldığını belirtiyor. Tiananmen’deki eyleme katılan 100 kadar militan ise hâlâ hapiste bulunuyor.

/ PEKİN

11.08.2007


 

Rus uçakları ABD’ye “biraz fazla” yaklaştı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), TU-95 tipi 2 Rus savaş uçağının Guam adası yakınlarında geniş çaplı bir tatbikata katılan Amerikan donanma gemilerine “biraz fazla yaklaştığını” açıkladı.

Pentagon sözcüsü Chito Peppler, bir bombardıman uçağının Pasifik’te Guam’daki Amerikan üssü üzerinden uçtuğu yönündeki iddiaları yalanladığı açıklamasında, “Amerikan kuvvetleri 8 Ağustos günü güneye, Guam istikametinde uçan 2 adet TU-95 tipi Rus uçağını belirledi. Amerikan kuvvetleri, bombardıman uçaklarını yakalamaya hazırdı ama ne bir gemiye ne de Guam’a o kadar yaklaşmadılar” dedi.

/ WASHINGTON

11.08.2007


 

“Okullarda, başörtüsü değil haç olsun”

Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’nin (CSU) Genel Sekreteri Markus Söder, iktidarda bulundukları Bavyera eyaletinin kendi kimliğine sahip çıkmasını istedi ve “okullarda başörtüsü yerine haçların bulunması gerektiğini” söyledi.

Söder, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, partisinin sadece liberal ve sosyal değil, aynı zamanda muhafazakâr olduğuna da işaret ederek, ‘’Biz aydınlatılmış bir muhafazakârlık istiyoruz. Her zaman gelişmelere açık, ancak her zaman Hristiyanlık temeline dayanan bir muhafazakârlık. Yani örneğin, Bavyera’daki okullarda haç bulunmalı, başörtüleri değil. Bunun yanı sıra yurdumuza da bağlı olmalıyız. Ben ülkemle gurur duyuyorum’’ dedi.

/ BERLİN

11.08.2007


 

Kürt yönetimi kendi uçağını üretecek

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi, bir Kürt işadamına Erbil’de uçak fabrikası kurma ruhsatı verdi.

Yaklaşık 2 bin metre kare alan üzerinde yapılması planlanan fabrikasının yılda 24 adet sivil uçak üretmeyi hedeflediği bildirildi. Irak’ta Amerikan işgali ile Baas rejiminin yıkılması ve yönetime ABD destekli Şii kadroların gelmesiyle ekonomisini ve sanayi hamlelerini artıran Kürt yönetimi, kendi uçağını üretmeye hazırlanıyor. Bölge hükümeti, Erbil’de uçak fabrikası kurma girişiminde bulunan bir Kürt işadamına açılış ruhsatı verdi ve gerekli kolaylığı sağladı.

/ ERBİL

11.08.2007


 

Sheehan, Pelosi’ye rakip oldu

Irak savaşında oğlunu kaybettikten sonra yaptığı savaş karşıtı gösteriler sebebiyle ‘’barış annesi’’ ismiyle anılan Cindy Sheehan, Temsilciler Meclisi seçimlerinde, Demokrat Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye karşı adaylığını koyduğunu ilan etti.

Sheehan, gözleri yaşararak yaptığı konuşmada, Irak savaşında hayatını kaybeden oğlundan aldığı ilhamla San Francisco şehrinden Pelosi’ye karşı adaylığını koymaya karar verdiğini söyledi. Pelosi’nin ‘’büyük elit şirketlerin statükosunu koruduğunu ve çoğunluğu Irak’taki Amerikan askerlerinin çekilmesini isteyen bölge halkıyla ilişkisini kaybettiğini’’ ileri süren Sheehan’ın konuşmasını, oğlunun portresinin asılı olduğu bir podyumda yapması dikkati çekti.

/ SAN FRANCISCO

11.08.2007


 

Bir helikopter daha zorunlu iniş yaptı!

Irak’ta bir Amerikan askerî helikopterinin Bağdat’ın güneyinde sorunlu iniş yaptığı, olayda iki askerin yaralandığı bildirildi. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, olayın Bağdat’ın 20 kilometre güneyinde çoğunlukla Sünnilerin yaşadığı Yusufiye kasabasında meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, helikopterin bir operasyona destek için bölgeye gittiği bildirilirken, yaralı askerlerin durumunun ağır olmadığı kaydedildi. Amerikan ordusu, daha önce de düşen bazı helikopterler için “zorunlu iniş yaptığı” açıklamasında bulunmuştu.

/ BAĞDAT

11.08.2007


 

Kerkük’te intihar saldırısı

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde bir pazar yerinde bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 7 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis, şehirde Kürtlerin çoğunlukta olduğu bir semtin pazarında düzenlenen saldırıda 45 kişinin de yaralandığını belirtti. Kerkük polis yetkilisi Serhat Kadir, verdiği rakamların ilk gelen bilgilere göre olduğunu söylerken, Kerkük Hastanasi’ndeki bir polis, hastaneye onlarca ölü ve yaralı geldiğini, ancak kaç kişinin öldüğünün henüz belli olmadığını ifade etti.

Kerkük’te geçen ay bomba yüklü kamyonla düzenlenen intihar saldırısında 85 kişi ölmüştü.

/ KERKÜK

11.08.2007


 

Vietnam sel felâketiyle boğuşuyor

Vietnam’ın orta kesiminde tropik fırtınaların yol açtığı sel felâketinde ölenlerin sayısının 65’e yükseldiği bildirildi.

Yeni toprak kaymaları ve sellerden korkan yetkililer, ülkenin orta kesimlerinde seller sebebiyle 8 kişinin de kayıp olduğunu söyledi. Trenlerin iki gündür sefer yapamadığını belirten yetkililer, sellerde 55 bin evin hasar gördüğünü, evlerini terk etmek zorunda kalan 274 bin kişinin açlık ve susuzluk çektiğini, 100 bin hektar ekili alanın da sular altında kaldığını ifade etti. Geçen yıl ülkede meydana gelen 10 fırtınada, yaklaşık 500 kişi ölmüştü.

/ HANOY

11.08.2007


 

Kiliseler, gençleri kendilerine çekemiyor

Amerika’da gerçekleştirilen bir araştırma, Proteston kiliselerinin genç üyelerini kaybettiğini ortaya çıkardı.

Dinî bir kurum olan LifeWay tarafından yapılan çalışmaya göre 23-30 yaşlarındaki kişilerin yüzde 70’i, 18-22 yaşları arasında kiliseye gitmeyi bırakıyor. Gençlerin yüzde 97’si kiliseye gitmeme sebebi olarak hayatlarındaki değişiklikleri ve sorunları gösteriyor. Din adamları, gençlerin gittikçe artan oranda kiliseden uzaklaşmasını Amerika’da dinin geleceği açısından alarm çanlarının çalması olarak değerlendiriyor. Life Way araştırması Müdürü Ed Stetzer, kiliseleri ve aileleri daha fazla sorumluluk almaya çağırıyor. Gençlerin “Kiliseden neden ayrıldıklarına dair soruya en fazla “Kilise üyelerini yargılayıcı ve ikiyüzlü buluyoruz” cevabı verdikleri de araştırma sonuçlarında kaydedildi.

/ NEWYORK

11.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri